تاریخ انتشار: ۱۷:۵۸ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۷

سمیر امین، اقتصاددان مشهور، درگذشت

سمیر امین، اقتصاددان برجستۀ مصری‌-فرانسوی و از چهره‌های مخالف جهانی‌سازی درگذشت.

رویداد۲۴ این نظریه پرداز مارکسیست-مائوئیست، از چهره‌های اصلی جنبش موسوم به «نوعِ دیگری از جهانی شدن» (altermondialisme) بود.

به گزارش یورونیوز سمیر امین در سال ۱۹۳۱ میلادی در قاهره از پدری مصری و مادری فرانسوی که هر دو پزشک بودند، به دنیا آمد و یکشنبه ۱۲ اوت در ۸۷ سالگی در پاریس درگذشت.

سمیر امین از دانشگاههای پاریس در دو رشتۀ علوم سیاسی و علوم اقتصادی فارق‌التحصیل شد و در دانشگاههای فرانسه و سنگال به عنوان استاد علوم اقتصادی به فعالیت پرداخت.

این اقتصاددان برجستۀ آفریقایی‌تبار که یکی از روشنفکران قرن بیستم در نقد نظام سرمایه‌داری جهانی محسوب می‌شد، معتقد بود که دیدگاههای مارکس «هرگز تا این اندازه مفید نبوده است».

سمیر امین به عنوان یک طرفدار جدیِ نوع دیگری از جهانی‌شدن یا «جهانی دگر سازی» بر این باور بود که منطق سرمایه‌داری یعنی سود، اساس نابودی کرۀ زمین است. او زندگی خود را صرف ارائه تحلیل‌هایی دربارۀ ارتباط میان توسعه در کشورهای مرکز یعنی دنیای سرمایه‌داری و کشورهای پیرامونی یعنی کشورهای جهان سوم کرد.

او برای مدتی بیش از چهل سال ساکن شهر داکار، پایتخت سنگال بود و از بنیانگذاران موسسۀ توسعه و برنامه‌ریزی اقتصادی آفریقا در داکار محسوب می‌شد.

سمیر امین به عنوان مشاور با شماری از دولتهای آفریقایی همکاری کرد و از بنیانگذاران یکی از اولین انجمن‌های غیردولتی فراملی آفریقایی به نام «Enda-Tiers Monde» در داکار بود.

او از مدافعان بزرگ جوانان ملتهای آفریقا محسوب می‌شد و دیدگاههایش تاثیر عمیقی بر اندیشه‌های نسل جدید اقتصاددانان آفریقایی گذاشت.

سمیر امین معتقد بود که باید نظم جهانی را که هم اکنون اساس آن بر سرمایه‌داریِ مالی گذاشته شده، دوباره تعریف کرد و باید نهادهایی مانند سازمان تجارت جهانی، صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی را حذف کرد.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: پاریس ، مصر
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان