صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 06
کد خبر: ۴۲۹۰۰۲
تاریخ انتشار: ۰۷:۲۸ - ۳۱ شهريور ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۲ نظر

حمله معاون رئیسی به دولت روحانی | «یک امضا تا توافق» ادعایی دروغ بود؛ اعتراضات ۱۴۰۱ مانع توافق شد

معاون دفتر رئیسی در گفت‌و‌گو با فرهیختگان این موضوع که در بهار ۱۴۰۰ تنها یک امضا تا احیای برجام فاصله بوده است را «دروغ محض» خواند و ادعا کرد که دولت دوازدهم صرفاً تلاش می‌کرد کارنامه خود را با توافق تحویل دهد، نه اینکه منافع ملی را تأمین کند.

رویداد۲۴| در حالی که مقامات دولت روحانی بار‌ها تأکید کرده‌اند در بهار ۱۴۰۰ تنها «یک امضا» تا احیای برجام فاصله بوده و برخی جریانات نگذاشتند توافق به نام دولت دوازدهم ثبت شود، روزنامه اصولگرای فرهیختگان در گفت‌وگویی با مهدی مجاهد، معاون دفتر ابراهیم رئیسی، این روایت را به‌کلی رد کرده است. او مدعی است دولت روحانی می‌خواست «به هر قیمتی شده» در روز‌های پایانی به توافق برسد و برجامی «شکننده» را به دولت بعدی تحمیل کند. این تحلیل در حالی منتشر می‌شود که بسیاری از اصلاح‌طلبان و نزدیکان روحانی، مانع‌تراشی تندرو‌ها را دلیل اصلی بر باد رفتن فرصت توافق می‌دانند.

مهدی مجاهد، معاون پیگیری‌های ویژه دفتر رئیسی، در پاسخ به اینکه چرا گفته می‌شود توافق در دولت دوازدهم تنها یک امضا فاصله داشت، گفته است: «این ادعا کاملاً غیرواقعی و دروغ محض است. اولاً، اگر چنین توافقی در آن برهه حساس وجود داشت، چه دلیلی داشت که خود دولت پیشین آن را امضا نکند؟ مگر آنها در آن روز‌های پایانی، برای هیچ یک از تصمیمات خود از آقای رئیسی یا مقامات دیگر کشور مشورت یا اجازه می‌گرفتند؟ خیر.»

او ادامه می‌دهد: «شهید رئیسی با حرکتی کاملاً حکیمانه... تأکید داشتند که تا روز تنفیذ، تنها یک فرمانده واحد اجرایی در کشور وجود دارد و آن هم آقای روحانی است و حتی ایشان از روزی که رأی آورد تا روزی که تنفیذ انجام شد (حدوداً ۴۵ روز) در نهاد ریاست‌جمهوری پا نگذاشت.»

مجاهد دولت روحانی را متهم کرده که صرفاً به دنبال ثبت توافقی در کارنامه خود بوده و می‌گوید: «دولت پیشین تلاش می‌کرد در روز‌های پایانی به هر قیمتی شده توافقی بکند تا بعد‌ها بتواند ادعا کند که دولت را در شرایط توافق خارجی تحویل داده است نه تخاصم و تحریم.»

او درباره مذاکرات شهریور ۱۴۰۱ نیز گفته است: «تیم مذاکره‌کننده ایران... مذاکرات را به جایی رساند که در شهریور ۱۴۰۱ به توافقی که طرف غربی به آن تن دهد، بسیار نزدیک شد...، اما در همان زمان با بروز اغتشاشات خیابانی در ایران، طرف‌های غربی با طمع به براندازی نظام جمهوری اسلامی، میز مذاکره را ترک کردند.»

مجاهد در نهایت ادعا‌های نزدیکان روحانی را «فرافکنی» دانسته و می‌گوید: «این ادعا‌ها در حالی است که مذاکرات نیمه‌تمام دولت پیشین اولاً به نتیجه نهایی نرسیده بود... ثانیاً در محتوا حداقل‌های منافع جمهوری اسلامی ایران را نیز تأمین نمی‌کرد. متأسفانه، ادعا‌های مقامات دولت دوازدهم «فرافکنی» برای عوض‌کردن زمین بازی و فرار از پاسخگویی در قبال عملکرد خودشان است.»

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
عطا
۱۱:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۶/۳۱
به کجاچنین شتابان.به کجاچنین گریزان.
چه اتفاقی افتاده که مدعیان دلسوزی برای نظام وانقلاب به جان هم افتاده وسعی در محکوم کردن یکدیگررا دارند.
مگرنه این بود که همه ید واحده باشیم وبرای اعتلای دین تلاش کنیم.کدام ادعا را باورکنیم.اصولگرایان یا اصلاح طلبان.چه تغییری ایجادشده که هریک خودرا صاحب نظام وانقلاب میدانند.مگرنمیگفتیم صاحب این نظام،صاحب این انقلاب وصاحب این مملکت آقا امام زمام(عج) است.حداقل از ایشان حیا کنیم وخود را بیابیم.
ناشناس
۰۹:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۶/۳۱
زمستان سخت
یادت نیست
نظرات شما