تاریخ انتشار: ۱۱:۲۵ - ۲۳ دی ۱۳۹۸
آخرین وضعیت سیل در سیستان و بلوچستان:

۴۰۰ روستای سیستان و بلوچستان در محاصره سیلاب/ درخواست اعزام بالگرد ادامه دارد

۴ روز از شروع سیل و آبگرفتگی در استان سیستان و بلوچستان زمان گذشته است، اما در شرایطی که ارتباط آبادی‌ها و روستا‌های زیادی با شهر قطع شده، هنوز مسئولان بالگردی به این منطقه نفرستاده‌اند.
سیل سیستان و بلوچستان
رویداد۲۴ چهار روز از آغاز سیل و بارندگی در این استان گذشته است و آبگرفتگی، قطع ارتباط روستا‌ها با شهر‌ها و نبود امکانات لازم سبب شده تا این بحران کماکان ادامه داشته باشد.

محمداسماعیل مطلق، مشاور معاون بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایای وزارت بهداشت، درخصوص اقدامات صورت گرفته از سوی وزارت بهداشت برای کاهش آثار مخرب سیل در استان‌های کرمان، سیستان‌وبلوچستان و هرمزگان، گفت: از روز جمعه ۲۰ دی ماه و به دنبال اعلام سازمان هواشناسی مبنی بر شدت گرفتن بارش‌ها در هفته آتی، ما نکات مورد توجه خود را به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی ابلاغ کردیم. نکاتی مانند آمادگی کامل مراکز اورژانس پیش‌بیمارستانی، مراکز بهداشتی و درمانی با توجه به اصل عدم غافلگیری، توجه به باز بودن مسیر دسترسی به مراکز درمانی، مراقبت از تجهیزات و بخش‌های آسیب‌پذیر مراکز بهداشتی که عموما در طبقات زیرین ساختمان‌ها قرار دارند و. همگی پیش از بحرانی شدن شرایط به مراکزمان ابلاغ شده بود.

آمار مصدومان و فوتی‌های سیل سیستان و بلوچستان

وی در خصوص آخرین وضعیت سیل و آبگرفتگی در استان سیستان‌و بلوچستان گفت: طبق آخرین آمار ارائه شده به ما در صبح روز ۲۲ دی ماه، شهرستان‌های متاثر از سیل در این استان، ایرانشهر، چابهار، خاش، دلگان، سراوان، سرباز، کنارک، میرجاوه و نیک شهر است. در مجموع تا روز مورد اشاره، از شهرستان‌های یادشده هشت نفر مصدوم شدند که به بیمارستان منتقل شده و تحت درمان قرار گرفته‌اند؛ همچنین ۱۲ خانم باردار به مراکز مراقبتی و یا مراکز زایمان منتقل شده‌اند و مشکل خاصی در این زمینه گزارش نشده است و تنها یک مرد حدود ۲۵ تا ۲۸ ساله در شهرستان سرباز فوت کرده است.

اعزام تیم‌های بهداشت محیط و بیماری‌های واگیر به استان‌های درگیر سیل/ کلرزنی آب شهرستان‌های درگیر سیل

مشاور وزیر بهداشت اظهار کرد: تیم‌های بهداشت محیط، بلایا و گروه بیماری‌های واگیر به تمام شهرستان‌ها اعزام شده‌اند. یکی از کار‌هایی که این تیم‌ها انجام داده‌اند، توزیع کلر بوده است البته؛ در نقاطی که خطر ورود فاضلاب به آب شرب وجود داشته است و یا به تشخیص تیم بهداشتی لازم بوده است، میزان کلر آب دو برابر شده است.

تمهید وزارت بهداشت برای جلوگیری از بروز بیماری‌های واگیر در مناطق سیل‌زده

وی در خصوص تمهیدات وزارت بهداشت برای جلوگیری از بروز بیماری‌های واگیر در مناطق سیل‌زده، خاطر نشان کرد: تاکنون یک مورد بیماری اپیدمی گزارش نشده است؛ چراکه از قبل تمهیدات لازم اندیشیده شده و هشدار‌های کافی به مردم داده شده است. معمولا هر فصلی با توجه به نوع آب و هوای خاص خود، بیماری خاص خود را دارد. خوشبختانه موج اول آنفلوآنزا در کشور فروکش کرده است و اگر به دلیل برودت هوا و فراهم شدن سایر شرایط، بستر برای بروز موج بعدی این بیماری فراهم شود باز هم انتظار مشاهده آنفلوآنزا با شدتی که در ماه‌های گذشته شاهد بودیم را نداریم؛ چراکه سطح ایمنی بدن افراد افزایش یافته و طبق بررسی‌های اپیدمیولوژی وقوع شرایط مشابه با ماه‌های گذشته دور از انتظار است، اما بعید نیست.

مطلق ادامه داد: بیشتر نگرانی ما هنگام وقوع سیل بیماری‌های دستگاه گوارشی است بررسی ۱۴ بیماری سندرومیک و مراقبت از این نوع بیماری‌ها، بخشی از انجام وظایف ما است که در حال حاضر نگرانی خاصی برای بروز بیماری‌های سندرومیک نداشته‌ایم. مراقبت‌های سندرومیک تشدید شده مانع از بروز بیماری‌های سندرومیک نام برده می‌شود.
سیل سیستان و بلوچستان

خطر مارگزیدگی در مناطق سیل‌زده

وی با اشاره به اینکه افزایش حجم‌بارش‌ها می‌تواند منجر به تخریب لانه مار‌ها و سایر حیوانات گزنده شده و آن‌ها را به میان مردم هدایت کند، بر لزوم ارائه آموزش‌های لازم درخصوص برخورد با این موارد تاکید کرد و افزود: پس از آموزش‌های لازم، واکسن و دارو‌های کافی از طریق ما به مراکز بهداشتی توزیع می‌شود تا مشکلی برای کمبود دارو نداشته باشیم. در حال حاضر نیز برای استان‌های سیل‌زده بررسی‌های کافی صورت گرفته است. از طرفی تجربه سیل ابتدای سال جاری توانست باعث آگاهی بیشتر مردم و مسئولین باشد.

برق در بسیاری از مناطق قطع شده است

احمدعلی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان هم با اشاره به قطع ارتباط روستا‌ها اعلام کرد: سیلاب در جنوب استان ارتباط بیش‌از ۵۰۰ روستا را قطع کرده بود که با تلاش‌های صورت گرفته بخشی از ارتباط برقرار شده، ولی حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ روستا همچنان در محاصره سیل هستند.

او ادامه داد: متاسفانه در منطقه کنارک و زرآباد خسارت‌های زیادی وارد شده و ارتباط زمینی قطع است و در برخی قسمت‌ها پل‌ها خراب و ارتباطات جاده‌ای نیز قطع شده و تاکنون کمک‌رسانی با قایق انجام می‌شده است.

موهبتی خاطرنشان کرد: امیدواریم پشتیبانی لازم برای ارائه حداقل اقلام غذایی فراهم شود، زیرا هم‌اینک برق قطع است و نانوایی‌ها نمی‌توانند پخت داشته باشند.
 
سیل سیستان و بلوچستان

درخواست اعزام بالگرد به منطقه

کدخدایی، عضو شورای شهر «بنت» این استان هم به مشکلات ایجاد شده بعد از بارندگی و سیل پرداخت: شاهد بارش باران شدید در شهر بنت هستیم به گونه‌ای که حدود ۱۷۳ میلی‌متر باران باریده است.

وی با بیان این‌که متاسفانه طی سه روز اخیر از روستا‌های بخش غربی بنت بی‌خبر هستیم، اظهار کرد: علاوه بر قطع برق و تلفن، تمامی راه‌های دسترسی به این روستا‌ها مسدود شده است.

این عضو شورای شهر بنت با بیان این‌که از طریق استانداری درخواست بالگرد برای بررسی وضعیت روستا‌های بخش غربی را اعلام کردیم، اما هنوز بالگردی به منطقه اعزام نشده است، گفت: در بخش غربی شهر بنت بالغ بر ۵۰ آبادی وجود دارد و حدود ۱۰ هزار نفر سکنه دارند.

به گفته وی، خیابان ورودی شهر تخریب شده و بخش کشاورزی نیز به طور کل از بین رفته است.

کدخدایی با بیان این‌که ساعت ۲۲ شب گذشته برق وصل شد، اظهار کرد: سیل‌بند محله کشکور شهر بنت شکسته و همچنین رودخانه داخل شهر نیز طغیان کرده است.

کدخدایی با بیان این‌که ما نگران ساکنین روستا‌های شهر بنت هستیم، چرا که مطمئن هستیم با توجه به وضعیت معیشتی‌شان موادغذایی، پتو و امکانات لازم را ندارند، عنوان کرد که راه‌ها مسدود شده و امدادگران هلال احمر پشت رودخانه ملوران که طغیان کرده مانده‌اند و متاسفانه تاکنون بالگردی برای کمک به این منطقه اعزام نشده است.
سیل سیستان و بلوچستان

وضعیت زاهدانِ سیل‌زده از زبان نماینده شهر

حسینعلی شهریاری، نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت شهر زاهدان در پی سیل اخیر در این شهرستان گفت: این سیل خرابی‌ها و خسارتی به دنبال داشته به خصوص در حاشیه زاهدان که ۳۰۰ هزار نفر حاشیه نشین وجود دارد و اکثر خانه‌ها خشت و گلی است، افراد مستضعف در این خانه‌ها ساکن هستند، تعدادی از آن‌ها مجبور شدند با پلاستیک سقف خانه‌های خود را بپوشاندند تا مشکلی برای آن‌ها به دلیل بارندگی‌های زیاد ایجاد نشود.

نماینده زاهدان با بیان این که امدادرسانی در حال انجام است، افزود: مسئولان در تلاشند، هلال احمر پای کار است و تاکنون گزارشی به ما نرسیده که کسی احتیاج به اسکان موقت داشته باشد.

شهریاری درباره میزان فوتی‌های سیل در زاهدان گفت: سیل در زاهدان باعث درگذشت کسی نشده است و تاکنون گزارشی مبنی بر فوتی نداشته‌ایم.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: اخبار سیل امروز
نظرات شما
پیشخوان