تاریخ انتشار: ۱۹:۱۲ - ۰۷ فروردين ۱۳۹۹

طرز تهیه انواع سس در خانه+ نکات جادویی

در این بخش به آموزش تعدادی از مشهورترین سس ها پرداخته ایم.

سس

رویداد۲۴ طرز تهیه سس، طرز تهیه سس کچاپ کارخانه‌ای

سس کچاپ اصولاً با سیب زمینی سرخ کرده، برگرها، و پیتزا و برخی از غذا‌های موجود در فست فود‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و با انواع گوشت‌های بریانی و سرخ کرده نیز استفاده می‌شود. این سس معمولاً به عنوان مایه اصلی درست کردن سایر سس‌ها هم به شمار می‌رود.

سس یکی از چاشنی‌های محبوب غذاهاست که در سراسر دنیا طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است. این نوع چاشنی به تنهایی مورد استعمال قرار نمی‌گیرد و در حقیقت به صورت مایع و یا نیمه جامد برای افزودن طعمی هر چه دلچسب‌تر و ظاهری زیباتر به غذا‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از سس‌ها آماده هستند و برخی دیگر را می‌توان به روش‌های خانگی تهیه نمود.
بیشتر بخوانید: بهترین روش سیب زمینی سرخ کردن (به روش رستورانی)
تفاوت‌های منطقه‌ای بسیار زیادی در مورد نحوه انتخاب انواع سس‌ها وجود دارد و در هر ناحیه افراد با توجه به ذائقه و سلیقه شخصی خود طعم و عطر سس‌ها را تغییر می‌دهند. برخی طرفدار سس‌های تند و فلفلی به همراه سرکه هستند، بعضی‌ها سس‌های شیرین و میوه‌ای را ترجیح می‌دهند. در این مقاله چند نمونه از محبوب‌ترین انواع سس‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.



طرز تهیه سس سیر به سبک رستورانی

سس سیر، طعم دهنده‌ای لذیذ است که همراه با مرغ، قارچ و ماهی، سرو می‌شود. این سس، به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود که امروز تصمیم داریم یکی از روش‌های تهیه آن را به شما آموزش بدهیم.


مواد لازم برای سس سیر:
سیر ۲ بوته
نمک ۲ قاشق چایخوری
آبلیمو نصف پیمانه
روغن ذرت یا آفتابگردان ۱ پیمانه
روغن زیتون ۱ پیمانه


برای طرز تهیه سس رستورانی ابتدا سیر‌ها را پوست بگیرید و آن‌ها را خوب له کنید. سپس آن‌ها را در مخلوط کن بریزید.

نمک و آبلیمو را به سیر اضافه کنید و خوب هم بزنید.


همانطور که مخلوط کن روشن است، روغن را به تدریج اضافه کنید تا سسی یکدست مانند سس مایونز، تهیه شود.


سس باربیکیو

مواد لازم برای سس باربیکیو:
کچاپ یا سس گوجه فرنگی ۲ پیمانه
شکر قهوه‌ای ۲ قاشق غذاخوری
سس سویا ۱ قاشق غذاخوری
سس چیلی تند نصف قاشق چایخوری
لیموی آب گرفته ۱ عدد
پیاز کوچک ریز شده ۱ عدد
پودر سیر نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم




برای تهیه سس باربیکیو، ابتدا در یک کاسه کوچک، سس کچاپ یا سس گوجه فرنگی، شکر، سس سویا، سس تند و آبلیمو را با هم مخلوط کنید. پیاز ریز شده، پودر سیر، نمک و فلفل را اضافه کنید و خوب هم بزنید. از سس باربیکیو برای مزه دار کردن گوشت استفاده کنید. سپس گوشت را در سس باربیکیو بخوابانید، اما حدود ۵ دقیقه قبل از کباب کردن، گوشت را از سس بیرون آورید


طرز تهیه سس کچاپ:

برای درست کردن سس کچاپ شما به گوجه فرنگی‌های کاملاً رسیده، سرکه سفید، نمک، شکر، موسیر، پیاز، فلفل سیاه، و زنجبیل نیاز دارید. البته اگر می‌خواهید به روش‌های خانگی این سس را تهیه نمایید می‌توانید از سایر افزودنی‌های دلخواه نظیر سبزی‌های معطر نیز بهره بگیرید.



روش تهیه سس به این شکل است که ابتدا گوجه فرنگی‌ها را خرد کرده، در سرکه می‌ریزید و می‌جوشانند سپس نمک را به آن اضافه کرده و خوب به هم می‌زنید. ماده بدست آمده را پس از فشرده سازی از صافی رد می‌کنند تا دانه‌ها و پوست گوجه فرنگی از آن جدا شود. بعد شکر را به آن اضافه کرده و مجدداً به مدت ۲۰ دقیقه می‌جوشانند. سپس ترکیب بدست‌آمده را با سایر چاشنی‌ها مخلوط کرده و خوب بهم می‌زنند تا کاملاً غلیظ شده و آماده مصرف شود.

طرز تهیه سس گوجه فرنگی خانگی

سس گوجه فرنگی، در خیلی از غذا‌ها و اکثر ساندویچ‌ها استفاده می‌شود. اما بهتر است که این سس را خودتان در خانه درست کنید، در این صورت نگرانی بابت مواد نگهدارنده آن نداریم.

مواد لازم برای سس گوجه:

رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
کره ۱۰۰ گرم
آب لیمو ترش تازه ۱/۲ پیمانه
آب ۱ پیمانه
آرد سفید ۱ قاشق سوپخوری
فلفل و نمک به مقدار لازم


درون یک ظرف مناسب کره را روی حرارت قرار بدهید تا گرم شود. بعد رب گوجه فرنگی، آرد و کمی نمک و فلفل را در آن بریزید و تفت بدهید. بعد از اینکه رب‌ها کمی سرخ شدند و بوی خامی آرد گرفته شد آب را هم اضافه کنید و بگذارید تا همه مواد با هم بجوشند و کم کم غلیظ شوند. در آخر آبلیمو را به آن اضافه کنید و بعد از اینکه غلیظ شد آن را از روی حرارت بردارید. پس از سرد شدن آن را در ظرف مناسب بریزید.

خوشمزه‌ترین سس برای ماهی سالمون

“سس مخصوص ماهی” سسی کم چرب، سا لم و رژیمی که در اغلب نقاط دنیا برای سرو با ماهی سالمون استفاده می‌شود



مواد لازم برای سس مخصوص ماهی:

ترخون یا شوید خردشده ۲ قاشق سوپخوری
تربچه رنده شده ۲ قاشق سوپخوری
خامه کم چرب ¼ پیمانه
آب لیموی تازه ۲ قاشق سوپخوری
پودر تازه فلفل سیاه ¼ قاشق چایخوری
نمک ½ قاشق چایخوری


ترخون یا شوید ریز شده را با تربچه، مقداری نمک، پودر فلفل، آب لیمو و خامه کم چرب با هم مخلوط کنید تا ترکیب شوند. سپس این سس را هنگام سرو کنار غذا قرار بدهید.



منبع: بیتوته
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: آشپزی ایرانی
نظرات شما
پیشخوان