تاریخ انتشار: ۱۰:۱۷ - ۰۴ آذر ۱۳۹۸

بهترین راه جلوگیری از سرماخوردگی

یک متخصص بیماری‌های عفونی، فلوشیپ پیشگیری و کنترل عفونت‌های بیمارستانی گفت: شستن دست‌ها، بهترین راه جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و انتشار آن در محیط کار و زندگی است.

جلوگیری از سرماخوردگی

رویداد۲۴ دکتر زهره آخوندی میبدی برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی، رعایت بهداشت دست یعنی شستشوی دست با آب و صابون و یا محلول های حاوی الکل مخصوص دست، خصوصا قبل از تماس دست با مخاطات چشم ، بینی و دهان را، بسیار مفید دانست.

وی اضافه کرد: سرماخوردگی، یک بیماری مجاری تنفسی فوقانی است که ریه‌ها و مجاری ریوی تحتانی را درگیر نمی کند و علائم اصلی آن آبریزش و انسداد بینی است و اغلب در ابتدای پاییز اتفاق می افتد.
به گفته وی شایعترین علت آن ویروس هایی هستند که بعنوان ویروس های سرماخوردگی یا common cold شناخته می شوند.


بیشتر بخوانید: اخبار سلامت/ بهترین خوراکی برای سرماخورده‌ها 


کودکان، ۵ تا ۷ بار و نوجوانان ۲ تا ۳ بار در سال سرما می‌خورند
این متخصص اظهار داشـت: شیوع و بروز این بیماری در سنین قبل از مدرسه بطور متوسط ۵ تا ۷ بار و در نوجوانان ۲ تا ۳ بار در سال اتفاق می افتد، انتقال آن از طریق ذرات تنفسی منتشر شده توسط فرد بیمار موقع عطسه یا سرفه و نیز از طریق تماس مستقیم با ترشحات فرد بیمار صورت می گیرد.

وی با بیان اینکه دستها و سطوح آلوده به ترشحات فرد بیمار می توانند ویروس را منتقل کنند تصریح کرد: شروع علائم بیماری، یک تا سه روز پس از ورود ویروس به بدن اتفاق می افتد و اغلب یک هفته طول می کشد و در ۲۵ درصد موارد ممکن است تا ۲ هفته علامت‌دار باشد.

متخصص بیماری‌های عفونی، فلوشیپ پیشگیری و کنترل عفونت‌های بیمارستانی تاکید کرد: اولین علامت بیماری، گلو درد است، سپس آبریزش و گرفتگی بینی اتفاق می افتد و در ۳۰ درصد موارد سرفه دیده می شود؛ معمولا تب بالا و درد عضلانی در سرماخوردگی دیده نمی‌شود.

لزوم بررسی عفونت های چرکی در صورت تشدید علائم
وی در ادامه به دیگر علائم سرماخوردگی اشاره کرد و یادآور شد: ترشحات بینی و خلط افزایش می یابد و حتی ممکن است تغییر رنگ ترشحات بوجود آید که البته این نشانه عفونت ثانویه چرکی نیست ولی در صورتی که علائم، بیش از ۱۰ روز طول بکشد و در سیر بیماری علائم شدیدتر شوند باید عفونت های چرکی بررسی شوند.
وی اضافه کرد: درمان آن بصورت درمان علامتی برای انسداد بینی ، آبریزش و گلو درد است.

تغذیه مناسب و استراحت، شاه‌کلید درمان سرماخوردگی
دکتر آخوندی بر استفاده از سوپ و مایعات گرم ، شستشوی بینی و حلق با آب ولرم و یا سرم نمکی ، استراحت و تغذیه مناسب و مفید تاکید کرد و افزود: تغذیه مناسب و ورزش نیز دارای فواید غیر قابل انکاری هستند.
وی توصیه کرد: افرادی که بیمار هستند برای جلوگیری از انتقال بیماری به سایر افراد ضمن استراحت در منزل و حضور کمتر در محیط کار و اجتماع، از عطسه و سرفه کردن بدون محافظ مثل دستمال کاغذی ، اجتناب کنند، دستمال های آلوده به ترشحات را در کیسه پلاستیکی بصورت دربسته قرار دهند، از دفع اخلاط در محیط باز خودداری کنند و بسیار نیکوست بیماران با سایر افراد، روبوسی و مصافحه نکنند.

وی به بیماری آنفولانزا هم اشاره کرد و گفت: این بیماری هم یکی از عفونتهای تنفسی فوقانی است که با شروع ناگهانی ، تب و دردهای عضلانی بخصوص عضلات کمری و ساق پا مشخص می شود و آبریزش چشم و بینی ، عطسه و سرفه در آنفولانزا کمتر دیده می‌شود.

آنفولاآنزا برای چه گروههایی خطرناک تر است؟
دکتر آخوندی با بیان اینکه علائم آنفولآنزا ۳ تا ۷ روز می‌تواند طول بکشد و فصل شایع آن پاییز و زمستان است تصریح کرد: بیماری آنفولانزا در افرادی که از ایمنی بدن در سطح پایین تری هستند ، می تواند عوارض شدیدتری ایجاد کند.

وی این افراد را خانم های باردار، افرادی با بیماری دیابت ، بیماران قلبی ، کودکان ، افراد مسن و کسانی که داروهای مهار کننده ایمنی مصرف می کنند یا تحت شیمی درمانی هستند اعلام کرد.
این متخصص، درمان انفولانزا نیز شامل رفع علائم و استراحت دانست و گفت: نکته بسیار مهم در آنفولانزا رعایت بهداشت دست و اصول احتیاطات است چون شیوع آن در جامعه برای افراد فوق می تواند خطرناک باشد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما
پیشخوان