تاریخ انتشار: ۱۴:۰۷ - ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
نماینده زاهدان:

هندی‌ها پروژه بندر چابهار را معطل نگه داشته‌اند/ هند تمایلی به سرمایه‌گذاری در منطقه ندارد

علیم یارمحمدی گفت: هندی‌ها صرفاً به جهت رقابت با چینی‌ها حاضر به ترک بندر چابهار نیستند. آن‌ها با معطل نگه داشتن پروژه، نشان می‌دهند که تمایل به سرمایه‌گذاری در منطقه را ندارند.
هندی‌ها پروژه بندر چابهار را معطل نگه داشته‌اند/ هند تمایلی به سرمایه‌گذاری در منطقه ندارد
رویداد۲۴ تا زمانی که سود فوق‌العاده‌ای برای سرمایه‌گذاران داخلی در مناطق دوردست تعریف نشود، نمی‌توان به حضور آنان در این مناطق امیدوار بود.

چابهار به عنوان منطقه راهبردی و با موقعیت عالی جغرافیایی از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری، تجاری، اقتصادی، ترانزیتی، گردشگری و صنعتی بالایی برخوردار است. بندر چابهار می‌تواند زمینه دسترسی هند به افغانستان و آسیای میانه بدون نیاز به عبور از پاکستان را برای هندی‌ها فراهم کند.

از این‌رو شهریور سال ۹۵ بود که مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران اعلام کرد که مدیریت پیمانکاری برخی طرح‌ها در بندر چابهار برای مدت معینی و مطابق با فرمولی به هندی‎ها واگذار شد. طبق این قرارداد، هند با سرمایه‌گذاری ۸۵ میلیون دلاری کنترل دو لنگرگاه در فاز اول بندر چابهار را به عهده گرفت.

دو سال پس از این قرارداد، در شهریور ۹۷ پروژه مدیریت و توسعه بندر تجاری چابهار در یک قرارداد موقت به یک شرکت پیمانکار هندی واگذار شد. گزارش‌ها حاکی از آن است که پیشرفت کار پیمانکاران هندی مطلوب به نظر می‌رسد، اما نماینده زاهدان نظر متفاوتی دارد.

در این رابطه، علیم یارمحمدی گفت: پیمانکاران هندی هنوز در بندر چابهار برای اجرای پروژه‌های عمرانی به طور کامل مستقر نشده‌اند و فعلاً که شروع کار توسط آن‌ها چندان مورد توجه نبوده است.

نماینده زاهدان دلیل اصلی عدم پیشرفت کار توسط پیمانکار هندی در منطقه چابهار را نبود انگیزه کافی برای سرمایه‌گذاری طرف هندی در این منطقه عنوان کرد و گفت: هندی‌ها صرفاً برای رقابت با چینی‌ها حاضر به ترک بندر چابهار نیستند. از سوی دیگر، اما با معطل نگه داشتن پروژه، نشان می‌دهند که تمایل به سرمایه‌گذاری در منطقه را ندارند.

این نماینده مجلس حضور سرمایه‌گذار داخلی در این پروژه را از لحاظ صرفه زمانی و ریالی به صلاح دانست و گفت: باید مشوق‌های سرمایه‌گذاری جذابی را برای چنین مناطقی تعریف کنیم و آنگاه خواهیم دید که سرمایه‌گذاران داخلی ترغیب به حضور در این بخش می‌شوند، اما تا زمانی که سرمایه‌گذاری در مرکز کشور سودآورتر از مناطق مرزی شود، نمی‌توان به جذب سرمایه‌گذار در مناطقی همچون چابهار امیدوار بود.

به گفته نماینده زاهدان، در کشور‌های پیشرفته نیز برای جذب سرمایه‌گذار به مناطق دوردست، مشوق‌های جذاب و خاص در نظر می‌گیرند تا رغبت ایجاد کنند.
منبع: اقتصاد24
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان