تاریخ انتشار: ۰۹:۱۰ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۶
معاون برنامه‌ریزی و توسعه شهری شهرداری تهران تشریح کرد

2 هزار میلیارد تومان «هزینه فاقد» در مدیریت پیشین پایتخت

معاون برنامه‌ریزی و توسعه شهری شهرداری تهران از وجود ۲۰۰۰ میلیارد تومان اسناد فاقد از زمان مدیریت شهری قبلی خبر داد و گفت: ما در یک مرحله هزینه‌های فاقد در مدیریت شهری گذشته را شناسایی کردیم که رقمی حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان احصا شد اما پس از آن، با مراجعه به شهرداری ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز از هزینه‌های فاقد ارائه شد، به این ترتیب ممکن است این رقم افزایش پیدا کند.

رویداد۲۴-معاون برنامه‌ریزی و توسعه شهری شهرداری تهران از وجود ۲۰۰۰ میلیارد تومان اسناد فاقد از زمان مدیریت شهری قبلی خبر داد و گفت: ما در یک مرحله هزینه‌های فاقد در مدیریت شهری گذشته را شناسایی کردیم که رقمی حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان احصا شد اما پس از آن، با مراجعه به شهرداری ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز از هزینه‌های فاقد ارائه شد، به این ترتیب ممکن است این رقم افزایش پیدا کند. حجت میرزایی درباره ارائه سند تحویل و تحول به شورای شهر، گفت: در اواخر شهریورماه سال‌جاری شورای شهر در قالب مصوبه‌ای، شهرداری تهران را ملزم کرد که ظرف مدت ۱۰۰ روز گزارشی از آنچه که از مدیریت شهری پیشین تحویل گرفته است، ارائه کند.

وی ادامه داد: تعجب می‌کنم که چرا برخی از ارائه این گزارش این همه آشفته شده‌اند. این در شرایطی است که هنگامی که آقای قالیباف، شهرداری تهران را در ۱۲ سال پیش تحویل می‌گرفت سند تحویل و تحول را تهیه کرد که در نتیجه آن ۳۰۰ میلیارد تومان سند فاقد در شهرداری تهران از دوره قبلی ایشان مشخص شد و تصور می‌کنم که اسناد آن را نیز به مراجع قضایی ارائه دادند. ضمن آنکه بخش بزرگی از این اطلاعات از سوی همکاران سابقی که از دوره‌های قبل در شهرداری فعالیت می‌کردند و از دوره قبلی در مجموعه حضور داشتند، جمع‌آوری شده است.
وی تأکید کرد: برای جمع‌آوری همین اطلاعات و ارزیابی آنچه که تحویل گرفته شده به شاخص‌های بسیار نگران کننده‌ای رسیدیم. برای مثال امروز در تهران تنها حدود 3 درصد از پسماند این شهر از مبدأ تفکیک می‌شود.
معاون شهردار تهران با تأکید بر اینکه نکات مثبت و اقدامات مدیریت شهری قبلی در این گزارش عنوان شده است، گفت: به صورت طبیعی نکات منفی در این گزارش عنوان شده و روی شاخص‌هایی دست گذاشته شده که در راستای راستی آزمایی موارد قبلی بوده است. بی‌تردید هیچ کس منکر حجم کاری که ظرف ۱۲ سال گذشته انجام شده است نخواهد بود اما باید به هزینه‌هایی که در شهر ظرف این دوره انجام شده توجه ویژه‌ای داشته باشیم. برای مثال می‌توانست هزینه‌ای که صرف ساخت بزرگراه صدر شده در حوزه حمل و نقل عمومی هزینه می‌شد. وی تأکید کرد: منابع که از سال ۱۳۸۵ تا شهریور ۱۳۹۶ هزینه شده به قیمت‌های سال ۱۳۹۵ حدود ۲۳۵ هزار میلیارد تومان بوده است که باید به این رقم ۵۵ هزار میلیارد تومان بدهی‌های شهرداری تهران نیز اضافه شود. به این ترتیب شهرداری تهران ظرف ۱۲ سال گذشته هر سال ۲۴ هزار میلیارد تومان به قیمت‌های سال ۱۳۹۵ هزینه کرده است که باید به تبع آن آقای قالیباف اعلام کند که این پروژه‌ها به چه قیمتی به پایان رسیده است.

نیم‌نگاه
برخی از تخلفات در عرف قضایی قرار گرفته‌اند که به صراحت تخلف هستند. در این موارد در حال تکمیل مدارک و مستندسازی هستیم تا گزارش آنها را به مراجع قضایی ارسال کنیم اما برخی از تخلفات در عرف تخلفات قضایی قرار نمی‌گیرند که اتفاقاً اصل مشکلاتی که در شهر ایجاد شده نیز در همین حوزه است که به نوعی موجب از دســت رفتـــن فرصت‌های
این کلانشهر شده است

میرزایی درباره نحوه رسیدگی قضایی به تخلفاتی که در سند تحویل و تحول شهرداری تهران اعلام شده است، گفت: برخی از تخلفات در عرف قضایی قرار گرفته‌اند که به صراحت تخلف هستند. در این موارد در حال تکمیل مدارک و مستندسازی هستیم تا گزارش آنها را به مراجع قضایی ارسال کنیم اما برخی از تخلفات در عرف تخلفات قضایی قرار نمی‌گیرند که اتفاقاً اصل مشکلاتی که در شهر ایجاد شده نیز در همین حوزه است که به نوعی موجب از دست رفتن فرصت‌های این کلانشهر شده است.
میرزایی افزود: برای مثال در سه سال منتهی به سال ۱۳۹۵، ۱۱۰ هکتار از باغ‌های شهر تهران تخریب شده است یا تخلفات بزرگی که در منطقه ۲۲ در حوزه ساخت و سازها انجام شده به شکلی که در تهران از سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۳۹۵ نزدیک به ۳۰۰ ساختمان بلندمرتبه ساخته شده که در مورد آنها احکام صریحی وجود داشته و به نوعی موجب شده‌اند که مجرای تنفسی شهر از بین برود. وی درباره اظهار نظر دادستان تهران درباره اینکه نباید تا پیش از اثبات تخلف از سوی افراد از آنها نام برده شود، گفت: شهردار تهران در جریان ارائه سند تحویل و تحول در شورای اسلامی شهر تهران به تخلفات گسترده برای مثال به تخلفی در یک قرارداد مبهم اشاره کرد که در جریان آن یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به پیمانکار داده شده و پیمانکار تنها ۲۰ میلیون از آن را برداشته و مابقی را برگردانده است اما مشخص نیست که این پول در کجا هزینه شده که گزارش آن به دستگاه‌های نظارتی داده شده است. باید مشخص شود که در این جریان چه سهمی متعلق به شورا و چه سهمی متعلق به شهرداری تهران است.
معاون شهردار تهران تأکید کرد: متأسفانه شهرداری تخلف کرده و این تخلف در ساخت برج‌ها بوده و به ازای آن از مالکان عوارض دریافت کرده است؛در حالی که شورای عالی شهرسازی و معماری ساخت این ساختمان‌های بلند را ممنوع اعلام کرده بود. به این ترتیب در حال حاضر حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان عوارض اضافی در مورد ساخت و ساز شهرداری دریافت کرده و امروز به سازندگان بدهکار است که یا باید این عوارض را پس دهد یا اینکه به آنها اجازه ساخت خارج از ضوابط را بدهد. همه این موارد در گزارش‌هایی به مراجع نظارتی ارسال شده است.
وی ادامه داد: آقای نجفی پیش از انتخاب به‌عنوان شهردار تهران از این موارد خبر نداشته و اساساً هیچ کس از این تخلفات خبر نداشته و تا قبل از گزارش سند تحویل و تحول نیز اطلاعات و تصویر درستی وجود نداشته است اما اینکه آقای قالیباف از این موارد خبر داشته یا خیر خودش باید اعلام کند.
میرزایی با اشاره به انجام ۱۳ هزار استخدام بی‌ضابطه در آخرین روزهای مدیریت پیشین شهرداری تهران گفت: ورود این ۱۳ هزار نفر به اندازه همه این افراد تعهدات ۶۰ ساله برای شهرداری تهران ایجاد کرده است.
وی افزود: روی بسیاری از پروژه‌های انجام شده در شهر تهران می‌توان نقدهایی به جهت «قیمت تمام شده دستاوردهای پروژه، ارزیابی دامنه بهره‌برداران اصلی پروژه» وارد کرد. بر اساس همین شاخص‌ها بزرگراه طبقاتی صدر پروژه‌ای است که با تمام این معیارها مردود می‌شود.
میرزایی با تأکید بر اینکه در سال آینده ۲۲۰ پروژه بر اساس اولویت‌بندی خاتمه پیدا خواهد کرد، گفت: تا پایان امسال نیز ۵۷ پروژه به اتمام می‌رسد. بی‌تردید وقتی منابع مالی محدودی داریم باید با اولویت‌بندی روند تکمیل پروژه‌های نیمه کاره را دنبال کنیم. وی درباره بودجه بخش حمل و نقل عمومی بویژه مترو  تهران گفت: یکی از اولویت‌های سال آینده شهرداری تهران حمل و نقل و ترافیک است که قطعاً شاهد جهش‌های جدی در این حوزه خواهیم بود. برای تجهیز، نگهداری و تعمیر مجدد (اورهال کردن) مترو بودجه مناسبی در نظر گرفته شده است و به نوعی حمل و نقل و سرمایه گذاری‌های عام المنفعه در بودجه سال آینده سقفی ندارند. در همین زمینه ۵۰۰ میلیارد تومان در این حوزه در نظر گرفته شده که حدود ۲۰ درصد نسبت به بودجه سال‌جاری افزایش می‌یابد. میرزایی درباره بدهی شهرداری تهران به سازمان تأمین اجتماعی گفت: در ابتدای شروع به کار مدیریت شهری جدید ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی شهرداری تهران به سازمان تأمین اجتماعی بود که بر اساس تفاهم انجام شده مقرر شده در یک دوره زمانی به صورت نقد و غیرنقد این بدهی پرداخت شود. وی افزود: در سال‌های گذشته بودجه عمرانی واقعی نبوده است و مواردی از جمله لایروبی جوی‌ها - که در هیچ کشوری جزو بودجه عمرانی نیست - در خلال بودجه سال ۹۶ آمده بود. ما برای سال آینده این موارد را از بودجه جدا کردیم تا همانند سال‌های قبل در زمینه بودجه عمرانی برای بزرگ نشان داده شدن سهم پروژه‌های عمرانی عمل و به اصطلاح «آب به آن بسته نشود.»
میرزایی درباره کمک‌های دولت به شهرداری تهران گفت: در همه جای دنیا سهم قابل توجهی از منابع دولتی به شهرداری‌ها کمک می‌شود اما این موضوع در کشور ما رعایت نشده؛ به شکلی که رقم کل کمک‌هایی که در سال‌های گذشته به شهرداری تهران شده است به ۱۰۰ میلیارد تومان هم نمی‌رسد. براین اساس دولت‌های گذشته با کم لطفی و بی‌مهری به کلانشهرها بویژه تهران نگاه کرده‌اند.

 

نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان