تاریخ انتشار: ۱۸:۳۹ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
گزارش بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی کشور

بیژن زنگنه: دست ظریف را می بوسم / برجام ما را از چاه بیرون آورد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی بررسی صلاحیت بیژن نامدار زنگنه وزیر پیشنهادی نفت را آغاز کردند.
رویداد۲۴نمایندگان مجلس شورای اسلامی بررسی صلاحیت بیژن نامدار زنگنه وزیر پیشنهادی نفت را آغاز کردند.

به گزارش ایسنا، مجلس شورای اسلامی پس از بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، امور خارجه، بهداشت و درمان و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی، دادگستری، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، راه و شهرسازی، صنعت معدن و تجارت، فرهنگ و ارشاد اسلامی و کشور بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نفت را آغاز کردند.

بیژن نامدارزنگنه ۶۵ ساله کارشناسی ارشد مهندسی عمران دارد، وزیر نفت (سه دوره)،  وزیر نیرو (دو دوره)،  وزیر جهاد سازندگی (دو دوره)، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در کارنامه کاری خود دارد.

در بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی ابتدا مخالفان و موافقان به بیان سخن می‌پردازند سپس وزیر پیشنهادی از خود دفاع می‌کند.

مخالف/ ابطحی: چرا شبانه قرارداد چینی‌ها را فسخ کردید؟

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس گفت: چرا در سال ۹۲ پول خوراک پتروشیمی‌ها را به ارز مبادله‌ای گرفتید در حالی که پیشتر در خارج از کشور دریافت می‌کردید؟ چرا شبانه قرارداد چینی‌ها را فسخ کردید و الان مجبور شدید همان قراردادها را با آنان منعقد کنید؟

سیدمحمدجواد ابطحی در جلسه علنی امروز بعدازظهر (شنبه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت، با قرائت فرازهایی از سخنان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در  جمع دولت شهید رجایی، گفت: کاری به مسائل فنی وزارت نفت ندارم. تضاد منافع در بحث کسب و کار و مدیریت استراتژیک را داریم. می‌گوییم وقتی مدیریت دولتی و خصوصی در یک جایی با هم یکسان شد، فساد می‌آورد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: این مسئله بحث مفصلی دارد. گره اصلی فسادهای نهادینه شده عدم توجه به تعارض منافع است. اصل ۱۴۱ قانون اساسی رییس‌جمهور و معاونان و کارکنان رییس‌جمهور را از داشتن دو شغل برحذر می‌داند. از جمله مدیریت عامل و هیات مدیره انواع شرکت‌های خصوصی. باشگاه اندیشه‌ورزان نفت و نیرو را داریم. آقای زنگنه بفرمایید خودتان، معاونان و رییس‌ دفتر شما در این باشگاه چه می‌کنید؟ این باشگاه موسسه‌ای خصوصی است که در سال ۹۴ تاسیس شده است. تصمیمات راهبردی وزارت نفت در این باشگاه گرفته می‌شود. باید تکلیف مشخص شود. این مسئله تعارض منافع ایجاد می‌کند. آقایان می‌توانند باشگاه بزنند ولی آنجا نروند. تهمت نمی‌زنم اما نباید عضو این باشگاه باشید.

این عضو فراکسیون اصولگرایان ولایی گفت: اینکه وزیر گفت، جای گروهبان‌ها نیست باید بگوییم آقای زنگنه شما ۲۸ ساله بودید معاون وزیر ارشاد بودید و ۳۰ ساله شدید، وزیر شدید. شما از کی ژنرال شدید؟ آقای زنگنه باید به مجلس می‌آمدید  و نماینده می‌شدید. کی به بچه‌ها میدان داده شده مدیر اجرایی شوند؟ جوانان الان چه کنند؟ فارغ‌التحصیلان نفت پشت در هستند.

مخالف/ خادمی: جلوی استخدام نمایندگان مجلس در وزارت نفت را بگیرید

نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس گفت: رییس جمهور و رییس مجلس و رییس قوه قضاییه لطفا جلوی این مفسده و رانت دو طرفه یعنی استخدام نمایندگان مجلس در وزارت نفت را بگیرید. اگر امید به استخدام‌ها نبود آن وقت وزیران پیشنهادی بهتر صداقت موافقان و مخالفان واقعی خود و تعداد آرای واقعی خود را مشاهده می‌کردند.

هدایت الله خادمی در جلسه علنی امروز بعدازظهر (شنبه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت: طی چهار سال گذشته دهها بار در رسانه‌ها مطرح شد که وزارت نفت ۵۰ میلیارد دلار بدهکار است؛ یعنی ۵۰ میلیارد دلار وام بدون بهره برداری اجرایی کردن پروژه‌های اساسی به وزارت نفت داده شده است یعنی ۵۰ میلیارد دلار فاینانس داخلی بدوه بهره که جای تقدیر و تشکر دارد.

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس  با بخشی از این منابع مالی فازهای ۱۲، ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی تا شهریور ۹۲، ۹۳ درصد پیشرفت، فازهای ۱۷ و ۱۸، ۸۵ درصد و فازهای ۱۹، ۲۰ و ۲۱ بیش از ۶۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشتند و یک سال پس از حضور حضرتعالی با همت شما و همکارانتان تکمیل و باعث شد برداشت از مخازن مشترک پارس جنوبی برای اولین بار برابر یا بیشتر از قطر شود. پس این فاینانس داخلی چه اشکالی داشته است؟ مردم محروم و بی‌کس شهرستان‌های ایذه و باغملک با عبور ۲۰۰ کیلومتر رودخانه کارون در دل خود بیش از ۲۰ سال است آب شرب ندارد. ۲۰ سال است که همه دولت‌ها آمدند و رفتند و نتوانستند ۳۰۰ میلیون دلار فایناس داخلی یا خارجی دهند تا مردم مجبور به کوچ نشوند. امیدوارم با دست مبارک‌تان بهره‌برداری از این پروژه را کلنگ زنی کنید

وی آمار اعلام شده تولید و صادرات نفت قبل و بعد از تحریم را بزرگ‌نمایی دانست و خطاب به مردم مدعی شد: به عنوان یک کارمند وزارت نفت با ۳۰ سال سابقه و دهها سال مدیر عامل شرکت‌های نفتی و نایب رییسی کمیسیون انرژی مجلس خدمت شما عرض می‌کنم افزایش تولید نداشته بلکه برگشت به تولید را داشته‌ایم. کاملا با آن فرق دارد. اگر بخواهیم موضوع را ساده توضیح دهیم دقیقا مثل این است که تصمیم گرفته‌ایم به مسافرت بروید شیر آب و گاز را می‌بندید، پس از بازگشت از مسافرت شیر آب و گاز را باز می‌کنید، همین. گر چه برای اینکه چاه‌های صدمه نمی‌بینند و از تولید نیفتند، تولید چرخشی از چاه‌های خواهیم داشت که کاری روتین است که در شرایط عادی هم انجام می‌شود.

نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: تحریم‌ها ما را متوقف کرد و نتوانستیم تولید در دسترس را بفروشیم. با همت دولت، تیم دیپلماسی و نظام تحریم‌ها برداشته شد و چاه‌ها را باز کردیم و فروختیم. از تیم دیپلماسی، رییس‌جمهور و دکتر ظریف باید تشکر کرد. آقای ظریف در اینجا مظلوم واقع شدند. پس بزرگترین دستاورد وزارت نفت آن هم با وزیری قوی با سه دهه وزارت نباید فقط متاثر از دیپلماسی وزارت امور خارجه، تیم مذاکره کننده، نظام و رییس‌جمهور باشد و عملا نباید بازگشت به تولید و قبل از تحریم را به حساب وزارت نفت گذاشت بلکه باید به حساب نظام، وزارت خارجه، رییس‌جمهور و بقیه گذاشت که چنین فضایی ایجاد شد تا اجازه فروش را به ما دادند.

خادمی با نقد برنامه‌ پیشنهادی وزیر نفت ادامه داد: این برنامه همان برنامه سال ۹۲ است که معاونت نظارت مجلس این برنامه را مورد بررسی و گزارش داده است که آمایش سرزمینی و ده‌ها مورد دیگر در آن دیده نشده است و فقط ۲۸ درصد برنامه‌های پیشنهادی با احکام و اسناد بالادستی انطباق دارد.

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس گفت: جناب مهندس، فرمودید در سال ۹۴ در بنزین خودکفا می‌شویم اما روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین وارد می‌شود، گفتید مدیریت مصرف سوخت را سامان می‌دهید اما نه تنها سامان ندادید که میزان مصرف بنزین به بیش از ۸۰ میلیون لیتر در روز رسید، گفتید تا سال ۹۶ و در شرایط تحریم می‌توانید تولید نفت و میعانات گازی را به ۵.۷ میلیون بشکه برسانید ولی نشد، گفتید پرونده پارس جنوبی را در پایان دولت یازدهم می‌بندید ولی نبستید، گفتید ژنرال‌ها را جایگزین گروهبان‌ها می‌کنید ضمن ایراد به این ادبیات که در صنعت جایگاهی ندارد و از فرد بزرگی مثل شما انتظار نمی‌رود اما هر شش معاون و قائم مقام شما استعفا دادند و رفتند.

وی ادامه داد: شاید منظور از ژنرال‌ها همان تعداد زیادی نماینده بازمانده در انتخابات مجلس باشد که هیچ تخصصی هم متناسب با وزارت نفت ندارند، البته تعدادی دیگر هم منتظر استخدام در سه سال آینده هستند و هم اکنون در تهیه مقدمات به سر می‌برند.

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: آقای مهندس لطفا من بعد نمایندگان مجلس را استخدام نکنید تا نمایندگان مجلس به رسالت ذاتی و نظارتی خود ادامه دهند و به فکر مردم محروم باشند. رییس جمهور و رییس مجلس و رییس قوه قضاییه لطفا جلوی این مفسده و رانت دو طرفه را بگیرید. اگر امید به استخدام‌ها نبود آن وقت وزیران پیشنهادی بهتر صداقت موافقان و مخالفان واقعی خود و تعداد آرای واقعی خود را مشاهده می‌کردند.

به گزارش ایسنا، علی لاریجانی که ریاست جلسه را بر عهده داشت پس از اتمام سخنان این نماینده خطاب به وی، گفت: این سخن شما اشتباه است، چرا چنین چیزی را می‌گویید؟

خادمی اظهار کرد: که منظور او نمایندگانی است که نتوانستند به مجلس راه پیدا کنند اما لاریجانی با تاکید به وی گفت شما می‌گویید نماینده‌های مجلس و یعنی همین افرادی که اینجا هستند.

موافق/ احمدی لاشکی: زنگنه ۲۶ سال تجربه وزارت را با خود همراه دارد
نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی گفت: قرار است از وزیری صحبت کنیم که پنج سال در وزارت جهاد، ۹ سال در وزارت نیرو و ۱۲ سال در وزارت نفت حضور داشته است و ۲۶ سال تجربه وزارت را با خود همراه دارد و ۹ بار از مجلس رای اعتماد گرفت.

قاسم احمدی لاشکی که در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت در جلسه علنی نوبت عصر امروز مجلس شورای اسلامی سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: تولید روزانه نفت خام ما در مدت چهار سال اخیر یک میلیون و ۲۷۰ هزار بشکه افزایش یافته و میزان صادرات دو برابر شد. همین‌طور ۹ هزار روستا از نعمت گاز بهره‌مند شدند.

وی افزود: توسعه حوزه دریای خزر و انطباق عملکرد وزارت نفت با برنامه‌ها و اسناد بالادستی بر اساس گزارش معاونت نظارت مجلس در برنامه‌ها و عملکرد آقای زنگنه برگ زرین و افتخارآمیزی را رقم زده که همراهی و انطباق با سیاست‌های رهبری در حوزه نفت و گاز این کارنامه را درخشان‌تر می‌کند.

نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برنامه ششم توسعه نیز در برنامه‌های وزیر پیشنهادی نفت دولت دوازدهم به خوبی دیده شده، همین‌طور قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و بودجه‌های سنواتی نیز جایگاه مطلوبی در برنامه‌های آقای زنگنه دارند.

وی در خصوص قرارداد توتال، گفت: آنچه که از جلسه‌های ۱۱ ساعته با مسئول کمیسیون انرژی و جلسات متعدد با رییس کمیسیون برنامه و بودجه و مسئولین نظارتی مجلس دریافتم هیچ مغایرتی با قانون در قرارداد توتال وجود ندارد و مسئولین حقوقی کشور نیز مهر تاییدی بر این قرارداد زدند.

موافق/ لاهوتی: بعد از حادثه بزرگ برجام، به صادرات ۲.۵ میلیون بشکه نفت رسیدیم
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در شرایطی که تولید نفت وضع بحرانی داشت و باید با ذره‌بین به دنبال مشتریان نفتی می‌گشتیم بعد از حادثه بزرگ برجام و به همت تیم مذاکره‌کننده و وزارت نفت به صادرات ۲.۵ میلیون بشکه نفت رسیدیم.

مهرداد لاهوتی که به عنوان موافق برنامه‌های پیشنهادی وزیر نفت در جلسه علنی امروز مجلس سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: در پارس جنوبی عملکرد وزارت نفت عملکرد درخشانی بود و پنج فاز از ۱۱ فاز در این دوره چهار ساله به بهره‌برداری رسید و در حالی که سال‌ها آرزوی تولید نفت و گاز همسنگ قطری‌ها را داشتیم امروز بیش از قطر تولید داریم.

وی افزود: گازرسانی به سیستان و بلوچستان که به یک آرزو تبدیل شده بود محقق شد و سیستان امروز از نعمت گاز برخوردار است. همچنین همه شهرستان‌ها از نعمت گاز در سطح کشور در حال حاضر بهره می‌برند و در تولید محصولات پتروشیمی نیز ۲۴ درصد رشد داشتیم.

لاهوتی با بیان اینکه با روند طی شده تا پایان سال ۹۶ به خودکفایی در تولید بنزین می‌رسیم، گفت: تولید بنزین با کیفیت و مطابق با استانداردها و سوخت سبز در کشور آغاز شده و به سمت خودکفایی در محصولی استراتژیک پیش می‌رویم که همیشه یکی از ابزارهای فشار و تحریم بود.

وی تصریح کرد: ما در سال‌های پیش ۶ میلیون لیتر گاز وارد می‌کردیم اما امروز به جایی رسیده‌ایم که حدود ۱۳ میلیون لیتر صادرات داریم و توانستیم بر اساس قرارداد توتال ۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی جذب کنیم و اینها همه در یک دوره کوتاه چهار ساله در وزارت نفت اتفاق افتاد.

مخالف/ انارکی: جذب سرمایه‌گذاری و توسعه میادین مشترک متناسب با اهداف برنامه توسعه نیست

احمد انارکی
یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از وارادات بنزین به کشور علاوه بر داشتن منابع نفتی و گازی گفت که جذب سرمایه گذاری و توسعه میادین مشترک متناسب با اهداف برنامه پنجم نبوده است.

به گزارش ایسنا احمد انارکی در جلسه علنی نوبت عصر امروز (شنبه) به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی نفت با بیان اینکه ابهامات و سوالاتی در برنامه پیشنهادی  زنگنه وجود دارد گفت:‌ باید قراردادهای نفتی مبتنی بر جذب سرمایه گذاری خارجی برای توسعه میادین نفتی و گازی به  خصوص میادین مشترک باشد که به نظر می رسد این انتظار به خوبی برآورد نشده است؛ به طوری که جذب سرمایه گذاری و توسعه میادین مشترک متناسب با اهداف برنامه پنجم نیست.

وی ادامه داد: چرا در شرایطی که همسایه‌های ما با سرعت در حال توسعه و برداشت از میادین مشترک هستند از سرمایه‌های در گردش مردم در صنعت نفت استفاده نمی‌شود.

انارکی ادامه داد: یکی از بندهای برنامه پیشنهادی آقای زنگنه جذب سرمایه گذاری از کشورهای خارجی برای کسب درآمد است. سوال این است آیا قرار است این درآمد محدود به چند کشور شود؟ همچنین معلوم نیست که قرار است امنیت اقتصادی سرمایه گذاران را تامین کرد؛ از طرف دیگر به موضوع مشارکت بخش خصوصی در این سند اشاره شده که افکار عمومی خاطره خوشی از حضور بخش خصوصی در فروش نفت ندارند.

وی با اشاره به برنامه زنگنه برای تاسیس شرکت‌های غیردولتی جهت سرمایه گذاری در فعالیت‌های اکتشاف و توسعه و بهره‌برداری از میادین مشترک گفت:  آیا بهتر نیست به جای تاسیس شرکت‌های جدید، شرکت‌های فعلی را توانمند کرده و از آن‌ها حمایت شود؟

نماینده رفسنجان همچنین با اشاره به بخشی از برنامه‌های زنگنه برای برون رفت از چالش‌های پیش روی صنعت نفت گفت:‌ بدهی شرکت ملی نفت به سیستم بانکی یکی از این مشکلات است که راهکار شما بهبود روابط پولی و بانکی بین دولت و شرکت نفت مطرح شده است. این راهکار ابهامات بسیاری دارد که حتی با فرض رفع این ابهامات حداقل ۱۰ سال با چنین راهکاری طول می کشد تا بدهی های دولت به شرکت نفت پرداخت شود.

وی ادامه داد: یکی از برنامه های دیگر شما نقش آفرینی جدی در صادرات گاز است ولی سوال این است با توجه به روند صعودی مصرف گاز ، آیا گازی برای صادرات باقی می ماند؟

وی افزود: اجرای طرح های بهینه سازی مصرف سوخت از دیگر برنامه‌های آقای زنگنه است اما آیا یوزارت نفت می‌تواند به تنهایی چنین طرح هایی را اجرایی کند یا اینکه احتیاج به عزم جدی و همراهی و همدلی با سایر وزارتخانه‌ها همچون صنعت، اقتصاد و سازمان محیط زیست وجود دارد؟

انارکی با بیان اینکه در صنعت نفت مشکلاتی از حیث نیروی انسانی وجود دارد افزود: خروج نیروهای بازنشسته از طریق بازنشستگی و وجود نیروهای غیرمتخصص با هدف ایجاد اشتغال مشکلاتی را به وجود آورده که مشخص نیست قرار است آقای زنگنه برای رفع آن چه تمهیداتی بیندیشد؛ آن هم در شرایطی که نیروی انسانی در این وزارتخانه از باب معیشت نارضایتی بیشتری دارد و حتی بورسیه‌ها نیز بعضا جذب نمی شوند.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه بخشی از منابع طرح‌های پتروشیمی و پالایشگاهی صرف خرید دانش فنی می‌شود افزود: چرا با وجود این حجم از مراکز علمی و دانشگاهی و دانش‌بنیان و نخبگان جوان از برنامه‌های آن‌ها استفاده نمی‌شود؟ به طور کلی برنامه شما برای تقویت رابطه نظام‌مند با مراکز علمی و دانشگاهی و همچنین حمایت از نخبگان و پژوهشگران چیست؟

نماینده رفسنجان با قدردانی از اقدامات زنگنه در دولت دوازدهم برای گازرسانی در عین حال از بی عدالتی درباره طرح های گازرسانی انتقاد کرد و افزود: بعضا برخی از استان ها با پیشرفت ۸۰ درصدی برای گازرسانی مواجه بودند؛ آن هم در شرایطی که برخی دیگر از استان‌ها پیشرفت ۳۳ درصدی برای گازرسانی روستایی داشته‌اند.

وی همچنین با انتقاد از واردات بنزین گفت:‌ جای تاسف است که با داشتن منابع نفت و گاز هنوز وارد کننده بنزین هستیم؛ حال اینکه می‌توان با تبدیل نفت خام از فراورده‌های آن استفاده کرد؛ همچنین با توسعه منابع پایین دستی پتروشیمی می‌توان ضمن کسب بیشترین ارزش افزوده اشتغال زایی نمود.

موافق/ قره‌خانی: زنگنه سایه تهدید گازی ترکمنستان را از سر ایران برداشت

نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی گفت که بیژن زنگنه در دوران وزارت نفت دولت یازدهم سایه تهدید گاز ترکمنستان را از سر ایران برداشته است.

اسدالله قره‌خانی در جلسه علنی بعد از ظهر امروز(شنبه) در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت گفت:‌ باورم این بود که در این مرحله از معرفی وزرا نیاز به سخنرانی در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت وجود نداشته باشد چرا که کارنامه ۲۶ ساله دوره وزارت ایشان به ویژه طرح های بزرگ دولت یازدهم قوی ترین سند گویای سلامت و شایستگی ایشان در دولت دوازدهم است ولی به دلیل طرح برخی از مسائل ضروری دیدم در موافقت با آقای زنگنه صحبت کنم.

وی افزود: در زمستان سال ۹۶ دولت ترکمنستان با آمدن موج سرما به شمال با قطع گاز باج خواهی افزایش قیمت کرد، و موفق شد در زمستان ۹۵ مجددا با قطع گاز باج خواهی کند اما آقای زنگنه با نمایدنگان جلسه گذاشت و برای عبور از بحران طلب همکاری کرد و نهایتا با بهره برداری از خطوط گاز دامغان، ساری و نکا سایه شوم تهدید گاز ترکمستان در زمستان برای همیشه از بین رفت.

قره خانی اضافه کرد:‌ رسیدن به ظرفیت برابر با قطر آرزوی دست نیافتنی بود که تبدیل به عقده حقارت شده بود سهم ایران از پارس جنوبی ۲۸۰ میلیون متر مکعب گاز در روز بوده که با افتتاح فازهای مختلف پارس جنوبی به ۵۷۵ میلیون مترمکعب گاز در روز برابر با قطر افزایش پیدا کرد.

این نماینده مجلس یادآور شد:‌ وقتی برجام با دیپلماسی تیم مذاکره کننده به نتیجه رسید آقای زنگنه گفت توان افزایش صادرات از یک میلیون به دو میلیون بشکه را داریم و در زمان کوتاهی فراتر از دو میلیون صادر کردیم. همچنین توطئه دیگری برنامه ریزی شد و می خواستند با طرح فریز نفتی و کاهش سهم نفت در کویت ما را بی بهره کنند اما بعد از برجام جمع کثیری از شرکت های بزرگ و کوچک بین‌المللی به منظور مشارکت در سرمایه گذاری نفت و گاز به ایران سرازیر شدند.

نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس به طراحی قراردادهای نفتی در دولت یازدهم همچنین به انجام مذاکرات با توتال برای سرمایه گذاری در پارس جنوبی،‌ انتقال دانش نفتی، استفاده از حداکثر توان تولید داخلی، احیای سواپ نفتی و نقش نفت در توسعه و اشتغال به عنوان عملکرد وزارت نفت، اشاره کرد و از نمایندگان خواست همه وزرا را با رای قاطع از میدان بهارستان به پاستور بدرقه کنند و بعد از آن نقش نظارتی خود را در مقابل وزارت خانه ها ایفا کنند.

موافق/ نادری: زنگنه با درایت موفق به حفظ و تثبیت سهم ایران در اوپک شد

نماینده مردم پاوه در مجلس شورای اسلامی ضمن دفاع از عملکرد بیژن زنگنه در وزارت نفت دولت یازدهم گفت که وی با درایت موفق به حفظ و تثبیت سهم ایران در اوپک شد.

شهاب نادری در جلسه علنی نوبت بعد از ظهر امروز (شنبه) مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت به اظهارات نماینده ایذه اشاره کرد و گفت:‌ متاسفانه مجلس را متهم به رانت خواری کردند من ضمن رد اظهارات مطرح شده می گویم که نمایندگان خالصانه در مورد کابینه ورود کردند و طرح مطالبی ناشی از بیکار شدن ایشان در حفاری شمال و مسائل شخصی از تریبون مجلس شایسته نیست.

وی افزود:‌ آقای زنگنه تمام عمرش را در شرایط دفاع مقدس، سازندگی و شرایط حاصل از تحریم گذرانده. او مردی از تبار کرمانشاه و فردی نام آشنا در توسعه و آبادانی است که به اذعان مراجع قضایی از سلامت برخوردار است و ظرفیت بالای مدیریتی وی و ۲۶ سال سابقه حضور وی در وزارت خانه لقب شیخ الوزرایی به وی داده اند.

نادری ادامه داد: در زمان دفاع مقدس و زیر بمباران صدام ایشان نگذاشت صادرات نفت قطع شود. همچنین قیمت نفت را کاهش دادند اما مدیریت و تجربه آقای زنگنه باعث شد سهم ایران از اکو اضافه شود. مهندس زنگنه چهره نام آشنای عرصه سازندگی و دارای قدرت بالای چانه زنی و تاثیرگذاری در عرصه بین‌المللی است که اقدامات شایسته ای در بازار نفت و گاز جهان انجام داده و با درایت و زیرکی موفق به حفظ و تثبیت سهم ایران در اوپک شده در حالیکه کشورهای دیگر موظف به کاهش سهم خود بوده اند.

نماینده مردم پاوه در مجلس ضمن قدردانی از وزارت نفت در دولت یازدهم گفت:‌ آقای زنگنه در تولید و صادرات نفت به عنوان راهبردی ترین کالای کشور موفقیت‌های چشم گیری داشته و نقش ایران در بازار نفت در دوران وزارت ایشان برجسته بوده است و برنامه هایی که ارائه کرده اند نیز در راستای توسعه متوازن منطقه ای بوده که ۴۷ درصد با اسناد بالادستی منطبق و ۴۰ درصد با آن همسو است.

نادری در پایان از نمایندگان خواست با رای قاطع بیژن زنگنه را که در دولت مقام معظم رهبری هم وزیر بوده به عنوان وزیر نفت دولت دوازدهم انتخاب کنند.

زنگنه:باید باهم بسازیم تا مشکلات را حل کنیم/ در برنامه من به صراحت آمده که باید همه میادین مشترک طی چهار سال تعیین تکلیف شود

وزیر پیشنهادی نفت تاکید کرد: مهم‌ترین موضوع در صنعت نفت بحث سرمایه‌گذاری برای توسعه میادین مشترک متعدد است که در برنامه من به صراحت آمده که باید همه میادین مشترک طی چهار سال تعیین تکلیف شده و هیچ میدانی بلاتکلیف باقی نماند.

بیژن نامدار زنگنه در جلسه صحن علنی امروز مجلس در دفاع از برنامه‌های پیشنهادی اظهار داشت: در کشورمان هنگامی که از نفت صحبت می‌کنیم یک کالا نیست نفت دارای ابعاد سیاسی، بازرگانی خارجی و حتی امنیت ملی است.

او افزود: در حال حاضر ۹۸ درصد انرژی کشور از نفت تولید می‌شود و بخش عمده بودجه کشور نیز از نفت است و اهمیت نفت باعث شده که دشمنان در برخورد با جمهوری اسلامی به اعمال تحریم بر علیه نفت پافشاری کنند و به ترتیب نفت و زیرمجموعه‌های آن رزمندگان خط مقدم مقابله با دشمنان هستند.

زنگنه تصریح کرد: در روزهایی که جهت رای اعتماد نمایندگان در مجلس حضور داشتند همواره در توسعه میادین مشترک، تسریع در اجرای قراردادهای جدید نفتی، پرهیز از خام‌فروشی نفتی، ساخت داخل، مدیریت منابع انسانی تاکید شده است.

او با بیان اینکه اساسا برنامه‌های من مطابق با برنامه‌های ششم توسعه است، ادامه داد: آنچه که معاونت نظارت بر برنامه‌های مجلس اعلام کرده ۴۷ درصد برنامه‌های بنده با احکام منطبق، ۴۰ درصد همسو و هیچ مورد مغایری وجود نداشته است و به ۱۳ درصد نیز اشاره‌ای نشده است.

زنگنه تصریح کرد: اعتقاد من این است که وزیر نباید برنامه ارائه دهد برنامه‌ها در قانون تصویب می‌شوند و ما موظف به اجرای آنها هستیم. در هر صورت بنده همه اسناد بالادستی از سیاست‌های رهبری تا قانون برنامه ششم را ذکر کرده‌ام و اکنون به برنامه‌های گذشته اشاره‌ای نمی‌کنم نگاهم به آینده است.

او ادامه داد: مهم‌ترین موضوع در صنعت نفت بحث سرمایه‌گذاری برای توسعه میادین مشترک متعدد است که در برنامه من به صراحت آمده که باید همه میادین مشترک طی چهار سال تعیین تکلیف شده و هیچ میدانی بلاتکلیف باقی نماند.

زنگنه خاطرنشان کرد: بر اساس قراردادهای جدید نفتی با افزایش ضریب بازیافت و به کارگیری فناوری نوین و ایجاد اشتغال تاکید شده است.

وزیر نفت یادآور شد: اگر بخواهیم برنامه‌های توسعه‌ای صنعت نفت اجرایی شود، به ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم که ۱۲۰ میلیارد دلار آن باید از طریق جذب سرمایه خارجی صورت گیرد و با جذب این رقم در بالادست صنعت نفت رونق ایجاد خواهد شد.

او ادامه داد: اگر می‌خواهیم در خوزستان تحرک ایجاد شود باید طرح‌های توسعه میادین و بازیافت در میادین بهره‌برداری اجرا شود چرا که سرمایه‌گذاری ده‌ها هزار دلاری ده‌ها هزار اشتغال ایجاد می‌کند. البته نفت در زمان بهره‌برداری اشتغال‌زا نیست اما در زمان اجرا و در زنجیره فنی مهندسی اشتغالزا است و اگر سرمایه‌گذاری صورت نگیرد منابع مشترک هدر رفته منابع موجود از بین می‌رود و افت تولید صورت می‌گیرد.

زنگنه با اشاره به ابلاغیه رهبری در سال ۷۹ گفت: در این ابلاغیه افزایش ظرفیت تولید برای صیانت از صنعت نفت متناسب با ذخایر موجود مطرح شده تا قدرت امنیت اقتصادی سیاسی کشور را افزایش دهد.

وزیر نفت با بیان اینکه ایران سومین ذخایر نفت را در دنیا را داراست، افزود: متاسفانه به لحاظ تولید ظرفیت ما پایین است این درحالی است که نفت تنها مقوله اقتصادی محسوب نمی‌شود و رابطه تولید نفت با قدرت و جایگاه سیاسی و امنیتی در منطقه بسیار مهم است.

زنگنه با اشاره به اتمام پارس جنوبی گفت: فاز یازده پارس جنوبی در منطقه تخلیه طبیعی و احداث پایانه نفتی در دریای عمان و جهش دومین پتروشیمی‌ها برای جلوگیری از خام فروشی از مواردی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

وزیر نفت با اشاره به تولید محصولات پتروشمی در کشور گفت: میزان تولیدات از یک میلیارد دلار در سال ۷۱ به محدود ۲۰ میلیارد دلار در سال ۸۴ رسید و ما توانستیم تحریم‌ها را با پشتوانه محصولات پتروشیمی پشت سر بگذاریم.

زنگنه خاطرنشان کرد: خوشبختانه در این مدت ۹ میلیون تن به ظرفیت محصولات پتروشیمی اضافه شد و درصدد آن هستیم که میزان تولیدات را به ۴۰ میلیارد دلار برسانیم.

وزیر پیشنهادی نفت همچنین در خصوص تولید نفت خام گفت: میزان تولید نفت خام از ۷/۱ میلیون بشکه به ۳ میلیون بشکه رسیده است.

او ادامه داد: چرا برخی در صادرات گاز تاکید دارند در حالی که ما خود داخل کشور با کمبود مواجه‌ایم البته تولید برداشت گاز از پارس جنوبی دو برابر شده و در صورتی که ۱۷۰میلیارد متر مکعب اضافه برداشت داشته باشیم، می‌توانیم آن را صادر کنیم.

وزیر نفت گفت: در حال حاضر ده میلیارد متر مکعب صادرات داریم که آن را به ۷۰ میلیارد متر مکعب خواهیم رساند و قراردادی را با شرکت خارجی برای تولید لوله‌های بدون درز بسته‌ایم .

او در مورد گاز رسانی به شهرهای کوچک و روستاهای کشور گفت: پیش از این به ۱۴ هزار روستا گازرسانی شده بود که ۹ هزار روستای دیگر نیز گازرسانی شد و ۵ هزار روستا نیز در دست اقدام است.

زنگنه با اشاره به وضعیت معاش کارکنان شرکت نفت گفت: نیروهای شرکت نفت برای ما بسیار مهم هستند باید به معیشت آنان توجه کنیم و نباید مشابه کارکنان یک اداره کل با آنها رفتار کنیم. باید با قواعد شرکت‌های مشابه دنیا در زمینه زندگی آنان اقدام کنیم.

او در ادامه تشریح کرد: هنگامی که من تصدی وزارت نفت را بر عهده داشتم. این وزارتخانه ۱۲۰ هزار پرسنل داشت. اما وقتی بازگشتم با توجه به اینکه تمام پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها واگذار شده بود با  ۲۲۰ هزار کارمند روبرو شدم آن هم در شرایطی که ۲۵ هزار نفر از سیستم خارج شده بودند باید با کمک شما نمایندگان این مشکل را حل کنیم.

وزیر پیشنهادی نفت در دولت دوازدهم تاکید کرد: مسئولیت اجتماعی مهمترین مسئولیتی است که ما بر عهده داریم این از معدود دفعاتی است که وزیر نفت برای رای گیری به صحن مجلس می‌آید و اکثریت قاطع اجتماع با او همراه هستند.

او ادامه داد: بورس یکی از دیگر مواردی است که ما باید از آن حمایت کنیم که جز با هماهنگی مجلس این کار امکان‌پذیر نخواهد بود.

او یادآور شد: چهار سال پیش در چنین روزی وقتی برای گرفتن رای اعتماد آمده بودم، در راهرو با آقای زاکانی و نادران که مخالف سرسخت من بودند روبرو شدم به خاطر دارم که به آ‌قای نادران گفتم آقای دکتر با هم مخالف باشیم اما متنفر نباشیم. بعدها در سال  ۹۳ من از ایشان و آقای توکلی کمک خواستم که هر دو بزرگوارانه به من کمک کردند. خوشحالم که هر زمان پای منافع ملی به میان می‌آید همه باهم یک صدا می‌شوند.

زنگنه ادامه داد: این نهمین بار است که برای گرفتن رای اعتماد به مجلس می‌آیم اما این بار خوشحال‌ترم زیرا تاکنون هیچ‌گاه چنین وفاق و وحدت ملی را مشاهده نکرد‌ه‌ام ما باید برای حل مشکلات چشم در چشم اقدام کنیم.

وزیر پیشنهادی نفت در دولت دوازدهم ادامه داد: بر سر قراردادهای نفتی من با خیلی‌ها مذاکره کردم تا بتوانم رای اعتماد را به نوعی بگیرم تا کشور بتواند مسائل و مشکلات موجود را پیش ببرد.

او در ادامه یادآور شد: هنگامی که امام دختر و پسری را عقد می‌کردند فقط یک جمله به آ‌نها می‌گفتند که باهم بسازید امروز هم ما یک خانواده‌ایم که باید باهم بسازیم تا مشکلات را حل کنیم.

بیژن زنگنه در پاسخ به سوالات نمایندگان مجلس اظهار داشت: یکی از نمایندگان مجلس پرسیدند آیا افزایش تولید نفت مطابق با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بوده است پاسخ می‌دهم افزایش تولید نفت متناسب با ذخایره موجود با مجموعه سیاست‌های نظام و اقتصاد مقاومتی انطباق دارد.

او با اشاره به صحبت‌های محمد جواد ابطحی درباره حضورش در باشگاه نفت و نیرو ادامه داد: بنده ۴ سال است که وزیر نفت هستم و در این مدت ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از زیر دستان من عبور کرده است .

بنده عضو هیات موسس باشگاه نفت و نیرو هستم و این موسسه غیر انتفاعی در سال ۹۱ ثبت شده است که ما در آن سال در خواب هم نمی‌دیدیم آقای روحانی در انتخابات حضور پیدا کند و ما دوباره وزیر نفت شویم.

زنگنه ادامه داد: هدف از راه‌اندازی باشگاه نفت و نیرو این بود متخصصان این حوزه گرد هم می‌آیند و جمع این متخصصان ۲۰۰ نفر هم نمی‌شود که ماهانه یک بار گرد هم می‌آیند و یک اتاق فکر مجانی برای دولت است که می‌تواند از ظرفیت‌های آن استفاده کنند بدون اینکه هزینه‌ای باید آن بپردازد.

او با بیان اینکه این باشگاه با حق عضویت اعضاء اداره می‌شود، گفت: شما که از چهار سال گذشته از حضور بنده در این شرکت اطلاع داشته اید چرا از همان دوره اقدام به پیگیری این موضوع از مراجع قضایی نکردید گفت: امروز گویی کشف جدیدی کرده‌اید.  این باشگاه چه تاثیری می‌تواند در سیاست‌های کلان نفت داشته باشد و تاکنون در این باشگاه ۳۰ الی ۴۰ سخنرانی انجام شده و نمی‌دانم چرا عده ای نگران این موضوع هستند. قرار براین است که اگر این موسسه منحل شد اموال آن به یک دانشگاه واگذار شود.

وزیر نفت دولت یازدهم با اشاره به موضوعی که از سوی یک نماینده مخالف مطرح شد مبنی بر اینکه پول خوراک پتروشیمی را با ارز مبادله‌ای دریافت می‌کنید، اظهار داشت: مگر می‌شود کالایی را در ایران به یک فرد بفروشیم و از وی ارز دریافت کنیم بنابراین برای  خوراک پتروشیمی باید ارز مبادله‌ای دریافت کنیم .

او ادامه داد: گفته می‌شود شبانه قرارداد توسعه آزادگان را فسخ کرده‌ایم موضوع این بود که این پروژه به شرکت واگذار شده بود که کار انجام نمی‌داد و ما را معطل کرده بود بنابراین دست به کار شده‌ایم و قرارداد را فسخ کردیم و خودمان کار را در دست گرفتیم و تولید را هم افزایش دادیم.

وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم در وزارت نفت گفت: مطرح شد که از بانک مرکزی وام ۵۰ میلیارد دلاری بدون بهره دریافت کرده ایم که این صحت ندارد مگر بانک مرکزی وام بی‌بهره به کسی می‌دهد؟ نرخ بهره این وام ۸ درصد تعیین شد و آن را هم پرداخت می کنیم .

زنگنه ادامه داد: گفته شد تولید نفت افزایش نکرده است و تولید به اندازه همان میزان قبل از تحریم‌ها بوده ، در خطاب به این نمایندگان مخالف می‌گوییم اگر قصد مخالفت با بنده دارید چرا با دهها هزار نیروی کار که عامل افزایش تولید نفت بوده اند اینگونه برخورد می کنید ؟

او افزود: عده‌ای فکر می‌کنند تولید نفت مانند شیر اب است که هیچ زحمتی ندارد اما نیروی کار ما در فلات قاره شرکت ملی نفت و غیره مجاهدت کرده اند تا تولید نفت افزایش یابد.

زنگنه با بیان اینکه قطعا آقای ظریف برای برجام بسیار زحمت کشیدند و من دست ایشان را می بوسم اظهار داشت: به طور قطع برجام بود که دست ما را در حوزه افزایش تولید نفت بازگذاشت و ما را از چاه بیرون آورد اما این توطئه دشمنان بود که با فریز نفتی بخواهند تولید نفت ایران را کاهش دهند اما من در این خصوص ایستادگی کردم و نگذاشتم که تولید نفت را تحت عنوان فریز نفتی کاهش دهند در این شرایط عده ای به بنده تهمت زدند که می خواهد ارزان فروشی کند اما من کوتاه نیامدم .

وزیر نفت دولت یازدهم گفت: عده‌ای مدعی شدند که برنامه بنده همان برنامه سال ۹۲ است اما شما برنامه را نخواندید تمام ارقام و اعداد مطرح و برنامه ششم در برنامه بنده گنجانده شده است و سیاست ما در اجرای برنامه ششم توسعه است .

او ادامه داد: عده‌ای می‌گویند  شما نمایندگان مجلس را استخدام کردید بله بنده با استخدام نمایندگان ادوار گذشته مجلس موافقت کردم چرا که پس از اتمام هر دوره مجلس یکی از دغدغه های هیات دولت این است که نماینده های مجلس بیکار درجامعه رها نشوند.  قطعا اگر نماینده مجلس نگران شغل آینده خود در حد درآمدهای یک کارمند دولتی باشد قطعا هزاران مساله از وی سلب می زند بنده افتخار می‌کنم که تعدادی از نمایندگان اوار مجلس را در وزارت نفت استخدام کردم.

ادامه دارد...







نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
United States
|
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۹
0
0
تهران هم بمباران اتمی شود حسن روحانی از برجام خارج نمی شود
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان