تاریخ انتشار: ۲۱:۲۱ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

فاضلی، نماینده سراوان در مجلس: مشکل آب سیستان بلوچستان خیلی حاد است

عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان وضعیت کرونای استانش را حاد دانست و همچنین وضعیت آب در این استان را بسیار خطرناک عنوان کرد و گفت: اگر تا دو سال دیگر آب به این منطقه نرسد، هیچ آبی وجود نخواهد داشت.

بحران آب در سیستان و بلوچستانرویداد۲۴ ملک فاضلی نماینده سراوان در مجلس شورای اسلامی درباره شرایط کرونا در استان سیستان و بلوچستان با اشاره به حضور خودش در مراکز درمانی اظهار داشت: میزان شیوع بیماری در استان بسیار گسترده است و ما در استان یک جمعیت پراکنده بکر داریم. افرادی که به ویروس اولیه و جهش نیافته مبتلا شدند، راحت‌تر توانستند آن را تحمل کنند چون شدت بیماری ضعیف و شدت کشندگی آن کمتر بود، اما آن جمعیت آماده، گرفتار نوع جهش‌یافته کرونا شده‌اند.

وی با اشاره به شرایط استان سیستان و بلوچستان گفت: جامعه از نظر تغذیه، زیرساخت و موارد دیگر آسیب‌پذیر است، همچنین از سویی ویروس، ویروس قویی است؛ این دو آیتم باعث شده ما مرگ و میر خارج از توان و تصور در استان سیستان و بلوچستان داشته باشیم.

نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: با آمدن وزیر موارد پایه‌ای و اساسی درمان با ایشان مطرح شد اما موضوع مهم‌تر این بود که خدمات بیماری کرونا رایگان شود، وقتی دسترسی افراد افزایش پیدا کند، به راحتی می‌توان بیمار کووید را شناسایی کرد و پیشگیری نیز با محافظت جامعه به وجود می‌آید.

وی درباره واکسیناسیون در استان با بیان اینکه سن واکسیناسیون را پایین آورده و به پنجاه سال رساندند، خاطرنشان کرد: اما درخواست ما از وزیر بهداشت این بود که اگر واکسیناسیون را در مرحله اول برای گروه‌های آسیب‌پذیر در نظر می‌گیریم، وقتی استان سیستان و بلوچستان را به صورت واقعی تعریف کنیم، می‌بینیم کل جمعیت آن آسیب‌پذیر است و در نهایت آنجا نباید سن را در نظر بگیرند. اگر ما بتوانیم نزدیک به دو و نیم میلیون دوز واکسن را طی زمان یک ماه در آن جمعیت تزریق کنیم، بهترین کار را انجام داده‌ایم؛ چراکه ما توان خدمت‌رسانی درمانی را نداریم ضمن اینکه هزینه‌ها به میزان یک هزارم کاهش می‌یابد.

فاضلی درباره آمار واکسیناسیون استان اظهار داشت: از مقدار دقیق آن اطلاع ندارم اما می‌شود گفت که درصد بالایی از جمعیت بالای شصت سال که دسترسی دارند، یعنی در مناطق شهری ساکن و یا در جایی هستند که می‌توانند واکسن بزنند، واکسن دریافت کرده‌اند.

وی با تاکید کرد: ما برای دو و نیم میلیون دوز واکسن، برنامه‌ریزی گسترده و همچنین آموزش به خانه‌های بهداشت را نیاز داریم، تا به صورت گسترده و در طول یک ماه به همه این واکسن زده شود. بهترین نوع پیشگیری عبارتند از تزریق واکسن در حجم گسترده و در فاصله زمانی کوتاه.

نماینده مجلس یازدهم همچنین درباره وضعیت آب در استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه استان ما همیشه مشکل آب داشته است، یادآور شد: اخیرا مشکل آب خیلی حاد است. شاید در جاهای دیگر در حوزه کشاورزی مشکل آب داشته باشند، ما گاه گاهی یادمان می‌رود که در سیستان و بلوچستان مشکل آب خوردن وجود دارد.


بیشتر بخوانید: تلف شدن آبزیان رودخانه قزل اوزن


وی با اشاره به وضعیت آب در حوزه انتخابیه خود تصریح کرد: اگر در جهت تامین‌ آب به استان اقدام فوری نشود، دوسال دیگر با توجه به آماری که وجود دارد و آقایان مسئول نیز از آن اطلاع دارند، در حوزه شهری با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت، دیگر آبی وجود نخواهد داشت؛ چراکه سفره آب‌های زیرزمینی خشک می‌شود. در نهایت پیشنهادی که ما دادیم، انتقال آب است. یک حوزه آب زیرزمینی به اسم «روتک» با کشور پاکستان داریم، اگر بودجه کافی بگذارند در فاصله زمانی دو سال می‌تواند آب‌رسانی را انجام دهند. امیدواریم وزارت نیرو حرف‌های ما را جدی بگیرد. مسئله آب خیلی مهم است و ما باید از بحران پیشگیری کنیم. هنر این است که بحران به وجود نیاید، کنترل بحران به معنای این است که حواس مسئولان به مسائل نبوده است.

عضو مجمع نمایندگان خوزستان درباره شرایط استان خود تصریح کرد: زجری که درون جامعه آنجا از نظر بی‌آبی، اشتغال، نبود زیر ساخت‌ها و… وجود دارد از همه جا بیشتر است، اما مردم صبور، قانع، ولایت‌مدار و ایران‌دوستی دارد که با وجود تمام مشکلات ساکت هستند؛ اما به آدم ساکت بیشتر باید رسید.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Germany
|
۰۰:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۳
0
0
بیشترین مصرف کننده برق و آّب صنایع و کشاورزی است ! یک به 50 مصرفشونه , برق و گاز و آب صنایع و ادارات را گران کنند اشکالی نیست چون جزو مواد اولیه یرشکن میشه , نه از مردم بدبخت که به نسبت با این صنایع و کشاورزی مثل تشت هست با سد , کدام بیشتره
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان