تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۰۴ آذر ۱۳۹۶
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌وگو با رویداد۲۴:

صندوق‎های بازنشستگی به مرز بحران رسیده‌اند/ جنگ با داعش و دور زدن تحریم‌ها هزینه اداره کشور را بالا برد

حیدری عضوکمیسیون برنامه و بودجه بر این عقیده است که اکنون صندوق بازشستگی با بحران و مشکلات عدیده‌ای مواجه است و بخشی از این بحران، به دلیل این است که صندوق بازنشستگی مدت‌هاست به حیات خلوت دولت‌ها تبدیل شده، دولت‌ها برای اداره کشور سعی می‌کنند کسری بودجه خود را از این صندوق تامین می‌کنند.
صندوق‎های بازنشستگی به مرز بحران رسیده‌اند/ جنگ با داعش و دور زدن تحریم‌ها هزینه اداره کشور را بالا برد

رویداد۲۴حیدری عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه بر این عقیده است که اکنون صندوق بازنشستگی با بحران و مشکلات عدیده‌ای مواجه است و بخشی از این بحران، به دلیل این است که صندوق بازنشستگی مدت‌هاست به حیات خلوت دولت‌ها تبدیل‌شده، دولت‌ها برای اداره کشور سعی می‌کنند کسری بودجه خود را از این صندوق تامین می‌کنند.

بحران ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی مدت‌هاست که به یکی از چالش‌های اقتصادی ایران تبدیل‌شده است. بسیاری از این صندوق‌ها که حقوق و مستمری بازنشستگان را تامین می‌کنند با مشکلات و بحران‌های عدیده‌ای روبه‌رو هستند و حتی برخی از آن‌ها نیز به قولی به ته خط رسیده‌اند.

در صندوقِ بازنشستگی کشوری که ۷۶ درصد مستمری‌های آن را دولت پرداخت می‌کند، صندوق تأمین اجتماعی نیروهای مسلح، صندوق کارکنان فولاد و سایر‌ صندوق‌ها، مدت‌هاست که وضعیت اقتصادی خوبی ندارند و با بحران ورشکستی مواجه هستند. شاید مهم‌ترین عامل بروز بحران در این صندوق‌ها را دولت‌ها بدانیم،‌زیرا این صندوق‌ برای دولت‌ها حکم حیات خلوت را دارد و دولتمردان بی‌حساب‌وکتاب انتصابات خود را در این سازمان انجام می‌دهند و هر زمان که با مشکلاتی از نوع مالی مواجه شدند، صندوق‌های بازنشستگی را بهترین مکان برای کسری بودجه خود تلقی می‌کنند.

غلامرضا حیدری،‌ نماینده مردم تهران در گفت‌وگو با رویداد۲۴،‌ با اشاره به وضعیت نامناسب صندوق‎های بازنشستگی و کمبود بودجه در این سازمان،‌ گفت: اخیراً مرکز پژوهش‌های مجلس نیز در این خصوص گزارشی را منتشر کرده است. یک واقعیتی که وجود دارد این است که صندوق‌های بازنشستگی ما تا چند سال گذشته وضع بسیار خوبی داشتند،‌ به‌گونه‌ای که تا چند سال ذخیره‌ای برای پرداخت حقوق‌هایشان داشتند. متأسفانه در چند سال اخیر این صندوق‎ها نه‌تنها ذخیره‌ای ندارد بلکه به‌نوعی وبال گردن بودجه‌های دولتی نیز شده‌اند که این موضوع یک تهدید بزرگ محسوب می‌شود.

حیدری ادامه داد: مشکلات این صندوق دلایل متعددی دارد. به‌طور مثال سرمایه‌گذاری‌هایی با پول بازنشسته‌ها انجام می‌شد که نتیجه خوب و مثبتی در پی نداشت. از سوی دیگر بخشی که دولت کارفرما بوده، پول‌ها را به‌موقع به صندوق نمی‌داده است. موضوع دیگر اینکه آمدند این صندوق‌ها را وارد مباحث کارخانه‌داری کردند، کارخانه‌هایی که متأسفانه فقط زیان‌ده هستند. البته طبیعتاً صندوق‌های بازنشستگی باید بودجه خود را در جای درست و مطمئن سرمایه‌گذاری کنند و مدیریت سهام و سرمایه‌هایشان را داشته باشند.

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه بابیان اینکه در این صندوق به قولی بخوربخور‌ وجود دارد، تصریح کرد: اکنون صندوق‎های بازنشستگی به مرز بحران رسیده‎اند و از آنها به‌عنوان یک بحران بزرگ یاد می‌شود. همان‌طور که بحران آب، بیکاری و غیره مطرح می‌شود، بحران صندوق‌های بازنشستگی نیز عنوان می‌شود؛ اما ما نیز امیدواریم حکومت که مجلس و دولت هم یکی از اجزای آن هستند، بتوانند یک راه‌کار مناسبی را اتخاذ کنند تا وضع صندوق بدتر از این نشود.

حیدری با اشاره به افزایش بدهی‌ صندوق های بازنشستگی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل افزایش بدهی این سازمان این است که صندوق برای پرداخت حقوق‌ اقدام به گرفتن وام با سودهای کلان کرده‌اند و به دلیل عدم توان در پرداخت، این بدهی‌ها روزبه‌روز افزایش پیداکرده است.

این نماینده مجلس بابیان اینکه صندوق‌های بازنشستگی به حیات خلوت دولت‌ها تبدیل‌شده است، تصریح کرد: بنده معتقدم که دولت‌ها خط مقدم مقصر بودن در این خصوص هستند. البته زمانی که می‌گوییم دولت، منظورمان دولت خاصی نیست، بلکه منظور و هدفمان تمامی دولت‌هاست. مجلس هم اگر بعد نظارتی خود را به‌موقع عمل می‌کرد شاید تا حدودی از این اتفاقات پیشگیری می‌شد و به این مرحله از بحران نمی‌رسید.

حیدری با اشاره به جلسات روسای سازمان و اعضای کمیسیون برنامه‌وبودجه، گفت: صحبت‌های خوبی با روسای سازمان داشتیم و راهکارهای خوبی هم در این زمینه ارائه شد و امیدواریم تصمیمات نهایی به‌موقع گرفته شود. البته در مجلس قوانینی گذاشته می‌شود اما معمولاً اجرایی نمی‌شود. تأکید می‌کنم که دولت موظف است که پرداختی‌های خود به صندوق بازنشستگی بپردازد.

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه ادامه داد: اگر بخواهیم یک نگاه سیستماتیک به حجم بدهی‌ها به صندوق داشته باشیم باید بگویم که عوامل متعددی در این موضوع دخیل هستند. هزینه‌های اداره کشور ما بسیار بالا رفته است. خوشبختانه اعلام شد که داعش از منطقه پاک‌سازی‌شده که طبیعتاً این موضوع نیازمند هزینه‌های بسیار بالایی بوده است. مشکلاتی که با برخی از قدرت‌های بزرگ پیدا کردیم باعث تحمیل تحریم‌های ناجوانمردانه‌ای علیه کشورمان شدند، این تحریم‌ها و مشکلات طبیعتاً برای کشورمان هزینه‌های زیادی را در برداشته و دارد.

حیدری در ادامه افزود: همین تکنولوژی دور زدن تحریم‌ها نیازمند هزینه‌های بسیاری بود. درواقع به‌طورکلی می‌خواهم بگویم که کشور با مشکلات بسیاری همراه بوده که همه این مشکلات هزینه‌هایی را هم در برداشته و دولت‌ها نیز برای تامین برخی از این هزینه‌ها مجبور به پناه بردن به این صندوق بوده‌اند.
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان