صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 09
کد خبر: ۴۱۵۳۴۵
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۷ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۶ نظر

رئیس فراکسیون زنان مجلس: چند سال دیگر مادری نیست که بخواهیم به او زمین یا خودرو بدهیم

محمدبیگی، رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: به جای اینکه بودجه مربوط به جوانی جمعیت افزایش پیدا کند در حال کاهش است.

رویداد۲۴| گفت‌و‌گو در خصوص بحران جمعیتی و برنامه‌های حمایتی از بانوان با حضور فاطمه محمد بیگی، رئیس فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامی انجام شد.


مسئولین آب دستشان است باید زمین بگذارند / چند سال دیگر مادری نیست که بخواهیم به اون زمین یا خودرو بدهیم

 

فاطمه محمد بیگی، رئیس فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امسال تعداد زنان ۳۵ تا ۴۵ ساله ما تقریبا ۹ میلیون و چهارصد هزار نفر هستند که این عزیزان ظرف ۵ تا ۱۰ سال آینده ۴۵ سال به بالا شده و از بازه باروری حذف میشوند. طی ۵ تا ۱۰ سال آینده دیگر امیدی به باروریشان نداریم. در این صورت به یک باره تقریبا ما ۴۰، ۵۰ درصد ظرفیت باروری را طی یک دهه از دست میدهیم.


بودجه‌های جمعیتی به یکباره مثل یخ آب شد

 

وی افزود: در حال مواجهه با بحران خالی شدن صندوق‌های بازنشستگی از بیمه گذار و افزایش شدید مستمری بگیران هستیم. در رابطه با جوانی جمعیت قانون داریم، اما بودجه‌ای نمی‌دهند.

وی در ادامه گفت: در ابتدا که بحث این قانون مطرح شد، صحبت از ۳۵ همت در سال بود و اینکه سالانه ۱۵، ۱۶ همتی که بهش اضافه بشود. نهایتاً دولت بضاعتش کم بود ما روی ۱۵ هزار ۱۶ هزار میلیارد تومان گفتیم می‌بندیم قانون را و به تفاهم رسیدیم و قانون را تصویب کردیم. اما بودجه‌های جمعیتی آب شد، مثل یخی که آب می‌شود.



در مجلس اثبات کردم که عرض ۱۰ دقیقه میتوان قرص سقط جنین خرید

 

محمدبیگی گفت: همین امروز صبح ما خدمت آقای رئیس جمهور بودیم و کمیسیون بهداشت برای بحث مشکلات گرانی دارو تجهیزات پزشکی تامین ارز دارو و تجهیزات پزشکی و مشکلات حوزه سلامت و افزایش هزینه کرد مردم از جیب وقت گرفتیم. از آقای رئیس جمهور تشکر کردیم که به وزیر بهداشت دستور دادند تمامی مسائل مربوط به توزیع اینترنتی دارو باید با حفظ تولیت وزارت بهداشت باشد و تذکری که به وزارت ارتباطات در این زمینه داده شد که بحث کسب و کار‌های اینترنتی در حوزه دارو نباید با سایر کسب و کار‌ها یکسان ببینند.

وی افزود: در کشور شاهد ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار سقط جنین در سال هستیم که بیش از ۸۰ درصد دارو‌های سقط جنین از طریق فضای مجازی با گوشی تهیه می‌شود. من یک بار در کمیسیون بهداشت این را اجرا کردم. پیش مسئولین اجرایی گوشی را درآوردم. جلوی چشم آنها سرچ کردم و گفتم قصد خرید داروی سقط را دارم، ظرف ۱۰ دقیقه حتی پیام هم آمد که چگونه با کمترین هزینه به ما برسانند.



انتقاد شدید نماینده قزوین از فروش اینتنرتی دارو / کاری نکنید که باعث قتل شوید

 

نماینده قزوین گفت: فقط ۴۰ و خرده‌ای کشور از توزیع اینترنتی دارو استفاده می‌کنند. چه اصراری داریم این کالای حیاتی (که همین حالا در کشور کمبودش را داریم) با یک سری تقاضا‌های القایی فروش اینترنتی برود؛ در حالی که هنوز بسترش فراهم نیست؟

وی افزود: ببینید به عنوان رئیس کمیته سلامت الکترونیک مجلس اعلام می‌کنم فعلاً بستر فروش اینترنتی یا توزیع اینترنتی دارو در کشور وجود ندارد. ما دنبال تکنولوژی نوین هستیم، ما دوست داریم توزیع اینترنتی انجام شود و طرفدار کسب و کار‌های اینترنتی هستیم. بنده خودم این کمیته صنعت الکترونیک را به قصد حمایت از پلتفرم‌ها و سکو‌ها و فعالان حوزه نوآوری‌های دانش‌بنیان حوزه مجازی تشکیل دادم که بتوانیم اینها را بیاریم در حوزه کارگروه اقتصاد دیجیتال سلامت و ساماندهی کنیم، اما اجازه بدهید این فرش پهن بشه، قاعدش در بیاد، قوانینش گذاشته بشود و ضوابطش توسط دولت در هیئت وزیران تصویب بشود بعد ما اینها را جاری و ساری کنیم.



مخالف غربالگری نیستم/غربالگری باید ساماندهی شده باشد

 

محمدبیگی تصریح کرد: غربالگری در ایران اصلا قانون نبود، اما به طرز عجیبی بالای ۹۵ درصد جنین‌های ایران غربالگری می‌شد. غیر از یک کشور هیچ کشوری مثل ما غربالگری انجام نمی‌شد. در کشور‌های اروپایی چیزی حدود ۳۰ درصد غربالگری انجام می‌دادند.

وی افزود: چند هزار شکایت در سال‌های قبل برای غربالگری داشتیم. خطای آزمایشگاهی در غربالگری چیزی حدود ۱۶ درصد بود. در قانون جوانی جمعیت غربالگری نه تنها حذف نشده بلکه ساماندهی شده و تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد.



طبق آمار ایرانیان علاقه‌مند هستند ۳ فرزند یا بیشتر داشته باشند

 

رئیس فراکسیون زنان گفت: میزان فرزندخواهی در جامعه ایرانی بالاست. یک گزارش ۳/۴ فرزند و یک گزارش بیش از ۲/۵ فرزند را به عنوان فرزندخواهی ایرانیان تایید کردند. اما چرا این علاقه محقق نمی‌شود به این دلیل است که یک سری زیرساخت‌ها وجود ندارد. یکی از آن‌ها مسکن است، ما آبان و آذرماه سال گذشته با مدیرعامل بانک مسکن دیداری داشتیم گفتیم ما دنبال مسکن خانواده هستیم. راه حل‌هایی که وجود دارد را دنبال کردیمو با کارشناسی فهمیدیم که اگر بتوانیم میزان سرمایه در گردش بانک مسکن افزایش بدیم به عنوان بانک تخصصی تامین مسکن خانواده می‌توانیم کمک کنیم. مسئولین فقط همین یک کار مسکن را برای زوج‌ها حل کنند مسئله جمعیت حل خواهد شد.



اکثر سقط‌های جنین توسط پدر مادر‌های رسمی بچه انجام می‌شود

 

وی بیان داشت: آمار‌های سقط به صورت رسمی نیستند.



حدود ۳۰ درصد قانون جوانی جمعیت اجرا شده است

 

محمدبیگی گفت: در قانون جوانی جمعیت به خوبی بحث مسکن دیده شده است. ما از وزیر محترم راه و شهرسازی می‌خواهیم به سرعت بحث تامین و تولید زمین را عملیاتی کنند و آن را به مردم ارائه کنند. هر چقدر پدر مادر علاقمند به فرزندآوری باشند به دلیل هزینه بالای مسکن نمیتوانند به این اهدافشان خوب برسند.

وی افزود:احساس ما این است که از طرف دولتمردان ما خصوصاً حلقه میانی مدیران انقدر چوب لای چرخ اجرای قوانین گذاشته میشود که عین یخی که آب میشود، ما شاهد این هستیم که خیلی از بودجه‌ها به نتیجه نمیرسد و خیلی از قوانین ما اجرا نمیشود.


تا ۹۰ درصد درمان ناباروری باید رایگان انجام شود

 

محمد بیگی درخصوص آمار ناباروری در کشور اظهار داشت: جزو کشور‌های با درصد ناباروری بالا حساب می‌شویم. بیشتر ناباروری‌ها در کشور قابل درمان هستند. با سبک زندگی می‌توانیم میزان موفقیت درمان ناباروری را افزایش دهیم. حدود ۳/۵ میلیون زوج نابارور داریم.

منبع: دانشجو
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۰۸:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۳/۲۰
مملکتی که کسی جای خودش نباشد از این بهتر نمی‌شود
بجای دستوری حاکمیت کردن ، کاردانی حکومت میکردید وضع این نمیشد
محمد رضا
۲۳:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۹
روزگاری با تندروی ها ارتباط دختر و پسر در حد آشنایی را جرم محسوب کردید و زندگی هایی شکل گرفت که بدون شناخت زن و مرد از همدیگر بود و الان شاهد هستیم که آمار طلاق در سالمندان افزایش یافته است . حاصل ازدواج آن زندگی ها ، فرزندانی بود که افراط و تفریط داشتند . امروز به شکل دیگری کاملا ارتباط مرد و زن در کافی شاپ ها غیر عادی و غیر متعارف شده است . این دختران و پسران یا ازدواج نمی کنند یا اگر ازدواج کنند ، بچه دار نمی شوند . لطفا کار را به جامعه شناس ها و روانشناسان بدهید . همه چیز را باخته ید ، در این وقت اضافه به خود آیید ‌ کار را به کاردان ها بسپارید .
پاسخ ها
محبوب از تبریز
۰۷:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۲۰
با سلام اقای محمد رضا کار را به کاردان بسپارند انوقت خودشان چکار کنند کشور را به گند کشاندند حالا خودشان اعتراف می کنند ولی کار از کار گذشته اکثرا مسئو لان بیسواد و متحجر هستند و فقط مدرک تحصیلی دارند و از علم و دانش تهی هستند اینها به فکر نظام هستند به هر قیمتی که باشد نه به فکر پیشرفت و توسعه اینها مخالف توسعه و پیشرفت کشور هستند اگر دشمن به ما حکومت می کردند به این اندازه کشور را به ویرانی نمی کشاندند . اینها ضد ملی و ایران هستند اینها کشور را به دوران حجر بردند عربستان مرکز اسلام است و اسلام از انجا ظهور کرده است بن سلمان با اینکه ضد ازادی و ضد حقوق بشر است ولی به ملت خودش می رسد و می گوید ما نمی خواهیم به 1400 سال برگردیم می خواهیم زندگی کنیم ولی اینها دایه مهربانتر از ماد ر شده اند
محمد
۲۳:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۹
چون با قانون فعلی مهریه هیچ مردی حاضر ب ازدواج نیست قانون حق حبس زنان نابودگر زندگی جوانان نابودگر جوانی جمعیت شما فراکسیون زنان این مشکلاتا بوجود اوردید
ناشناس
۲۳:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۹
تو دست از طر ادارات استان قزوین برداری کافیه.
ناشناس
۲۱:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۹
نترسید دختر ۱۷ ساله افغانی که پنجمین فرزندش رو تو ایران بدنیا آورده بجای من دختر ۴۲ ساله مجرد که هیچ سهمی از کشورم نداشتم جز رنج ، براتون بچه میارن
نظرات شما