تاریخ انتشار: ۱۱:۱۱ - ۰۱ آذر ۱۳۹۹

آسیا تایمز: فشار آمریکا علیه ایران بطور کامل شکست خورد

نشریه اینترنتی آسیا تایمز در گزارشی تاکید کرد که کارزار فشار حداکثری آمریکا علیه ایران بطور کامل شکست خورده و با این حال دولت ترامپ در تلاش است تا کار آشتی دولت بایدن با ایران را دشوار سازد.
آسیا تایمز: فشار آمریکا علیه ایران بطور کامل شکست خورد
رویداد۲۴ آسیا تایمز می‌نویسد: مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا نگران بی اثر شدن "کارزار فشار حداکثری" او توسط دولت آتی جو بایدن، در حال اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران است و لاف می‌زند که سیاست‌های تنبیهی دولت ترامپ علیه ایران موفقیت آمیز بوده است. در واقع دولت در حال خروج از قدرت دونالد ترامپ در حال افزایش تحریم و تنش برای مسدود کردن راه دولت بایدن برای آشتی دوباره با ایران است.

این گزارش با اشاره به تحریم‌های جدید اعمال شده علیه ایران می‌افزاید: این تحریم‌های تازه در حالی است که فهرست بلند بالای تحریم‌ها تا کنون نتوانسته ایران را برای امتیاز دادن تحت فشار بگذارد. پمپئو در دو سال و نیم گذشته فهرست بلندی از خواسته‌ها برای گنجاندن در یک توافق جدید هسته‌ای تهیه کرده، اما دولت ایران به این درخواست‌ها جواب نداده است.

با هر معیاری و همچنین طبق اذعان خود پمپئو، فشار آمریکا بطور کامل شکست خورده هر چند لطماتی به اقتصاد ایران وارد کرده است.
بیشتر بخوانید: مسیر سخت جو بایدن برای بازگشت به برجام؛ موانع توافق ایران و آمریکا چه هستند؟
به بیان دیگر، علیرغم ادعا‌های پمپئو مبنی بر اینکه تحریم‌ها "ابزار مهم امنیت ملی" بوده، اما در واقعیت این اقدام موجب افزایش ریسک اشاعه هسته‌ای شده است. این یک واقعیت راهبردی است که انتظار می‌رود دولت بایدن از طریق تدابیر آشتی جویانه به آن بپردازد. در این حال پمپئو به زعم خود تلاش می‌کند تا با افزایش اندازه و مقیاس تحریم‌ها، کار دولت بایدن برای تغییر مسیر در خصوص ایران را دشوارتر سازد.

بایدن در صورتی که بخواهد به چهارچوب توافق هسته‌ای برجام و تبعیت از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بازگردد، می‌تواند با استفاده از اختیارات ریاست جمهوری و صدور چند دستور ریاستی تحریم‌های دولت ترامپ علیه ایران را معکوس کند. این درحالی است که مقامات ارشد ایران هم بر امکان پذیر بودن بازگشت آمریکا به برجام تاکید کرده اند، هر چند دولت ترامپ بدون اعتنا به توصیه‌های دادگاه‌های عالی جهانی همچنان به تحریم ایران ادامه داده و در بحبوحه شیوع کرونا قوانین حقوق بشری را هم به طور گستاخانه‌ای نقض کرده است.

از سوی دیگر، بایدن و تیم سیاست خارجی او این گزینه را خواهند داشت تا مشابه دولت اوباما مسائل هسته‌ای و غیرهسته‌ای را جدا کنند، زیرا رویکرد کلی به اعتقاد کارشناسان راه به جایی نخواهد برد و حل مساله هسته‌ای را هم پیچیده خواهد کرد. مشکل رویکرد کلی و تمامیت خواهانه علیه ایران این است که واقعیت بازدارندگی متقابل در واشنگتن و تهران که مورد حمایت روسیه و چین هم قرار دارد را نادیده می‌گیرد. همانند روابط آمریکا با چین و روسیه، تنش زدایی و بازدارندگی می‌تواند نتیجه بخش باشد و کانال‌های دیپلماتیک صرف نظر از مناقشه‌های بین دو طرف می‌تواند ایجاد شود.

کلید حل مساله، تنظیم روابط و مناقشه‌ها و اعمال منطق و پیش بینی پذیری در آن‌ها است، بجای اینکه همانند رویکرد دولت ترامپ با شیوه‌های تقابلی و لفاظی اجازه دهیم مناقشه‌ها از کنترل خارج شوند.
منبع: ایرنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان