تاریخ انتشار: ۱۰:۲۶ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۰

رابطه نامتعارف در فضای مجازی و مجازات آن

یکی از معضلات این روزها که بنیان خانواده‌ها را تهدید می‌کند رابطه نامتعارف و خیانت از طریق شبکه‌های اجتماعی است.

رابطه نامتعارف در فضای مجازی و مجازات آن

رویداد۲۴ با پیشرفت روز به روز علم و فناوری در تمام جوامع دنیا و دسترسی مردم به گوشی‌های هوشمند متصل به اینترنت، دایره جرایم و روابط نامتعارف به فضای مجازی هم کشیده شده است.

جرم رابطه نامتعارف در فضای مجازی

مطابق ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی: هرگاه زن و مردی که ازدواج نکرده‌اند، مرتکب روابط نامتعارف شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با اجبار و اکراه باشد فقط اجبارکننده مجازات می‌شود.

در حال حاضر با توجه به استفاده روزافزون مردم از وسایل ارتباط جمعی متصل به اینترنت، روابط نامتعارف فضای مجازی مانند تلگرام، واتساپ و رابطه نامتعارف تلفنی نیز جرم در نظر گرفته شده است و در صورت اثبات آن در دادگاه، مرتکب به مجازات تعیین شده در ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی محکوم خواهد شد.


بیشت بخوانید: مشاوره حقوقی آنلاین/ راه‌های اثبات خیانت همسر


نحوه رسیدگی به شکایت جرم رابطه نامتعارف در فضای مجازی

طبق ماده ۳۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری: به جرائم منافی عفت و روابط نامشروع به طور مستقیم، در دادگاه صالح رسیدگی می‌شود.

یعنی رسیدگی به روابط‌ نامشروع فیزیکی از طریق ارائه شکایت به دادسرا نخواهد بود و رسیدگی به این قبیل موارد از همان ابتدا در دادگاه آغاز خواهد شد.

آیا نحوه رسیدگی به این جرایم هم مانند جرایم نامشروع فیزیکی مستقیما از طریق دادگاه خواهد بود یا خیر ؟

 چون این مدل از روابط نامشروع مجازی بدون تماس فیزیکی افراد نامحرم و به صورت مجازی و از راه دور هستند، در مورد شکایت از آن‌ها نیاز است تا در مرحله نخست، شکایت به دادسرا ارائه شود.

 بعد از ثبت شکایت روابط نامشروع، شاکی می‌بایست کلیه مدارکی که نشان‌دهنده رابطه نامتعارف باشد را مانند اسکرین شات، پرینت مکالمات، عکس‌ها و فایل‌های صوتی ارسال شده و مواردی مانند آن را که می‌تواند به عنوان دلیل در تصمیم‌گیری به قاضی کمک کند در ضمن شکوائیه به دادسرا ارائه دهد.

این نکته بسیار مهم است که اگر شخصی نسبت به روابط همسرش در دنیای مجازی و ارتباطات مجازی او مشکوک است، اما هیچ سند و مدرکی مبنی بر متهم کردن او در دست ندارد تا به دادگاه ارائه کند، نمی‌تواند همسر خود را محکوم کند یا برای اثبات محکومیت او در این مورد از شهادت دیگران استفاده کند.
یکی از مشکلات این روزهای مردم روند طولانی مراجعه به مراکز حقوقی برای دریافت مشاوره است؛ برای رفع این مشکل می‌توان از مشاوره حقوقی آنلاین استفاده کرد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان