صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 05
کد خبر: ۴۱۷۱۲۴
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۹ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
در رویداد۲۴ بخوانید:

فردو در تیررس جنگ؟ | هشدار بنن به ترامپ: حمله به ایران یعنی آغاز باتلاقی تازه

همزمان با فشار تل‌آویو برای حمله به تأسیسات حساس مانند «فردو»، منابع آگاه از هشدار استیو بنن به ترامپ درباره مخاطرات ورود به این درگیری پرده برداشته‌اند. ترامپ، اما تصمیم‌گیری را عقب انداخته و فعلاً گزینه دیپلماسی را زنده نگه داشته است؛ هرچند که سایه جنگ سنگین‌تر از همیشه بر خاورمیانه افتاده است.

رویداد۲۴| جنگ ایران و اسرائیل وارد هفته دوم شده و حالا «تصمیم بزرگ» نه در تل‌آویو، بلکه در واشنگتن باید گرفته شود. بنابر گزارش شبکه ABC، دونالد ترامپ طی روز‌های اخیر تحت فشار شدید مقامات اسرائیلی قرار گرفته تا به‌صورت مستقیم در حمله به ایران وارد شود، آن‌هم با هدف قراردادن تاسیسات فوق‌حساس مانند «فردو»؛ مکانی مستحکم در عمق کوه‌های اطراف قم که قلب برنامه هسته‌ای ایران در آن جای گرفته است. اما برخلاف آنچه اسرائیل انتظار داشت، کاخ سفید هنوز پاسخ نهایی را نداده است.

هشدار استیو بنن؛ فردو، خط قرمز است؟

استیو بنن، از چهره‌های کلیدی جریان راست افراطی و مشاور سابق ترامپ، اخیراً به رئیس‌جمهور هشدار داده که هرگونه حمله به فردو «ممکن است عواقب غیرقابل کنترل» به همراه داشته باشد.

به گفته منابع نزدیک به تیم ترامپ، بنن تأکید کرده که حمله به این تأسیسات می‌تواند به یک درگیری تمام‌عیار با ایران منجر شود و آمریکا را وارد همان چیزی کند که «جنگ بی‌پایان» می‌نامند.

ترامپ در بزنگاه

با وجود این فشارها، ترامپ تصمیم‌گیری نهایی را به دو هفته آینده موکول کرده است. او که با دو جناح قدرتمند در درون تیم خود مواجه است—یکی متمایل به اقدام نظامی سریع و دیگری خواهان خویشتنداری و دیپلماسی—فعلاً در موضع میانی ایستاده است.

برخی تحلیلگران مانند «الی لیک» از بلومبرگ معتقدند «ترامپ در حال بازی با زمان است تا جناح‌ها را آرام کند، اما زمان زیادی ندارد.» نیویورک تایمز نیز گزارش داده که برخی اعضای شورای امنیت ملی دولت ترامپ نسبت به تبعات ورود مستقیم آمریکا به جنگ هشدار داده‌اند، به‌ویژه با توجه به نگرانی از واکنش متحدان ایران در منطقه.

مخالفت داخلی؛ همه جنگ نمی‌خواهند

جریان موسوم به MAGA (Make America Great Again) که پایگاه اصلی رأی‌دهندگان ترامپ را تشکیل می‌دهد، به شدت با ورود آمریکا به جنگ مخالف است. چهره‌هایی مانند «مارجوری تیلور گرین»، «تاکر کارلسون» و حتی برخی چهره‌های رسانه‌ای محافظه‌کار هشدار داده‌اند که این جنگ ممکن است ترامپ را وارد دومین ویتنام کند.

به گزارش اکسیوس، حتی بخشی از کنگره تحت کنترل جمهوری‌خواهان نیز نگران پیامد‌های اقتصادی و انسانی جنگ است. این مخالفت‌های درونی باعث شده ترامپ فعلاً صبر کند و از حمله به ایران خودداری کند.

چرا فردو حساس است؟

تأسیسات فردو در عمق زمین ساخته شده و به‌طور خاص برای مقاومت در برابر حملات طراحی شده است. حتی با استفاده از بمب‌های سنگرشکن، تضمینی برای تخریب کامل آن وجود ندارد.

تحلیلگران نظامی معتقدند که حتی اگر حمله‌ای موفقیت‌آمیز باشد، تهران با قدرت به آن پاسخ خواهد داد. این همان کابوسی است که پنتاگون نگرانش است: «جنگ با ایران، پایان ساده‌ای ندارد».

آمریکا در دو راهی

آمریکا امروز در موقعیتی دشوار قرار دارد. از یک سو متحدی مثل اسرائیل که خواهان ورود سریع به جنگ است و از سوی دیگر افکار عمومی، نهاد‌های نظامی و حتی بخشی از تیم ترامپ که با هرگونه مداخله مستقیم مخالفند. ترامپ فعلاً با عقب انداختن تصمیم، در حال آزمون زمان است. اما واقعیت این است که اگر اسرائیل بخواهد جنگ را ادامه دهد، واشنگتن هم دیر یا زود باید تصمیم خود را بگیرد؛ تصمیمی که می‌تواند خاورمیانه و آمریکا را همزمان به چالش بکشد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
Mig mig
۱۹:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۳۱
یهودیان آمریکا را به جنگ میکشونن، خدا به ایران و ایرانیان رحم کنه، ویرانی و مرگ ، مگه اینکه اتفاق خارق العاده ای از داخل سرنوشت مملکت رو عوض کنه
نظرات شما