تاریخ انتشار: ۰۶:۱۷ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۷
تعداد نظرات: ۶ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

مهندسی معکوس برای تولید ریزگرد نفتی به جای ریزگرد شنی/ تصمیم گرفته‌ایم جور دیگر زندگی کنیم!

ترکیبات مالچ نفتی در اثر گرمای هوا، خشک و پوسیده می‌شود. این یعنی مسئولان کاری کرده‌اند که این بار با وزش باد، مواد نفتی پراکنده شود؛ بدین ترتیب مسئولان به جای حل مشکل ریزگردها، این بار ریزگرد نفتی درست کرده‌اند!
خوزستان و مشکلاتی که تمامی ندارد، این بار مالچ نفتی/ بوی روغن سوخته شهر را فراگرفته
رویداد۲۴ زینب غبیشاوی: آنچنان که در بودجه سال ۱۳۹۸ پیش‌بینی شده، بخشی از منابع دریافتی خوراک مایع تحویلی به پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها به عنوان هزینه مالچ‌پاشی مصرف خواهد شد. بر اساس این لایحه، مبلغ در نظر گرفته شده چیزی در حدود ۱۰۲۰ میلیارد تومان خواهد بود؛ این بدان معناست که دولت همچنان برنامه جدی به جز پاشیدن قیر بر بیابان‌ها ندارد و دیگر آنکه رقمی به میزانی عجیب قرار است برای بیابان‌های کشور قیر پاشیده شود!

معمولا در مالچ‌پاشی برای تثبیت شن‌های روان از سنگ ریزه و خاک اره استفاده می‌شود که این روش در برخی از کشورها نیز انجام شده است. در ایران البته همه چیز فرق می‌کند. اینجا تصمیم گرفته شده «جوری دیگر زندگی کنیم!» مسئولان اینجا به سنگ‌ریزه رضایت نمی‌دهند از نفت و قیر استفاده می‌کنند؛ اتفاقی که در سوسنگرد و میشداخ و چذابه پیش آمده است.
 
 
خوزستان و مشکلاتی که تمامی ندارد، این بار مالچ نفتی/ بوی روغن سوخته شهر را فراگرفته
عباس مدحجی یکی از فعالان زیست محیطی در خوزستان به رویداد۲۴ خبر داده که از ۳ هفته پیش کار قیرپاشی در منطقه چذابه شروع شده و در همین مدت کوتاه آسیب زیادی به گونه‌های گیاهی و حیوانی وارد شده است.
 
اسماعیل کهرم فعال محیط زیست درباره آسیب‌های محیط زیستی مالچ‌پاشی نفتی گفته این ترکیبات نفتی خاک را مسموم می‌‎کند و اجازه نمی‌دهد هیچ رستنی در آنجا بروید و در نهایت یک بیابان سیاه از نفت به جا می‌ماند! این در حالی است که حیوانات بومی منطقه مانند آهوی شنی به دلیل از دست دادن منبع غذایی خود به خطر افتاده است.
 
عباس مدحجی می‌گوید وقتی اولین بار دکتر فواد بعذار با استفاده از نانو فناوری نوینی در جهان اختراع کرد، این موضوع در نظر گرفته شد که هیچ گونه آسیبی به مردم و طبیعت وارد نشود اما معلوم نیست چرا مسئولان برای استفاده از این فناوری که بومی هم هست، تا این اندازه مقاومت می‌کنند!
 
این اقدام که با انتقاد‌های بسیار زیادی از سوی مردم و کارشناسان مواجه شد، باعث شد اینگونه اعلام شود که مالچ‌پاشی‌ متوقف شده است. رئیس محیط زیست سوسنگرد گفته بود «کمپ‌های مالچ پاشی جمع‌آوری شده و به فعالیتشان ادامه نمی‌دهند» این در حالی است که خبرنگاران با حضور در منطقه متوجه شده بودند که کمپ‌های مالچ پاشی کماکان فعالیت دارند.
 
اسماعیل کهرم معتقد است ترکیبات مالچ نفتی در اثر گرمای هوا، خشک و پوسیده می‌شود. این یعنی مسئولان کاری کرده‌اند که این بار با وزش باد، مواد نفتی پراکنده شود؛ بدین ترتیب مسئولان این بار ریزگرد نفتی درست کرده‌اند!
 
خوزستان و مشکلاتی که تمامی ندارد، این بار مالچ نفتی/ بوی روغن سوخته شهر را فراگرفته

پرویز کردوانی کارشناس محیط زیست به رویداد۲۴ می‌گوید: سال ۹۳ اعلام کردم کسانی که مالچ نفتی بپاشند به کشور، مردم و محیط زیست خیانت کرده است، زیرا مالچ نفتی مضرات بسیار زیادی دارد که بسیاری از آن‌ها غیر قابل جبران است.
 
او می‌گوید: بار‌ها اعلام کردم برای تثبیت شن‌های روان سنگ ریزه یا ریگ بریزید. تا زمانی که در کشور سنگ ریزه داریم چرا باید نفت در منطقه بریزیم؟  مالچ نفتی بدبو است و در هوا را نیز آلوده می‌کند. اگر به مناطقی که مالچ نفتی پاشیده‌اند بروید، می‌بینید تمام منطقه مانند شهر سوخته است و همه جا سیاه است.

کردوانی می‌گوید بوی مالچ نفتی مانند بوی روغن سوخته است و به هر طرف که برود، کشنده است زیرا ضریب حرارتی را بالا می‌برد و باد گرم ایجاد می‌کند و با توجه به گرم بودن و بالا بودن ضریب حرارتی، تمامی موجودات مانند سوسک، مار، خرخاکی و ... از بین می‌روند و حتی برخی از گیاهان خشک می‌شوند.
 
او گفته زمانی که مالچ نفتی پاشیده می‌شود، دیگر بارندگی تاثیری ندارد و هر میزان که باران ببارد نمی‌تواند به داخل خاک نفوذ کند.
 
خوزستان و مشکلاتی که تمامی ندارد، این بار مالچ نفتی/ بوی روغن سوخته شهر را فراگرفته

کردوانی می‌گوید: پایین سد‌ها و در معادن مقادیر بسیار زیادی ریگ طبیعی وجود دارد که می‌توان به راحتی آن را انتقال داد و به راحتی هم می‌توان در منطقه رفت و آمد کرد و باران نیز به راحتی به داخل خاک نفوذ می‌کند و برای مردم ایجاد آلودگی نمی‌کند و البته بسیار هم ارزان و به صرفه است.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: مالچ پاشی ، خوزستان
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
0
4
خدا بخیر کنه ما که در زمینه ی محیط زیست در مجموع اکثر برنامه هایمون بعدا نادرست از آب دراومد
ناشناس
|
Canada
|
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۵
0
2
الهي خير نبينه هر كي اين فكر رو كرده و خودش نابود شه قبل از اينكه اين همه ضرر بزنه تو كشور هر كي به هر كي.
باران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۱
1
1
ای بابا این برنامه ریزان مخیط زیست چشونه رسما بیان بزنن همه چیو نابود کنن...اینا دیگه کین !؟
نظر من اینه ماموریت حکومت نابودی اب وخاک وملت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۷
0
1
قصد نابودی این اب و خاک است دیگر هیچ. شما شنیدید کاری مثبت انجام بدهند یا دلسوزی کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
0
1
خدا شفا بده
ادم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۵
0
1
زیاد حرف نمیزنم من از هر کسی که توانایی داره تو این کشور میخوام من و افراد شبیه منو بفروشند در مفابل 8ساعت کار و غذا و جای خواب و دارو این دوتا حسن داره هم شاید یک پولی بهتون بدند هم از دست ما راحت میشید
نظرات شما
پیشخوان