تاریخ انتشار: ۰۹:۵۰ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۸
افضلی:

مسائل اخیر هند اگر به توده مسلمانان برسد از کنترل خارج می‌شود

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و هندوستان درباره شرایطی که هندوستان برای مسلمانان ایجاد کرده است، گفت: حزبی که باعث این مشکلات شده مقداری رادیکال است. البته که باید توجه کنند تمدن اسلامی سالیان سال است که در هند ریشه دارد. همچنین فراموش نشود که مسلمانان در پیشرفت هند نقش برجسته‌ای داشتند.
کشتار مسلمانان هند
رویداد۲۴ نظر افضلی درباره تحولات اخیر هندوستان مبنی بر ایجاد شرایط نامساعد برای مسلمانان آن کشور گفت: ناآرامی‌های هندوستان به دلیل (تصویب متمم قانون شهروندی در پارلمان هندوستان) بود که بر اساس این قانون اکثر آوارگان جزو مسلمان‌ها تابعیت می‌گیرند. این امر باعث شد جامعه مسلمان هندوستان به این قانون اعتراض کند و متاسفانه بین نیرو‌های متعصب و مسلمان‌ها درگیری پیش آمد. در رابطه با شرایطی که برای مسلمانان هندوستان ایجاد کرده‌اند واکنش رهبر انقلاب و رئیس مجلس و دیگر مسئولان کشور را شاهد بودیم.

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و هندوستان در پاسخ به این سوال که چرا با وجود روابط اقتصادی نزدیک ایران و هند به یکدیگر، اما مسئولان آن کشور از موضع‌گیری‌های ما در این رابطه خشنود نیستند؟ گفت: حزبی که باعث این مشکلات شده مقداری رادیکال است. البته که باید توجه کنند تمدن اسلامی سالیان سال است که در هند ریشه دارد. همچنین فراموش نشود که مسلمانان در پیشرفت هند نقش برجسته‌ای داشتند. الان هم علیرغم اینکه ما رابطه خوب اقتصادی با هم داشتیم این مشکل باید مدیریت شود.

نماینده مجلس دهم با اشاره به اقدامات مسلمانان در راستای احقاق حق خودشان گفت: جامعه مسلمانان هند قوی هستند، در آن کشور دویست میلیون نفر مسلمان وجود دارد. برای حل این مشکل باید صحبت کنند که این قانون به نتیجه‌ای برسد؛ چراکه به دیگر ادیان اجازه تابعیت داده‌اند به جز مسلمانان.

وی درباره چرایی ایجاد این مشکل برای مسلمانان هند گفت: بالاخره هند مقداری روی مسلمانان هم حساس است. اگر توجه کنید مسلمانان هند به سمت داعش نرفتند. بالاخره داعش در پاکستان نیز حضور داشت، اما نتوانستند به مسلمانان هند ورود کنند این نشان می‌دهد جامعه مسلمانان هند جامعه‌ای آگاه هستند و این جای گله‌مندی است که چرا چنین قانونی تبعیض‌آمیزی در هند با این سابقه و تمدن تصویب می‌شود.

افضلی گفت: به نظرم مسئولان هند این مشکل را رفع کنند، چون خودشان هم فهمیده‌اند که این شرایط باعث ایجاد تنش در جامعه شده است و تصاویر دلخراش از این حوادث گویای آن است. هند کانون فارغ التحصیلان شبه قاره است و بورس فرهنگی می‌دهد و خیلی از ایرانی‌ها هم در آن کشور مشغول تحصیل هستند. همچنین تعداد زیادی از هموطنان ما آن جا مشغول کار هستند و این مشکل باید به صورت مسالمت‌آمیز حل شود.

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و هندوستان با اشاره به موضع‌گیری علی لاریجانی راجع به شرایط مسلمانان هند گفت: رئیس مجلس پیام خیلی خوبی را داد که چنین رفتاری اصلا زیبنده نیست. این مشکلی که الان در هند ایجاد شده اگر به توده‌ها و مردم برسد خطرناک می‌شود و از کنترل خارج می‌شود؛ چراکه تعداد مسلمانان در هند کم نیست و این باعث ایجاد تنش می‌شود، چون هند یک جامعه چند ملیتی است. مسئولان هند باید به این قانون رسیدگی کنند و دولت هم نباید فقط از یک طرف جانبداری کند.
منبع: ایلنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: هند
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان