تاریخ انتشار: ۱۳:۴۲ - ۰۶ مهر ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۳ نظر

آغاز درگیری‌های ارمنستان و جمهوری آذربایجان در قره‌باغ

درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرز‌های مشترک از سر گرفته شد. وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در حالی با صدور بیانیه‌ای نیرو‌های ارمنستان را به آغاز عملیات متهم کرد که نخست وزیر ارمنستان هم اعلام کرد که جمهوری آذربایجان آغاز کننده حمله بوده است.
درگیری‌های ارمنستان و جمهوری آذربایجان در قره‌باغ از سرگرفته شد
رویداد۲۴  وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در گزارشی از حمللات گسترده صبح امروز (یکشنبه) نیرو‌های ارمنستان به مواضع ارتش جمهوری آذربایجان و مناطق مسکونی مرزی این کشور و کشته شدن افراد غیرنظامی خبر داد.

بنا به این گزارش، نیرو‌های ارمنستان با استفاده از سلاح‌های سنگین از جمله توپخانه‌ها مواضع واحد‌های ارتش جمهوری آذربایجان در امتداد مناطق مرزی و نیز روستا‌های مرزی " قاپانلی " شهرستان " ترتر "، "چیراغلی " و "ارتا قروند" شهرسیتان "آقدام "، "آلخانلی " و شکوربیکلی " شهرستان "فضولی " و " جوجوق مرجانلی " شهرستان " جبرایل " را مورد هدف قرار دادند که بر اثر آن تعدادی از افراد غیر نظامی کشته و زخمی شدند.

بنا به این گزارش، بر اثر این حملات همچنین خساراتی به واحد‌های مسکونی و اقتصادی مناطق مرزی وارد شده است.

این گزارش افزود: واحد‌های ارتش جمهوری آذربایجان مستقر در نزدیکی خط تماس نیرو‌ها با استفاده از سامانه‌های موشکی و توپخانه‌ها، جنگنده و ماشین‌های زره پوش در راستای جلوگیری از حملات نیرو‌های ارمنستان در مسیر "ترتر – آقدام " و " فضولی – جبرایل " اقدام می‌کنند.

طبق این گزارش، ارتش جمهوری آذربایجان در حال حاضر کنترل کامل بر شرایط عملیاتی را دارد.

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان همچنین از رسانه‌های جمعی خواستار پرهیز از انتشار گزارش‌های غیر رسمی در باره این در گیری‌ها شد.

از سوی دیگر شبکه خبری روسیه الیوم به نقل از نخست وزیر ارمنستان گزارش داد که نیرو‌های جمهوری آذربایجان حمله به مواضع مرزی این کشور را آغاز کرده اند.

نیکول پاشینیان گفت که نظامیان ارمنستان موفق شدند ۲ بالگرد، ۳ پهپهاد و ۳ تانک مهاجمین را ساقط کنند.

مناقشه میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی در سال ۱۹۸۸ میلادی آغاز و در سال ۱۹۹۲ میلادی به درگیری‌های نظامی تبدیل شد.

بر اثر مناقشه منطقه قره‌باغ کوهستانی جمهوری آذربایجان و هفت شهرستان دیگر در همجواری آن تحت تصرف نیرو‌های ارمنستانی درآمد.

در سال ۱۹۹۴ میلادی با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا آتش‌بس میان طرفین مناقشه برقرار شد، ولی تلاش‌های بین‌المللی برای حل مسالمت‌آمیز این مناقشه تا به حال نتیجه‌ای نداشته است.

روسیه به همراه فرانسه و آمریکا از سال ۱۹۹۷ میلادی ریاست مشترک در گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا ویژه حل مسالمت‌آمیز مناقشه قره‌باغ را بر عهده دارد.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: آذربایجان ، قره باغ
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۶
1
1
ارمنستان اشغالگره و باید به مرزهای بین المللی عقب نشینی بکنه
ناشناس
|
Sweden
|
۲۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۶
1
0
ترکیه متجاوز وسط این معرکه چی میخواد. تو اول برو ان 6ولایت ارمنی رو ازاد کن.حقوق کردها رو رعایت کن بعد بیا میانجه گری یا در اصل در امور قفقاز دخالت کن.ضمنن اسم ان منطقه اران هست یا ارانلوق اذربایجان به شمال ارس اطلاق نمیشده ونمیشه.
پاسخ ها
آذربایجانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۸
بهتره بدونی اون 6 ولایتی که میگی الان کردها ساکن هستند پس ارامنه طلبی هم بابت سرزمین خودشون داشته باشند از کردها دارند در ضمن هر کشوری مختاره نام کشور خودشو هر چی دلش بخواد بزاره مگه اسم کشور ما پرشیا نبود تا 90 سال قبل؟
ازون گذشته ترکیه بخاطر تعلقات قومی و دینی و وظیفه شرعی یک مسلمان که باید از مسلمان و مظلوم دفاع کنه مداخله میکنه که مورد تایید خداوند و پیامبره
در مورد رعایت حقوق کردها اولا یک مسئله داخلی هست دوما کردها در ترکیه مشکلی ندارند بلکه اونهایی مشکل دارند که تجزیه طلبند و اعمال تروریستی انجام میدهند مثل پژاک در ایران{امیدوارم منظورت از رعایت حقوق کردها دادن اجازه بهشون برای تجزیه ترکیه و یا عراق و ایران و سوریه و تشکیل کشور کردستان نباشه}
امیدوارم جوابتو گرفته باشی
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان