صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 05
کد خبر: ۴۱۹۶۸۳
تاریخ انتشار: ۰۶:۲۵ - ۲۱ تير ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۲ نظر

هشدار تند زیدآبادی؛ خطر سیاست تعلیق در بزنگاه‌های ملی | هراس از شکاف‌ها یا انکار بحران؟

احمد زیدآبادی، تحلیلگر سیاسی، در یادداشتی با عنوان «انسجام در خلأ؟» در کانال تلگرام خود نسبت به تعلیق تصمیم‌گیری‌های ضروری به‌بهانه حفظ وحدت اجتماعی هشدار داد. او معتقد است انسجام، برخاسته از توافق جمعی بر سر راه‌حل‌هاست، نه حاصل سرکوب اختلاف‌نظرها.

رویداد۲۴| کشور در برهه‌ای حساس از نظر اجتماعی، سیاسی و اقتصادی قرار دارد. در این شرایط بار دیگر پرسش از ماهیت «وحدت ملی» و شیوه مواجهه با «اختلاف‌نظرها» در عرصه عمومی و نخبگانی، موضوعیت یافته است.

احمد زیدآبادی در یادداشتی که اخیراً منتشر کرده، به انتقاد از رویکردی پرداخته که حفظ انسجام اجتماعی را در گرو پرهیز از طرح موضوعات حساس و اختلاف‌برانگیز می‌داند. او با لحنی هشدارآمیز می‌نویسد: «انسجام معمولاً بر سر موضوع یا راهکار مشخصی ایجاد می‌شود؛ در خلأ و بر سر هیچ نمی‌توان جامعه را منسجم نگه داشت.»

زیدآبادی تأکید می‌کند که کشور در موقعیتی قرار دارد که به تصمیم‌گیری‌های دشوار و عاجل نیاز دارد. به اعتقاد او، نمی‌توان به‌بهانه ترس از بروز دوگانگی، مسیر‌های تصمیم‌گیری را مسدود کرد. به‌ویژه وقتی این بلاتکلیفی به زمان «ضرورت تصمیم» گره می‌خورد، خطر آن دوچندان است.

تحلیل او در واقع نقدی است بر سیاست‌هایی که به‌جای مدنی‌سازی اختلافات، تلاش می‌کنند شکاف‌ها را با سکوت و تعلیق بپوشانند. زیدآبادی راهکار خود را نیز ارائه می‌دهد: تعریف سازوکاری برای کشف نظر اکثریت در کنار تضمین حقوق اقلیت‌ها برای بیان آزادانه دیدگاه‌هایشان.

پیام اصلی یادداشت زیدآبادی این است که وحدت پایدار، نه از راه حذف تنوع دیدگاه‌ها، بلکه از طریق گفت‌و‌گو و نظام تصمیم‌سازی مشارکتی حاصل می‌شود؛ آن‌هم در شرایطی که کشور، بیش از همیشه نیازمند راه‌حل‌های ملموس، مشخص و شفاف است.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۱۳:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۱
این نوشته که اسمش تحلیل نیست . یک انشا در سطح کلاس سوم دبیرستان. چرا این آدم چند تا کتاب درست و حسابی را مطالعه نمی کند و به جای این جفنگیات - چند خط معنا دار و صریح بنویسه .
ناشناس
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۱
فکرکنم راه حل ایشون همونیه که در دنیا بهش میگن دموکراسی
نظرات شما