آرشیو

قتل احمد کسروی در کاخ دادگستری

احمد کسروی یکی از محققان و روزنامه‌نگاران تاثیرگذار ایران مدرن است. وی به دلیل نقدهای تند و تیزش به ادیان و مذاهب مختلف دشمنان زیادی داشت و نهایتا توسط گروه فداییان اسلام به قتل رسید.

نقش آخرین سفیر آمریکا در ایران در پیروزی انقلاب چه بود؟/سولیوان؛ دیپلماتی که شاه را فراری داد

«سفیر آمریکا پای پرواز، مدام به ساعتش نگاه می‌کرد و می‌گفت هر دقیقه تاخیرم در خروج، به ضرر منافع من و ایران تمام خواهد شد»؛ این عبارات، توصیف محمدرضا شاه از نقش ویلیام هیلی سولیوان، آخرین سفیر آمریکا در تهران در خروج او از کشور است؛ تصمیمی که سرنوشت انقلاب را رقم زد.

چرا نقاشی مونالیزا در تاریخ هنر اهمیت دارد؟

تابلوی مونالیزا که لبخند ژکوند هم معروف است، یکی از مهمترین آثار هنری تاریخ به شمار می‌رود. درباره این اثر بحث‌هایی زیادی درگرفته و برخی آن شاهکار تاریخ هنر می‌دانند و برخی نیز همچون سارتر معتقدند که این تابلو اهمیت خاصی ندارد. رویداد۲۴ با نگاه به نوشته‌های متفکران برجسته جهان تابلوی مونالیزا را بررسی کرده است.

انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه‌ها در ایران چگونه انجام شد؟

انقلاب فرهنگی ایران مجموعه‌ای از رویداد‌هایی در آموزش عالی ایران در سال‌های ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۲ که در پی آن حکومت جمهوری اسلامی ایران، استادان و دانشجویانی که به زعم تیم بررسی صلاحیت، رویکرد انقلابی نداشتند را تصفیه کردند.

لحظه تاریخی سقوط دیوار برلین

دیوار برلین دولت کمونیست آلمان شرقی را از دولت لیبرال آلمان غربی جدا می‌کرد. این دیوار در سال ۱۹۶۱ ساخته شد و در سال ۱۹۸۹ تخریب شد. رویداد۲۴ ضمن بازخوانی تصاویر تاریخی از لحظه تخریب دیوار برلین، آنچه در آلمان گذشت تا منجر به فروپاشی دیوار برلین شد را روایت کرده است.

پاتریس لومومبا کیست؟

پاتریس لومومبا انقلابی اهل کنگو بود که پس از کودتای آمریکا و بلژیک، او را به رگبار بستند و پس از آن تکه تکه و در اسید ذوب کردند. این اقدام وحشیانه در سال ۱۹۶۱ توسط بلژیکی‌ها انجام شد. جرم لومومبا مقاومت علیه استعمار بلژیکی‌ها بود.

محمدرضا پهلوی چگونه از ایران خارج شد؟

روز‌های منتهی به خروج شاه از ایران و پیروزی انقلاب روز‌های خاصی بود و در حقیقت تاریخ ایران را رقم زد. رویداد۲۴ در این گزارش اتفاقات روزی که منجر به این اتفاق شد را روایت کرده است.

جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل

جنگ شش روزه با انگیزه‌های ناسیونالیستی آغاز شد اما پایانی بود بر اقتدار اعراب در منطقه و آغاز به قدرت رسیدن اسرائیل در منطقه. رویداد۲۴ سلسله حوادثی که به جنگ شش روزه اعراب منجر شد را بازخوانی کرده است.

حجاب اجباری چگونه به اختلاف شهروندان با حکومت تبدیل شد؟

قانون حجاب اجباری از ماه نخست انقلاب به کشکمش میان حکومت و معترضان تبدیل شده و هر بار معترضان اعتراض کردند، طرفداران نظام نیز در برابر آن‌ها راهپیمایی راه انداختند. اما این موضوع چگونه به عرف تبدیل شد و چه مبارزه‌هایی برای لغو آن انجام شده است.

تصاویر زلزله بم

شهرستان بم و مناطق اطراف آن در تاریخ ۵ دیماه ۱۳۸۲ به خاطر زلزله ۶/۶ ریشتر تخریب شد. رویداد۲۴ به مناسب حادثه درناک زلزله بم، اتفاقات آن روز را بازخوانی کرده و نشان داده عدم آمادگی مقابله با بحران چه فجایع بزرگتری به همراه داشته است.

تاریخ تقابل با مرجعیت شیعه در ایران

رویداد۲۴ در گزارشی تاریخی برخورد با مراجع شیعه از گذشته تا کنون را بررسی کرده و نشان داده جریان اسلام‌گرا چگونه مبدع تقابل با مرجعیت بوده‌اند تا روشن شود که تمام اعتباری که مرجعیت شیعه در تاریخ داشته، چگونه در برابر سیاست و قدرت قرار گرفته و تضعیف شده است.

سفر شارل آزناوور خواننده فرانسوی به ایران

شارل آزناوور خواننده مشهور فرانسوی ارمنی تبار چندین بار به ایران سفر کرد و کنسرت گذاشت. مهمترین سفر او در سال ۱۳۵۰ بود که کنسرت خیریه او با حمایت فرح پهلوی به نفع جذامیان برگزار شد.

حزب سومکا چگونه در ایران تاسیس شد؟

حزب سومکا از مهمترین احزاب با گرایش نازی در ایران بود که اگرچه چماق به دست بودند و دست به خشونت می‌زدند، اما به خاطر فعالیت‌های ضدکمونیستی، حمایت دربار را با خود داشت. گفته می‌شد حتی پول خرید خانه حزبی آنها را هم محمدرضا شاه پهلوی داده بود! رویداد۲۴ در ادامه سلسله مطالب خود درباره گسترش نازیسم در ایران، در این پرونده به قلم علیرضا نجفی به پیشینه و افکار حزب سومکا پرداخته است.

رابطه ایران و فلسطین از دوره پهلوی تا کنون/ وقتی ایران اسرائیل را به رسمیت شناخت!

۱۴ آبانماه سال ۱۳۳۸ محمدرضا شاه پهلوی به همراهی پادشاه اردن به بخش شرقی بیت المقدس رفت و همراه با دیگر کشورهای عرب از اشغالگری اسرائیل انتقاد کرد اما رابطه ایران و آمریکا باعث شد ایران آهسته آهسته سیاست‌های آمریکا در قبال اسرائیل را بپذیرد و با آن همخوانی بیشتری داشته باشد.

اشغال سفارت آمریکا و آغاز یک بحران بی‌پایان

سفارت آمریکا در آبانماه سال ۵۸ توسط دانشجویان پیرو امام اشغال شد که در پی آن روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا قطع و دولت مهندس بازرگان نیز در واکنش به آن استعفا کرد. رویداد۲۴ در این گزارش دلایل اشغال سفارت و پیامدهای آن را بررسی کرده و نشان داده اتفاقات بعد از اشغال سفارت چه تاثیری بر سرنوشت سیاسی ایران گذاشت.

انور سادات با پیمان صلح کمپ دیوید چه تاثیری بر سرنوشت فلسطین گذاشت؟

مذاکرات صلح کمپ دیوید میان انور سادات و مناخیم بگین منعقد شد. اسرائیل آنچه می‌خواست را با این پیمان به دست آورده بود؛ نیرومندترین کشور عربی از جبهه دشمنان اسرائیل خارج شده بود؛ بدون آن که اسرائیل بهای اصلی این موفقیت را بپردازد. حالا بگین حتی می‌توانست به تحقق بالاترین هدف صهیونیست‌ها یعنی اشغال بقیه خاک فلسطین بپردازد. رویداد۲۴ تاثیر مذاکرات صلح دیوید بر منطقه و حتی سرنوشت خود انور سادات را بررسی کرده است.

ماجرای دریفوس و تاسیس یک کشور یهودی

ماجرای دریفوس یکی از مهمترین مسائلی بود که نطفه ایجاد یک کشور یهودی را ایجاد کرد. پس از دادگاه دریفوس، تئودور هرتسل ایده تاسیس یک کشور یهودی را مطرح کرد. واقغه دریفوس در جریان جمهوری سوم فرانسه رخ داده است.