تاریخ انتشار: ۱۴:۲۲ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۶
جلال جلالی زاده در گفت‌وگو با رویداد۲۴:

اصلاح‌طلبان موفق به برآورده کردن خواست‌های اهل سنت نشدند/ مولوی عبدالحمید تحت‌فشار است

جلال جلالی زاده تصریح کرد: مولوی عبدالحمید به دلیل شرکت در انتخابات و توصیه به انتخاب نام حسن روحانی بسیار تحت‌فشار قرار دارد، حتی در مورد من هم این مسئله صدق می‌کند زیرا در تمام انتخاباتی که برگزارشده مردم را امیدوار کرده‌ام، اما پس از اعلام نتیجه حتی وزرا آقای روحانی دیداری نداشتند در مراسم تحلیف هم اهل سنت را برای دعوت به آن قابل ندانستند. چنین رفتاری در بین مردم آثار منفی برجا گذاشته و به‌شدت معترض هستند و مطرح می‌کنند که اگر ما به رئیسی رأی می‌دادیم حداقل به لحاظ اقتصادی پشتیبان و حامی داشتیم.
رویداد۲۴عضو حزب اتحاد ملت گفت: مولوی عبدالحمید به دلیل شرکت در انتخابات و توصیه به انتخاب نام حسن روحانی بسیار تحت‌فشار قرار دارد، حتی در مورد من هم این مسئله صدق می‌کند زیرا در تمام دوران انتخابات مردم را امیدوار کرده‌ام، اما پس از اعلام نتیجه حتی وزرا آقای روحانی دیداری نداشتند در مراسم تحلیف هم اهل سنت را برای دعوت قابل ندانستند. چنین رفتاری در بین مردم آثار منفی برجا گذاشته و به‌شدت معترض هستند و مطرح می‌کنند که اگر ما به رئیسی رأی می‌دادیم حداقل به لحاظ اقتصادی پشتیبان و حامی داشتیم.

اقلیت اهل سنت همواره در تصمیم‌گیری‌های مهم مانند انتخابات تأثیرگذار بودند و از سال 76 اصلاح‌طلبان را موردحمایت قراردادند و در میزان موفقیت کاندیداهای معرفی‌شده از سوی آنان مؤثر واقع شدند، اما آنچه این روزها مسببات گله این جمعیت 6 میلیونی را به وجود آورده، عدم تحقق وعده‌ها بوده است.

این مسئله به‌قدری سبب رنجش شهروندان اهل سنت در کشور شده که اصولگرایان درصدد برآمده بودند تا بازی را در انتخابات ریاست جمهوری با در دست داشتن این حربه به نفع خود پیش ببرند و بر اساس گفته مولوی عبدالحمید، امام‌جمعه اهل سنت از سوی این طیف سیاسی به آنان گفته‌شده بود که با توجه به عدم تحقق وعده‌ها از سوی اصلاح‌طلبان در سال‌های گذشته از اصولگرایان حمایت به عمل‌آورند.

گرچه آنان با این ترفند پیش نرفتند و به مهم‌ترین عامل پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری 29 اردیبهشت‌ماه مبدل شدند، اما عدم انتخاب هیچ فردی از اهل سنت در هیئت دولت حتی در سطح مدیریت سبب شده است تا مجدد وعده‌ها را یادآوری کنند و آن‌ها را مورداشاره قرار دهند.

مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، امام‌جمعه اهل سنت زاهدان در گفت‌وگویی مطرح کرده است که «اهل سنت با خشونت مخالف‌اند بافرمان رهبری درباره رفع تبعیض، دیگر هیچ عذری قابل‌قبول نیست این امکان وجود دارد که در انتخابات آینده از اصولگرایان حمایت کنیم. برگ برنده جناب روحانی، آرای اهل سنت بود، اصلاح‌طلبان انتظارات را برآورده کنند.»

گفتنی است ابراهیم رئیسی، جدی‌ترین رقیب حسن روحانی در انتخابات طی روزهای گذشته مهمان مولوی عبدالحمید بوده که این خود می‌تواند یکی از نشانه‌های شروع فراهم کردن زمینه‌های انتخابات 1400 باشد.

جلال جلالی زاده، نماینده مردم در مجلس ششم و عضو حزب اتحاد ملت در گفت‌وگو با رویداد۲۴ در رابطه با انتقاد اهل سنت از اصلاح‌طلبان گفت: اهل سنت از سال 76 بدون هیچ شرط و شروطی اصلاح‌طلبان را موردحمایت خود قراردادند و همواره تعیین‌کننده پیروزی آنان به‌حساب می‌آمدند، اما متأسفانه آن‌طور که لازم بود اصلاح‌طلبان موفق به برآورده کردن خواست‌های اهل سنت نشدند. درحالی‌که زمانی که اقوام مختلف وارد یک ائتلاف سیاسی یا انتخاباتی می‌شوند باید به تعهدات پایبند بود و در تقسیم سهم و ثمره کار همه را موردتوجه قرارداد.

وی در ادامه اضافه کرد: حمایت اهل سنت از اصلاح‌طلبان حتی موجب یک نوع واکنش از سوی اصولگرایان شده است، به‌خصوص در ارگان‌ها و نهادهایی که در اختیار این طیف سیاسی قرار دارد. آنان با بهانه عدم گرایش سیاسی اهل سنت به اصولگرایان نسبت به آنان اجحاف می‌کنند و حتی مطرح کرده‌اند به دلیل عدم تحقق وعده‌های اصلاح‌طلبان یک‌بار از اصولگرایان حمایت به عمل‌آورید و رفتار این طیف سیاسی با خود را مورد آزمایش قرار دهید.

نماینده مردم در مجلس ششم در این رابطه اظهار داشت: مولوی عبدالحمید به دلیل شرکت در انتخابات و توصیه به انتخاب نام حسن روحانی بسیار تحت‌فشار قرار دارد، حتی در مورد من هم این مسئله صدق می‌کند زیرا در تمام دوران انتخابات مردم را امیدوار کرده‌ام، اما پس از اعلام نتیجه حتی وزرا آقای روحانی دیداری نداشتند در مراسم تحلیف هم اهل سنت را برای دعوت قابل ندانستند. چنین رفتاری در بین مردم آثار منفی برجا گذاشته و به‌شدت معترض هستند و مطرح می‌کنند که اگر ما به رئیسی رأی می‌دادیم حداقل به لحاظ اقتصادی پشتیبان و حامی داشتیم.

این عضو حزب اتحاد ملت در این خصوص که چه تضمینی برای تحقق به وعده‌های اصولگرایان وجود دارد، بیان کرد: البته به قول‌های اصولگرایان هم نمی‌توان اعتماد کرد، اما ازآنجاکه چندین بار تجربه اصلاح‌طلبان تکرار شده و نتیجه نگرفتند اهل سنت بر این اعتقادند که یک‌بار هم اصولگرایان را مورد تجربه قرار دهند، ولی امیدوار هستم که رویگردانی اهل سنت از اصلاح‌طلبان به وقوع نپیوندد.

جلالی زاده در خصوص علت انتظارات اهل سنت از اصلاح‌طلبان درحالی‌که دولت در اختیار آنان نیست، توضیح داد: اهل سنت سنخیتی با آقای روحانی ندارند به دلیل وعده‌هایی اصلاح‌طلبان به او اعتماد کردند بنابراین لازم است که این طیف سیاسی به آقای روحانی فشار وارد کند تا این پشتیبانی را از دست ندهد. اهل سنت هم به دنبال منافع خود است همان‌طور که تمام طیف‌های سیاسی چنین هستند و آنان نمی‌توانند چندین سال بر اساس وعده‌های اصلاح‌طلبان رفتار کنند و درنهایت هم چیزی نصیبشان نشود.

وی در ادامه اضافه کرد: انتخاب یک مدیر در آموزش‌وپرورش چه مشکلی می‌تواند به وجود آورد؟ همیشه عدم به‌کارگیری اهل سنت را به گردن دستگاه‌های امنیتی می‌اندازند؛ بنابراین این دوره برای آقای روحانی، اصلاح‌طلبان و اهل سنت بسیار حساس است و درصورتی‌که اقدامات اساسی و خوبی محقق نشود یک مخالفت ناامیدکننده‌ای حاکم خواهد شد که به نفع کشور هم نیست.

نماینده مردم در مجلس ششم در رابطه با حضور ابراهیم رئیسی به‌عنوان مهمان مولوی عبدالحمید به معنای زمینه‌سازی برای انتخابات 1400 یادآور شد: دور از انتظار نیست، حتی آقای رئیسی پیش از انتخابات کسانی برای جلب حمایت فرستاده بود و درصورتی‌که از او حمایت به عمل می‌آوردیم احتمال موفقیتش با توجه به امکاناتی که در اختیار داشت بعید نبود.

این عضو حزب اتحاد ملت دراین‌باره مشکلات موجود برای عدم به‌کارگیری اهل سنت، تصریح کرد: کسانی که قدرت در دست می‌گیرند متأسفانه یاران خود را فراموش می‌کنند حتی در زمان ریاست جمهوری آقای خاتمی، او موفق به انتخاب یک بخشدار هم نشد. دستور داده می‌شد، اما موردتوجه قرار نمی‌گرفت. اهل سنت تا به امروز حتی یک رئیس دانشگاه هم نداشته این حوزه‌ها در اختیار اصلاح‌طلبان قرار دارد و آن‌ها هیچ بهانه‌ای برای عدم اجرا ندارند، حداقل باید اعلام کنند که توانایی اجرا خواسته‌ها را ندارند.


نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان