تاریخ انتشار: ۱۴:۰۵ - ۰۳ آذر ۱۳۹۶

پلاکت و پلاسمای خون تان را اهدا کنید

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران با اشاره به اینکه سالانه یک میلیون و 500 هزار لیتر پلاسما برای تولید در کشور نیاز داریم، گفت با بالا رفتن سن جمعیت نیاز به پلاکت و پلاسما افزایش یافته و نیاز به اهدای مستقیم این فراورده های خونی داریم.

رویداد۲۴-سخنگوی سازمان انتقال خون ایران با اشاره به اینکه سالانه یک میلیون و 500 هزار لیتر پلاسما برای تولید در کشور نیاز داریم، گفت با بالا رفتن سن جمعیت نیاز به پلاکت و پلاسما افزایش یافته و نیاز به اهدای مستقیم این فراورده های خونی داریم.بشیر حاجی بیگی با اشاره به مصرف 166 گرم پلاسما به ازای هر یکهزار نفر در استرالیا،کانادا و آمریکا و 67 گرم به ازای هر هزار نفر در اروپا افزود: اگر در ایران نیز 67 گرم مصرف پلاسما به ازای هر یکهزار نفر هدفگذاری شود، سالانه به یک میلیون و 500 هزار لیتر پلاسما برای تولید در کشور نیاز داریم، که نیازمند اهدای پلاسما به روش فرزیس (روشی که در آن پلاسما جدا می شود و باقی اجزای خون به بدن فرد اهداکننده برگردانده می شود ) است.

وی اضافه کرد: به همین منظور تاکنون در 15 مرکز استان ،مراکز جامع اهدا راه اندازی شده است تا امکان اهدای پلاکت و پلاسما افزایش یابد.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران گفت : فصل جدیدی در انتقال خون با مدیریت خون بیمار و اهدای مستقیم فرآورده هایی چون پلاکت و پلاسما و سلول های بنیادی آغاز شده است .
حاجی بیگی با تاکید بر اهمیت اهدای مستقیم فرآورده های خونی گفت: روند تولید پلاکت در کشور رشد فزاینده ای دارد و با توجه به افزایش آمار جراحی ها و بالا رفتن سن جمعیت نیاز به پلاکت رشد روز افزونی دارد به نحوی که از سال 1382 تا 1395 میزان مصرف پلاکت از 400 هزار واحد به یک میلیون و 400 هزار مورد در کشور رسیده است.
حاجی بیگی ادامه داد: با این روش امکان تداوم در این زمینه را نداریم مگر اینکه به سمت اهدای مستقیم پلاکت خون از سوی مردم برویم و به همین منظور باید اهداکننده پلاکت به صورت جداگانه در کشور داشته باشیم.
وی اعلام کرد: بخصوص که پلاکت اهدایی به روش فرزیس 6 برابر بیش از پلاکت جمع آوری شده از اهدا کنندگان خون اثر بخشی دارد.
وی تاکید کرد : به دلیل اینکه پلاکت اهدایی ،فقط از یک اهدا کننده دریافت می شود احتمال واکنش بدن بیمار نسبت به الگوهای پروتئینی متعدد کاهش می یابد.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: اگرچه فرآورده هایی با کیفیت بالاتر قیمت بالاتری هم دارند اما پوشش بیمه ای سبب می شود که این درمان برای همه در دسترس باشد.
وی همچنین به افزایش مصرف پلاسما در دنیا اشاره کرد و گفت: امروزه پلاسما برای بیماران نقص ایمنی و تنظیم ایمنی بیماران به کار می رود و میزان مصرف آن رو به رشد است و برای این نیاز باید سرمایه گذاری کنیم.
 

 

منبع: ایرنا
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان