تاریخ انتشار: ۱۲:۰۲ - ۲۲ مهر ۱۴۰۰
انتقاد استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران

وزارت بهداشت اطلاعات کرونا را در اختیار کارشناسان نمی‌گذارد/ همه جای دنیا مردم از آمار باخبرند

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: متأسفانه وزارت بهداشت هیچ اطلاعات و داده‌ای درخصوص وضعیت شیوع بیماری کرونا، کنترل بیماری و تشخیص آن را با متخصصان به اشتراک نمی‌گذارد.

وزارت بهداشت اطلاعات کرونا را در اختیار کارشناسان نمی‌گذارد/ همه جای دنیا مردم از آمار باخبرند

رویداد۲۴ دکتر مسعود یونسیان عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره احتمال وقوع پیک ششم کرونا به دلیل کاهش رعایت پروتکل‌ها گفت: متأسفانه وزارت بهداشت هیچ اطلاعات و داده‌ای درخصوص وضعیت شیوع بیماری کرونا، کنترل بیماری و تشخیص آن را با متخصصان به اشتراک نمی‌گذارد و در نتیجه ما مجبور هستیم به حدس و گمان متوسل شویم و قدری هم از اطلاعاتی که در سازمان جهانی بهداشت وجود دارد، استفاده کنیم.

وی افزود: برای اینکه بخواهیم درباره روند بیماری نظر بدهیم باید ببینیم روزانه تعداد موارد تست ‌مثبت به تفکیک استان و همچنین موارد روزانه ابتلا که به صورت سرپایی تشخیص داده می‌شود چقدر است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: ‌متأسفانه وزارت بهداشت آمارها را در اختیار کارشناسان قرار نمی‌دهد لذا از وزارت بهداشت انتظار داریم که کارشناسان‌شان مسائل مربوطه را تحلیل کنند و آمار و اطلاعات در اختیار سایر متخصصان قرار دهند.

در سایر کشورها مردم از آمار و اطلاعات دقیق بیماری باخبرند

یونسیان تصریح کرد: بنابراین بنده فقط می‌توانم بر اساس حدس و گمان موضوع‌ها را بیان کنم و همچنین نمی‌توانم مانند سایر نقاط دنیا که کارشناسان وزارت بهداشت‌ بر اساس آمار تحلیل ارائه می‌کنند و اطلاعات شفاف نه تنها در اختیار کارشناسان بلکه در اختیار توده مردم قرار می‌دهد تحلیل ارائه دهم. در سایر کشورهای دنیا مردم از آمار و اطلاعات دقیق کنترل و درمان بیماری باخبر هستند ولی متأسفانه کمیته‌های علمی و کارشناسان نیز از این آمارها خبری ندارند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: علیرغم اینکه تلاش بسیاری کردیم تا اطلاعات و آمارها از سوی وزارت بهداشت در اختیار کمیته‌های علمی و متخصصان آن رشته قرار گیرد، ولی هیچ چیزی تاکنون در اختیار ما نگرفته است و بنده از تنها موضوعی که باخبر هستم مصاحبه مسئولان استان مازندران و خوزستان بود که به تعداد بالای مبتلایان اشاره کردند ولی اینکه بگویند این افزایش آمار در بیماران سرپایی از چه تعداد به چه تعدادی رسیده وجود نداشته است. و اینکه افزایش آمار به دلیل افزایش تست‌ها بوده است یا خیر؟

نقش واکسیناسیون در کاهش تعداد بیماران

یونسیان درباره اینکه واکسیناسیون تا چه در کاهش تعداد بیماران مؤثر بوده است، توضیح داد: با این سیر صعودی واکسیناسیون ما از حالا به بعد باید انتظار کاهش تعداد بیماران را داشته باشیم.

این پزشک اظهار کرد: به نظر بنده اگر تا به حال انتظار کاهش موارد ابتلا وجود داشته، انتظار اشتباهی بوده است چون در یک ماه اخیر سرعت واکسیناسیون افزایش داشته و بین دوز اول تا دوز دوم حدود سه هفته فاصله زمانی لازم است تا شاهد ایجاد ایمنی باشیم.

واکسن خلق‌الساعه اثر نمی‌گذارد

وی افزود: هنوز در کشور افرادی که دو دوز واکسن دریافت کرده باشند و دو هفته نیز از تزریق دوز دوم به آنان گذشته باشد، به تعداد زیادی نمی‌رسد لذا اولین موضوع مهمی که مردم باید در نظر داشته باشند این است که واکسن خلق‌الساعه اثر نمی‌گذارد و ۵ هفته پس از اولین دوز انتظار مشاهده نتایج مثبت را داریم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: واکسن و هر اقدام پیشگیرانه در تقابل با شیوع بیماری است و به نظر می‌رسد افزایش سرعت واکسیناسیون با کاهش نزولی موج پنجم همراه بوده است اما ممکن است موج ششم کرونا در کشور به وقوع بپیوندد.

یونسیان بیان کرد: وزارت بهداشت توضیح شفافی درباره نحوه رنگبندی شهرها ارائه نداده است اما منطقی است که رنگبندی با شاخص ابتلا به بیماری انجام شود نه بستری. به دلیل اینکه این فرد ممکن است بیماری را به دیگران انتقال دهد. زنگ خطر زودرس، موارد جدیدی است که با تست کرونا تشخیص داده می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر سالمندان و افراد ۶۵ سال و افرادی که خیلی در معرض بیماری هستند مانند کادر بهداشت و درمان و افراد دارای بیماری نقض سیستم ایمنی و بیماران مبتلا به سرطان باید دوز سوم را دریافت کنند. اما واکسیناسیون این افراد نباید خلل در سرعت واکسیناسیون ایجاد کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: خوشبختانه اغلب افراد جامعه یک دوز را دریافت کردند و امروز این امکانات در کشور موجود است که دوز سوم هم تزریق شود. هرچه افرادی که کامل در جامعه واکسینه شدند، بیشتر باشد، گردش بیماری در جامعه کاهش می‌یابد.

او افزود: امروز حجم زیادی واکسن وارد کشور شده است و حدود ۵۰ میلیون نفر نیز واکسن دریافت کردند.

منبع: فارس
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما
پیشخوان