صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 12
کد خبر: ۲۷۴۸۴۳
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۳ - ۲۳ مرداد ۱۴۰۰

نرخ مصوب تایر افزایش می‌یابد؟

فارس به نقل از سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر نوشت: در جلسه‌ای که طی هفته جاری برگزار می‌شود، زمان دقیق اعمال افزایش قیمت تایر مشخص خواهد شد.

رویداد۲۴ تنها درباره وضعیت تولید تایر در کشور نیز اظهار داشت: تولید در وضعیت خوبی قرار دارد، البته طی ماه‌های گذشته در بخش تایر‌های رادیال برای خودرو‌ها مشکلاتی وجود داشت که در حال حاضر برطرف شده است.

وی افزود: طرح‌هایی برای افزایش تولید تایر وجود دارد که در صورت راه اندازی می‌تواند نیاز کشور را تا حدودی برطرف کند.

رشد ۵۰ درصدی قیمت تایر در سال گذشته و بازاری که کشش ندارد

در پی مصوبه سال گذشته برای آزادسازی قیمت تایر، اواخر آبان ۹۹ قیمت تایر ۵۰ درصد افزایش یافت. دلیل این افزایش قیمت، رشد قیمت مواد اولیه تولید تایر از جمله دوده، روغن، کائوچو، نخ و اکسید روی عنوان شد.

در حال حاضر بحث افزایش قیمت تایر در شرایطی مطرح است که به گفته فعالان بازار، قیمت‌های فعلی نیز جذابیتی برای خرید بین مردم ندارد و ممکن است افزایش دوباره قیمت‌ها باعث رسوب تایر در انبار‌ها شود.


بیشتر بخوانید: کاهش ۵۰ درصدی قیمت مسکن به یک شرط


وحید خراسان، یک فعال بازار لاستیک در این خصوص می‌گوید: آخرین افزایش قیمت تایر به آبان ماه سال گذشته برمی‌گردد و پس از آن، این کالا افزایش قیمتی نداشته است. البته بازار تایر هم اکنون شاهد رسوب تایر‌های تولیدی است و در صورت افزایش قیمت این کالا، رسوب در انبار‌های تایر بیشتر خواهد شد، زیرا قدرت خرید مردم پاسخ‌گوی این افزایش قیمت نیست.

به گفته فعالان صنعت تایر، نیاز سالانه کشور به تایر حدود ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تن است. از این مقدار حدود ۲۵ میلیون حلقه مربوط تایر سواری و حدود ۴ میلیون حلقه آن نیز مربوط به تایر‌های سنگین، کشاورزی و صنعتی است. در حال حاضر در تولید تایر‌های سواری حدود ۹۰ درصد به خودکفایی رسیده‌ایم و شرکت‌های تولیدی در حال تأمین بازار هستند و در حوزه تایر‌های سنگین، در برخی از سایز‌ها مانند سایز ۲۴-۱۲ خودکفا هستیم. اما در دیگر سایز‌ها مانند سایز ۳۱۵ حدود ۷۰ درصد به واردات وابسته‌ایم.

به هر حال با افزایش داخلی سازی در تولید محصولات صنعتی، مردم انتظار کاهش یا حداقل ثبات قیمت این محصولات را دارند و در این میان ضروری است دستگاه‌های ناظر ضمن بررسی دقیق قیمت تمام شده تولیدات، به موضوع بهره وری و مدیریت قیمت تمام شده کارخانه‌ها نیز توجه جدی داشته باشند.

منبع: فارس
نظرات شما