صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 07
کد خبر: ۴۰۰۸۷۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۵ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۲ نظر

سلیمی نمین: پس از خنثی کردن تهدیدات، ایران وارد مذاکره شد | فشار به پزشکیان برای استعفا خلاف مصالح ملی است

عباس سلیمی نمین، فعال اصولگرا می‌گوید: برخی در حال فشار آوردن به رئیس جمهور هستند که یا باید وارد بازی آمریکا شود یا استعفا دهد. این نوع نگاه به مسائل، برخلاف مصالح ملی است.

رویداد۲۴| مقام معظم رهبری روز جمعه و در دیدار فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، درباره مذاکره با آمریکا بیانات مهمی داشتند؛ بیاناتی که به سرعت به تیتر یک رسانه‌های جهان تبدیل شد. رهبر انقلاب در بخشی از بیانات خود در این دیدار گفتند که «ما باید درست بفهمیم که مذاکره با آمریکا هیچ تاثیری در رفع مشکلات کشور ندارد و این‌جور به ما وانمود نکنند که اگر نشستیم پشت میز مذاکره با آن دولت، فلان مشکل یا فلان مشکل حل می‌شود. نخیر؛ از مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی حل نمی‌شود. دلیل؟ تجربه!».

عباس سلیمی نمین فعال سیاسی اصولگرا در گفت‌وگویی با اشاره به این موضع رهبری می‌گوید: جمهوری اسلامی ایران همواره به ابزار مذاکره توجه داشته و هرگز آن را نادیده نگرفته است، اما هر نوع دعوت به مذاکره در شرایطی که تحت فشار و تهدید باشد، نه تنها معنای مذاکره را از بین می‌برد بلکه باعث تحقیر طرف مذاکره‌کننده می‌شود. مذاکره زمانی معنی دارد که اصول آن رعایت شود، نه زمانی که طرف مقابل ایران را تحت فشار قرار دهد.

وی تاکید کرد: مذاکره تحت شمشیر نه تنها مذاکره نیست، بلکه پذیرش اصول مذاکره نیز نیست. وقتی طرف مقابل به تحریم‌ها ادامه می‌دهد و سپس اعلام می‌کند که آماده مذاکره است، این یک نوع فریب است و به هیچ عنوان نمی‌تواند به عنوان مذاکره واقعی تلقی شود.

سلیمی نمین افزود: ترامپ ابتدا تحریم‌ها را امضا و افزایش داد، و سپس اعلام کرد که آماده مذاکره است. این نشان می‌دهد که کسی که قصد مذاکره واقعی دارد، به هیچ وجه تحریم را به عنوان ابزار مقدم نمی‌داند، بلکه باید به سمت رفع تحریم‌ها و ایجاد فضایی برابر برای گفت‌و‌گو پیش برود.

وی در ادامه گفت: در مواجهه با چنین رفتارهایی، متأسفانه برخی افراد در داخل کشور بدون تحلیل دقیق از وضعیت، در مقام خودتحقیر برمی‌آیند و حاضر نیستند به تحلیل رفتار آمریکا بپردازند. این افراد باید درک کنند که این نوع دعوت به مذاکره، در واقع یک فریب است و نه فرصتی برای گفت‌و‌گو در شرایط عادلانه و برابر.

این فعال اصولگرا گفت: شما به تجربیات تاریخی ایران در مذاکرات با آمریکا، به خصوص دوران ریاست جمهوری مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی، توجه کنید. مسئولین ایران خوش‌بینانه وارد فضایی شدند که آمریکا به دنبال فریب بود. یکی از نمونه‌های بارز این فریب، جریان مکفارلین است که تجربه‌ای بسیار روشن به ما می‌دهد. در این جریان، آمریکا به هیچ وجه به گفت‌وگوی برابر با ایران نپرداخت و تنها به دنبال تسلیحاتی بود که به طور غیرقانونی از خارج کشور منتقل شد.

سلیمی نمین ادامه داد: امروز برخی جریان‌های سیاسی تلاش دارند با ایجاد فضای احساسی، مشکلات اقتصادی کشور را حل کنند، اما این رویکرد نه تنها به حل مشکلات کمک نمی‌کند، بلکه باعث ایجاد فضای غیرواقعی و نادرست در تحلیل مسائل می‌شود.

وی با طرح این موضوع که «مگر ما در گذشته مذاکره نکردیم؟» گفت: ایران در چارچوب توافق به اضافه یک (برجام) به اصول مذاکره پایبند بود، اما آمریکا پس از آنکه نتواست از ابزار فشار برای محروم کردن ملت ایران از توان خود استفاده کند، به سرعت توافق اولیه را نقض کرد و تمامی زحمات ایران را زیر پا گذاشت.

سلیمی نمین افزود: این تجربیات نشان می‌دهد که برخی جریانات که امروز فشار روانی به دولت و شخص آقای پزشکیان وارد می‌کنند، در واقع به دنبال منافع خود هستند و هیچ توجهی به مصالح ملی ندارند. این فشارها، بیشتر ناشی از زیاده‌خواهی است و نه در راستای منافع ملی کشور.

این فعال اصولگرا همچنین گفت: برخی جریان‌ها به دنبال فشار آوردن به دولت هستند تا اگر رئیس‌جمهور وارد مذاکره با آمریکا نشود، استعفا دهد. این نوع نگاه به منافع گروهی، نه تنها در مسائل داخلی بلکه در حوزه روابط بین‌الملل هم می‌تواند فاجعه‌بار باشد. زمانی که گروه‌ها و جریان‌ها فقط منافع خود را مدنظر قرار می‌دهند و مصالح ملی را نادیده می‌گیرند، نمی‌توان انتظار داشت که سیاست‌های خارجی کشور موفقیت‌آمیز باشد. "

وی افزود: امروز برخی افراد به جای اینکه از رئیس‌جمهور بخواهند منابع داخلی را فعال کند و از آن بهره‌برداری بیشتری داشته باشد، در حال فشار آوردن به او هستند که یا باید وارد بازی آمریکا شود یا استعفا دهد. این نوع نگاه به مسائل، برخلاف مصالح ملی است.

وی در ادامه گفت: آمریکایی‌ها هیچ‌گونه مذاکره صادقانه‌ای را در دستور کار خود قرار نداده‌اند. اگر قرار بود مذاکره صادقانه‌ای وجود داشته باشد، طبیعتاً موضوع تحریم‌ها اولویت نمی‌یافت. آمریکایی‌ها برای تحمیل اراده خود از تهدیدات استفاده می‌کنند. اما ما باید این تهدیدات را خنثی کنیم؛ هم در زمینه جنگ اقتصادی که توسط برخی مسئولین داخلی دامن زده می‌شود و هم در برابر تهدیدات مستقیم از سوی آمریکا.

وی خاطرنشان کرد: پس از خنثی کردن این تهدیدات، ایران قادر خواهد بود که با اطمینان خاطر وارد مذاکرات شود و در چنین شرایطی می‌توانیم به نتیجه مطلوبی برای کشور دست یابیم.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
۰۰:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۴
خب یه سوال مگر دولت فخیمه ضد غرب و ضد آمریکای رییسی به دنبال حل مشکلات از طریق داخلی نبود؟ پس اون همه خرابی و فاجعه واسه چی بود؟ مشکل از آمریکا نیست از داخل است
ناشناس
۱۷:۵۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
خلاف مصالح شماست. شما بهرحال اونو برمیدارید البته وقتی لجن مال کردیدش
نظرات شما