تاریخ انتشار: ۰۶:۳۳ - ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱۸ نظر
رویداد‌۲۴ بررسی می‌کند؛

سخنی با حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران/ دیپلماسی عزت با عدم رعایت آداب دیپلماتیک به دست نمی‌آید

شاید بهتر باشد امیرعبداللهیان که همسایگان ایران را هدف اول تعامل و دیپلماسی تهران در دوران ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی معرفی کرده است، نخست رسم مهمانی و احترام به میزبان و همچنین آداب دیپلماتیک را بیاموزد و آن‌ها را رعایت کند تا در گام‌های بعدی بتواند از تعاملی سازنده با پایتخت‌های همسایه بهره‌مند شود.

حسین امیرعبداللهیان کنفرانس بغداد

رویداد۲۴ خدیجه غبیشاوی: مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق در کنفرانس بغداد یک میهمان جدیدالورود داشت، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران که کمتر از یک ماه پیش به این سمت انتخاب شد و نه با رایزنی‌های دیپلماتیک بلکه با حواشی که در این کنفرانس ایجاد کرد بر سر زبان‌ها افتاد.

حسین امیرعبداللهیان در نخستین توییت‌اش پس از انتخاب به عنوان وزیر خارجه ایران گفته بود که همسایگان و آسیا در اولویت سیاست خارجی دولت ابراهیم رئیسی قرار دارند. اما در نخستین حضور خارجی‌اش در این سمت سیاست خارجی تهاجمی را در پیش گرفت و آداب دیپلماتیک کشور میزبان را نقض کرد.

امیرعبداللهیان در نخستین حضور بین المللی به عنوان وزیر خارجه از سوی عراق به کنفرانس بغداد دعوت شد و شنبه هفته جاری عازم این نشست یک روزه در عراق شد؛ امیرعبداللهیان در این نشست که با حضور سران و وزرای خارجه کشور‌های عربی همسایه عراق به همراه رئیس جمهور فرانسه برگزار شده بود، با تلاش برای صحبت کردن به زبان عربی، ارائه اطلاعات اشتباه از میزان تجارت اقتصادی میان ایران و عراق و همچنین عدم رعایت آداب و اصول تشریفات دیپلماتیک مشخص شده از سوی کشور میزبان، حاشیه ساز شد.


بیشتر بخوانید:نقض پروتکل‌ها در نخستین حضور بین‌المللی امیرعبداللهیان به عنوان وزیر خارجه/ در کنفرانس بغداد چه گذشت؟


امیرعبداللهیان هنگامی که شرکت کنندگان برای گرفتن عکس یادگاری به محل از پیش تعیین شده رفته بودند، در جای تعیین شده از قبل برای او قرار نگرفت و با برهم ریختن نظم، در جای دیگری در میان سران کشور‌های حاضر ایستاد. این اقدام امیرعبداللهیان با واکنش رسانه‌های عربی و کاربران در شبکه‌های مجازی قرار گرفت و حدس و گمان‌هایی درباره چرایی این اقدام امیرعبداللهیان مطرح شد. کاربری نوشت که امیرعبداللهیان از جای تعیین شده برای خود خبر نداشت و دیگری از اطلاع او از محل قرار گرفتنش گفت. همه چیز مبهم بود تا اینکه امیرعبداللهیان پس از بازگشت به ایران با حضور در گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما به ابهامات در این باره پاسخ دور از انتظاری داد و گفت: «معتقدم در جایگاهی ایستادم که جایگاه واقعی جمهوری اسلامی و نماینده جمهوری اسلامی ایران بود.»

دانشجویان رشته علوم سیاسی در نخستین سال‌های اشتغال به تحصیل در این رشته در دانشگاه واحد‌هایی را درباره تشریفات و پروتکل‌های دیپلماتیک می‌گذارنند. این واحد‌ها از نحوه نشستن دیپلمات‌ها تا احترام به مقام بالاتر و رعایت سلسله مراتب را شامل می‌شود. حال وزیر خارجه ایران با بیشتر از ۲۵ سال تجربه و کار در سیاست خارجی در نخستین حضور بین المللی‌اش در این سمت اعلام می‌کند که نه پروتکل‌های دیپلماتیک را بلد است و نه قصد دارد آن‌ها را رعایت کند.

در روابط بین الملل تشریفات و پروتکل‌های دیپلماتیک مجموعه‌ای از آداب و آیین دیپلماسی هستند که رعایت آن از سوی دیپلمات‌های تمامی کشور‌ها و در تمامی نشست‌ها و حضور‌های بین المللی امری بدیهی است تا جایی که کوچکترین حضور یک دیپلمات در خارج از کشور با همراهی یک هیئت تشریفات خواهد بود. تشریفات امروز در دنیا به عنوان مجموعه‌ای از قوانین شناخته می‌شوند که از سوی کشور‌ها با حسن نیت اعمال و اجرا می‌شوند و بخشی از این تشریفات تایید جایگاه سلسله مراتبی حاضران است.

وزیر خارجه ایران که میهمان عراق در این نشست بود بر اساس اصول دیپلماتیک باید شرایط میهمانی و میزبانی را رعایت می‌کرد و در مکان مشخص شده برای او از سوی میزبان قرار می‌گرفت و در صورت اینکه اشتباه و تبعیضی در قبال جمهوری اسلامی ایران در این باره صورت گرفته بود، پس از نشست نسبت به آن اعتراض می‌کرد. هرچند در این مورد به خصوص همه چیز طبق اصول تشریفات دیپلماتیک انجام شده بود و وزیر خارجه ایران در کنار دیگر وزرای خارجه حاضر باید می‌ایستاد در حالی که امیرعبداللهیان در اقدامی برخلاف آداب تشریفات دیپلماتیک در کنار سران ایستاد. حالا مشخص نیست قرار گرفتن یک وزیر خارجه در کنار سران یک کشور دیگر چگونه قرار است جایگاه و شان جمهوری اسلامی را نشان دهد!

شاید بهتر باشد امیرعبداللهیان که همسایگان ایران را هدف اول تعامل و دیپلماسی تهران در دوران ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی معرفی کرده است، نخست رسم مهمانی و احترام به میزبان و همچنین آداب دیپلماتیک را بیاموزد و آن‌ها را رعایت کند تا در گام‌های بعدی بتواند از تعاملی سازنده با پایتخت‌های همسایه بهره‌مند شود چرا که این مهم است که می‌تواند به تحقق شان و جایگاه ایران و در نهایت عزت ملی منجر شود.

در مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی در مجلس شورای اسلامی انریکه مورا، بالاترین و تنها مقام ارشد حاضر اتحادیه اروپا در بود که نه در صف نخست و دوم بلکه در صف سوم جایگاهی برای او در نظر گرفته شده بود، دقیقا پشت سر رهبران حوثی یمن. انریکه مورا نه تنها نسبت به این موضوع اعتراض نکرد بلکه سر جای خود نشست و پس از انجام دیدار‌های دیپلماتیک تهران را ترک کرد. خوب است دستگاه دیپلماسی ایران که به دنبال عزت ملی است آداب دیپلماتیک و احترام به نظر و تصمیم میزبان را در این مورد به خصوص حداقل از اروپایی‌ها بیاموزد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۸
مهدي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
32
7
با سلام. البته انتظاري از شما نيست چون با الفباي عزت بيگانه ايد. ديپلماسي عزت در فرهنگ ديپلماسي شما يعني بالاترين مقام سياست خارجه يك شور در مقابل مقام ارشد كشور كويت زانو بزند.
دولت رييسي لال ها رو به حرف آورده و اونها رو شفا داده !!!!
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
دیپلماسی عزت لابد در 100 غلط لفظی معنی میشود منظورت از لالها اگه همین اقای میرعبدالهی هستش بهتر بود که بحرف در نمیامد و با ابروی یه کشور بازی نمیکرد
ناشناس
| Georgia |
۰۹:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۱
عزت و ذلت به این چیزها نیست اگر عزت داشتیم اینگونه نبود که از عراقی که این همه براش هزینه کردیم نتونیم پول کالاها و برقی رو که می فروشیم به راحتی بگیریم و عراق تعیین کنه که در مقابل فروش کالا به ما چه جنس بنجلی بده . عزت رو در این معنی کن که هموطنان ت برای یک دارو اینچنین خوار و خفیف نشن . از این مصادیق تا دلت بخواد هست که برات بگم ......
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
2
20
با این رفتار که فکر کنیم از همه بالاتریم و وزیر ما شانش از روسای جمهور همسایگان بالاتر است پس باید صف اول بایستیم می خواهیم با همسایگان تعامل کنیم؟؟؟؟
رضا
|
United States of America
|
۱۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
27
4
یادتونه حاکم کویت رو صندلی و ظریف کنار صندلی رو زمین نشسته بود. تا الان داغش تو دلمون مونده بود. این به اون در.
بعد هم نوبت شما بزدل ها تموم شد .
کشتی‌بان را سیاستی دگر آمد.
ماشاالله آقای امیر عبداللهیان. تا کور شود هر آنکه نتواند دید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۳
مگه چاله میدان هست که هل بدی بری جلو جای بقیه واستی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
1
6
حالا که مقرر شده ایستادن وزیر خارجه ایران در صف روسای کشورها جایگاه واقعی جمهوری اسلامی ایران است اگر در اجلاسی دیگر همین جناب وزیر خارجه را به محل تعیین شده و در کنار وزرای خارجه هدایت کردند و ایستاد به این معنی خواهد بود که جایگاه جمهوری اسلامی ایران نزول کرده است؟ یک حرفی بزنید که با عقل و منطق جور در بیاید. ظاهرا اقرار به خطا در کشور ما معنایی ندارد و همیشه مقامات حق بجانب هستند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
3
2
هرچند اگه حرف منطقی زده بشه گردانندگان رویداد معمولا یا سانسور می کنن و اصلا پیام را نمایش نمی دهند و یا اگر هم نمایش بدهند خیلی دیر و بعد از برداشتن خبر از خروجی اصلی صفحه اول نمایش می دهند ولی باید بدونیم که:
آقای دکتر امیرعبدالهیان دیپلماتی کارکشته و در بالاترین بخشهای وزارت امور خارجه فعالیت کرده و قطعاً هم از نظر علمی و هم تجربی مسلط به تشریفات دیپلماتیک هستند و به عنوان دیپلمات مقاومت قطعاً سعی بر حفظ حرمت مردم ایران دارد تا مثل زمان کلیددار دولت که وعده بالابردن ارزش پاسپورت را داد ولی در همان زمان به خاطر ضعف نفس و عدم اعتماد به توان داخلی و همچنین عدم اعتقاد قلبی به ارزش ایرانی، وزیر امور خارجه خوشرو و منطقی و کاربلدی مثل دکتر ظریف مجبور به زانو زدن در برابر شیخ عرب شد
ولی همون زمان پس از تذکر مقتدرانه مقام معظم رهبری و تهدید به برخورد سخت و خشن با مسئولین عربستان کلا ورق برگشت و نشان داد که مقاومت باعث عزت است نه دلخوش کردن به وعده و وعید و وادادگی و لش بازی
محمدباقر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
13
0
از این جماعت غربزده چه انتظار دارذی؟،به یک غربزده گفتتد اگر نصف دنیا را بتو بدهند چکار میکنی؟ گفت میفروشم میرم خارج،
به یکی دیگر غربزده گفتند،بشمار کلمه امریکا چند حرف داره ،گفت امریکا،امریکا ،اصلا حرف نداره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۱
درپاسخ محمد باقر : بگو برایت اسپند دود کنند تا چشم نخوری , با این پیام لوس وخنک ات
هیوا پریشی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
0
0
سلام خدمت سرکار خانم غبیشاوی با تشکر از مقاله های پر معنا و مفهوم شما، عذر میخواهم اگر برایتان مقدور است و اگر شما خوزستان ی هستید لطفاً با بنده از طریق ایمیل زیر پیغام بگذارید، ممنون میشم این پیام رو بدست ایشون برسانید hiva30024@gmail.com
علی
|
Iraq
|
۱۶:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
16
0
ان شاء الله آقای عبداللهیان خار چشم غرب پرستان و ذلت طلبان خواهد بود ، دوران ذلت طلبی تمام شده است این را بفهمید
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
0
7
الکاظمی در سخنرانیش خیلیج عربی گفت و حرفی نزدید ! چه شد جان و مال ایران را دو دستی تحویل انها دادید ولی خلیج عربی بپاس قدردانی گفت !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۲
چرا چرت میگی
کجا این حرف زده شده خجالت بکش که فقط حرف میزنی بدون سند
پدرام
|
Canada
|
۱۸:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
0
0
خدا رحم کرد شماها روسیه و چین نشدید .و گرنه میخواستیدبا بقیه چکار کنید!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۱
0
14
می بینم که جمع لات و لوتها و اراذل اوباشای از جنس حمله کننده ها ب سفارت عربستان اینجا جمعه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۳
0
2
باشه کار آقای عبداللهیان عالی و ستودنیست پس ایندفعه بجای رئیس جمهور ایشان برن با پوتین صحبت کنند چونکه شان ایران بالاتر کشورهای دیگه است پس وزیر ما برابر با رئیس جمهور روسیه میشه
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۹:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۶
0
0
باید گفت خدا پدر ومادر این دیپلماتهای جدید مثل ظریف ؛امیر عبدالهیان رو بیامرزه؛
دیپلماتهای اول انقلاب
اداب دیپلماتیک نمیدونستن چیه.
تازه خوب هاشون اینها هستند
نظرات شما
پیشخوان