تاریخ انتشار: ۲۰:۱۰ - ۲۶ دی ۱۳۹۸
عمران‌خان:

تشدید مناقشه با ایران عواقب ویرانگری خواهد داشت

نخست وزیر پاکستان هشدار داد که هرگونه رویارویی و تشدید تنش‌ها با جمهوری اسلامی ایران در منطقه، عواقب بسیار سنگین و ویرانگری خواهد داشت.

تشدید مناقشه با ایران عواقب ویرانگری خواهد داشترویداد۲۴ رسانه های پاکستان پنجشنبه شب این اظهارات را به نقل از مصاحبه «عمران خان» با شبکه آلمانی "دیوچه وله" در اسلام آباد عنوان کردند.

نخست وزیر پاکستان با اشاره به اوضاع خاورمیانه و نقش اسلام آباد برای کمک به تنش‌زدایی گفت: منطقه دیگر تحمل جنگ و درگیری جدیدی را ندارد.

وی تأکید کرد: پاکستان و جمهوری اسلامی ایران همواره از روابط بسیار خوبی برخوردار هستند و مصمم به جلوگیری از هرگونه تنش میان کشورها در منطقه هستیم.

عمران خان از عربستان به عنوان دوست بزرگ پاکستان یاد کرد و افزود: اسلام‌آباد تلاش دارد تا تنش‌ها میان تهران و ریاض بیشتر نشود.

وی هشدار داد: تشدید مناقشه با ایران فاجعه بار خواهد بود؛ هرگونه درگیری میان کشورهای بزرگ اسلامی در منطقه برای پاکستان اسفناک است؛ به همین دلیل تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا اطمینان حاصل کنیم که روابط میان این دو کشور به وخامت نکشد.

صلح در افغانستان

عمران خان در خصوص اوضاع افغانستان و تلاش پاکستان برای کمک به پیشبرد فرآیند صلح نیز گفت: چهار دهه متحمل اوضاع افغانستان هستیم به همین دلیل از هیچ تلاشی برای کمک به پایان دادن این وضع دریغ نخواهیم کرد.

وی ابراز امیدواری کرد که صلح دائمی در افغانستان با مشارکت و همکاری دولت کابل، طالبان و آمریکا احیا شود.

نخست وزیر پاکستان درباره وضع فعلی مذاکرات صلح افغانستان گفت: طرف‌های فرآیند افغانستان در حال حرکت به سوی آتش بس هستند و امیدواریم مذاکرات طالبان و آمریکا به نتیجه برسد زیرا دولت جدید در افغانستان به قدرت رسیده و اشرف غنی نیز دوباره به عنوان رییس جمهوری این کشور انتخاب شده است.

وی برقراری صلح در افغانستان را در راستای منافع پاکستان به ویژه ساکنان استان‌های مرزی همجوار افغانستان، احیای راهروی جدید اقتصادی و ایجاد فرصت‌های تجاری در آسیای مرکزی دانست.

کشمیر و روابط با هند

نخست وزیر پاکستان با اشاره به تداوم تنش‌ها در روابط این کشور با هند که کشمیر نیز دلیل اصلی این اختلافات است، افزود: جامعه بین الملل واکنش بسیار آرامی نسبت به اوضاع کشمیر از خود نشان می‌دهد.

وی از آنچه که ایدئولوژی افراط گرایانه موسوم به برتری «هندو» در هند و تحرکات نیروهای سیاسی با تفکر افراطی خواند، انتقاد کرد و گفت: این چنین طرز تفکری مبتنی بر نفرت علیه مسلمانان و سایر اقلیت‌ها از جمله مسیحیان است.

عمران خان درباره اوضاع کشمیر و نیاز به شنیده شدن خواسته‌های مردم این منطقه، گفت: هند نه تنها به دعوت پاکستان برای ترمیم روابط پاسخ مناسبی نداد، بلکه با لغو امتیاز ویژه کشمیر آب پاکی را بر دست ما ریخت. در حالی که بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد، کشمیر یک منطقه مورد مناقشه میان پاکستان و هند است.

نخست وزیر پاکستان در واکنش به این پرسش که «گفته می‌شود وضع حقوق بشر در کشمیر تحت کنترل دولت اسلام‌آباد نیز خوب نیست» تأکید کرد: یافتن پاسخ برای این سؤال بسیار آسان است؛ آماده‌ایم تا هر کسی را از هر نقطه جهان برای بازدید از کشمیر پاکستان دعوت کنیم و سپس از آن سوی مرز در هند نیز بازدید کند و اجازه بدهیم آنان تصمیم بگیرند.

وی یادآور شد: پاکستان آماده برگزاری "همه پرسی" است و باید اجازه داد که کشمیری‌ها تصمیم بگیرند با پاکستان بمانند یا به دنبال استقلال هستند.

منبع: ایرنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما
پیشخوان