تاریخ انتشار: ۱۰:۱۲ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۷
عارف خبر داد:

اصلاح مصوبه سهمیه کنکور خانواده ایثارگران

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: طرح اصلاح بند (الف) ماده ۹۰ قانون برنامه ششم توسعه (سهمیه خانواده شهدا و ایثارگران به دانشگاه ها) روز یکشنبه هفته آینده در دستور کار این کمیسیون قرار دارد.
اصلاح مصوبه سهمیه کنکور خانواده ایثارگران
رویداد۲۴ محمد رضا عارف اظهار کرد: طبق این طرح در صورتی که سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران توسط داوطلبان مشمول سهمیه تکمیل نشود، خالی مانده آن، ابتدا به مشمولین سهمیه ۵ درصدی ایثارگران که شرایط و حدنصاب لازم را داشته باشند، تخصیص یافته و اگر باز هم این ظرفیت خالی ماند، باقیمانده آن به داوطلبان سهمیه آزاد اختصاص می‌یابد.

وی تصریح کرد: قانون سهمیه شهدا و ایثارگران بد تصویب و تفسیر شد و مسئله‌ای که مد نظر کمیسیون بود، محقق نشد. دو سال در تلاش هستیم تا در صحن مجلس این قانون اصلاح شود، اما با توجه به تذکرات و نکاتی که نمایندگان به این قانون می‌دهند باز برای تغییر به کمیسیون باز می‌گردد.

نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات مجلس با بیان این که این قانون برنامه پنج ساله حتما باید اصلاح شود، گفت: این موضوع را یکشنبه هفته آینده در دستور کار قرار داده ایم تا اگر اعضای کمیسیون بتوانند آن را اصلاح کنند.

عارف تصریح کرد: نگرانی دانشگاه‌ها درباره اضافه بر ظرفیت هم به دلیل وجود این قانون به حق است و به همین دلیل وضعیت دو سال گذشته برای دانشگاه‌ها و حتی خانواده‌ی داوطلبان کنکور مناسب نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان خوب کشور به دلیل وجود این قانون نگران هستند تا نتوانند در رشته و دانشگاه مورد نظر جذب شوند. این موضوع را شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس نیز قبول دارد و امیدواریم قانون سهمیه ایثارگران در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اصلاح شود و اعضای کمیسیون آموزش پیگیر اصلاح آن هستند.

دانشگاه‌ها موظف به عملیاتی کردن قانون دارند

رییس فراکسیون امید مجلس در پاسخ به این که روسای دانشگاه‌ها بر این اعتقادند که برخی مصوبه‌های مجلس به نفع دانشگاه‌ها و آموزش عالی نیست، عنوان کرد: دانشگاه‌ها نمی‌توانند مصوبه مجلس را عملیاتی نکنند. در رابطه با سهمیه‌ها هم دانشگاه نقشی ندارد و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانشجو گزینش می‌کند.

عارف همچنین در پاسخ به سئوال که آیا نمایندگان به پیشنهاداتی که دانشگاه‌ها در خصوص مصوبات مربوطه می‌دهند، توجه می‌کنند، توضیح داد: مجلس و کمیسیون آموزش و تحقیقات موضوعات را با حضور افراد متخصص بررسی و برنامه ریزی می‌کند و در نهایت آنچه که تصویب می‌شود با اینکه مخالفان و موافقان خود را در دانشگاه‌ها دارد، باید عملیاتی شود.

وی ادامه داد: قانون ظرفیت رشته‌ها و دانشگاه‌ها را تعیین نمی‌کند بلکه تعیین و توزیع ظرفیت توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که تخصص دارد، انجام می‌شود.
منبع: ایرنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان