تاریخ انتشار: ۱۶:۱۲ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۰

بلومبرگ: کشور‌های ثروتمند بیش از یک میلیارد دوز واکسن مازاد دارند

تحقیقات نشان می‌دهد که کشور‌های غربی حدود ۵۰۰ میلیون دوز واکسن در اختیار دارند که همین امروز می‌توانند آن را توزیع کنند و برخی از آن‌ها تاکنون کمک شده اند و این تعداد می‌تواند تا اواسط سال ۲۰۲۲ به حدود ۲.۲ میلیون دوز واکسن افزایش یابد.

بلومبرگ: کشور‌های ثروتمند بیش از یک میلیارد دوز واکسن مازاد دارند

رویداد۲۴ شبکه خبری بلومبرگ با وجود هشدار‌های مکرر سازمان جهانی بهداشت درباره احتکار واکسن کرونا نوشت، کشور‌های ثروتمند یک میلیاردو دویست هزار دوز واکسن اضافی ذخیره دارند که بیشتر از نیاز آن‌ها است.

به گزارش ایرنا، بلومبرگ افزود: کشور‌های ثروتمند می‌توانند حدود ۸۰ درصد از جمعیت بالای ۱۲ سال خود را واکسینه کرده و حتی برنامه‌های تزریق دوز تقویتی واکسن را ادامه دهند و در عین حال مقادیر هنگفتی را برای توزیع در جهان در اختیار دارند.

کشور‌های ثروتمند با فشار فزاینده برای انتقال ذخایر مازاد واکسن خود به کشور‌هایی با درامد پایین مواجه اند و این در حالیست که یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که آن‌ها احتمالا تا پایان سال جاری میلادی حدود یک میلیارد و دویست هزار دوز مازاد در اختیار دارند.

تحقیقات شرکت ایرفینیتی مستقر در لندن نشان می‌دهدآمریکا، انگلیس، کشور‌های اروپایی و برخی دیگر از کشور‌ها ضمن واکسینه کردن ۸۰ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال و ارائه برنامه دوز تقویتی واکسن کرونا همچنان ذخایر هنگفتی از واکسن را در اختیار دارند که می‌توانند آن‌ها را در بین کشور‌های نیازمند جهان توزیع کنند.

این کشور‌ها تاکنون چندان به تعهدات خود برای توزیع واکسن بین کشور‌های فقیرتر عمل نکرده اند و برخی از آن‌ها تزریق واکسن تقویتی را برای مقابله با سویه دلتای کرونا آغاز کرده اند. مدافعان سلامت نگران آن هستند که روند کند واکسیناسیون در جهان دوران همه گیری را طولانی‌تر کرده و نگرانی‌های جدیدی را درباره ظهور سویه‌های جدید کرونا ایجاد کند. برخی از آن‌ها خواستار شفافیت بیشتر و توافقات بیشتر بین دولت‌ها و شرکت‌های تولید کننده واکسن هستند.

یک تحقیقات مستقل درباره نحوه واکنش بین المللی به کووید-۱۹ نیز که اوایل سال جاری انجام شد از کشور‌های با درامد بالا می‌خواهد بیش از دو میلیارد دوز واکسن را تا اواسط سال ۲۰۲۲ به کشور‌های فقیر بدهند. از بین بیش از یک میلیارد دوز واکسنی که گروه هفت و اتحادیه اروپا برای کمک به کشور‌های فقیر متعهد شده اند تاکنون کمتر از ۱۵ درصد آن‌ها بین این کشور‌ها توزیع شده اند.

طبق براورد شرکت ایرفینینی، تولید جهانی واکسن به شکل یکنواختی در حال افزایش است، اما بعید به نظر می‌رسد که روند توزیع نیز با همین سرعت پیش برود. تولید واکسن می‌تواند تا پایان سال میلادی جاری به ۱۲ میلیارد دوز واکسن برسد که از جمله شامل شات‌های واکسن تولیدی در چین است. این میزان بیشتر از تقریبا ۱۱میلیارد دوز واکسن مورد نیاز در جهان است.

تحقیقات نشان می‌دهد که کشور‌های غربی حدود ۵۰۰ میلیون دوز واکسن در اختیار دارند که همین امروز می‌توانند آن را توزیع کنند و برخی از آن‌ها تاکنون کمک شده اند و این تعداد می‌تواند تا اواسط سال ۲۰۲۲ به حدود ۲.۲ میلیون دوز واکسن افزایش یابد.

بسیاری از کشور‌های فقیرتر به سبد کوواکس متکی هستند که برنامه سازمان جهانی بهداشت برای کمک به توزیع عادلانه واکسن است، اما این برنامه نیز کاستی‌هایی دارد. تدروس آدهانوم دبیر کل سازمان جهانی بهداشت گفته است طرح‌های تزریق واکسن تقویتی کرونا در کشور‌های ثروتمند می‌تواند تا زمان توزیع دوز اول و دوم واکسن در سایر کشور‌ها به تعویق بیفتد.

در آمریکا طرح جو بایدن برای تزریق واکسن تقویتی کرونا با مخالفت‌هایی از سوی مقامات بهداشتی در سازمان غذا و داروی این کشور و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها مواجه شده است. به گفته آن‌ها تزریق دوز سوم کمتر مورد حمایت علمی است.

مقامات بهداشتی اتحادیه اروپا نیز گفته اند که دوز تقویتی هنوز نیاز نیست، زیرا دوز‌های فعلی کفایت می‌کند.

کرونا در جهان تاکنون ۲۲۲ میلیون و ۶۱۹ هزار و ۲ نفر را مبتلا کرده که از این تعداد بیش از ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.

منبع: ایرنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان