صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۴ - 2025 December 06
کد خبر: ۴۳۸۴۸۳
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۹ - ۱۵ آذر ۱۴۰۴
رویداد ۲۴ گزارش می‌دهد:

ماراتن کیش و گروه‌های فشار همیشه حاضر در صحنه| مساله حجاب زنان است یا تسویه حساب سیاسی؟

علی رغم فشار سیاسی و امنیتی برای برگزار نشدن این دوی ماراتن، اما مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش زیربار این فشار‌ها نرفت و برگزاری این ماراتن و بازتاب آن در شبکه‌های اجتماعی داخل و خارج از کشور نشان داد که وقتی مدیریت کارآمدی بر یک روند رو به رشد نظارت داشته باشد خروجی کار چگونه خواهد بود

رویداد ۲۴| مسابقه بزرگ دوی ماراتن در جزیره کیش صبح روز با حضور ۵۲۰۰ هزار در دو بخش بانوان و آقایان برگزار شد و بانوان از ساعت ۵:۳۰ صبح و مردان از ساعت ۷:۳۰ در سه ماده ۵، ۱۵ و ۴۲ کیلومتر استارت زدند. برگزاری این رویداد، اما با حاشیه‌هایی همراه بود؛ فضاسازی رسانه‌ها و چهره‌های اصولگرا درباره رخدادی فرهنگی که البته باز هم با ابزار حجاب در حال تسویه حساب سیاسی هستند.

برای حضور در این رویداد ورزشی، بالغ بر ۲۵ هزار گردشگر به کیش وارد شده و تعداد شرکت کنندگان در این مسابقه دوی ماراتن بیش از پنج هزار نفر اعلامی بوده است. برخی رسانه ها گزارش دادند که استاندارد برگزاری این ماراتن در کیش به حدی بود که می‌توان گفت هیچ چیز از مسابقات دبی کم نداشت!

علی رغم بازتاب گسترده برگزاری این رویداد، پس از انتشار چند کلیپ کوتاه از فاصله‌ای دور، برخی رسانه‌ها از ترویج بی حجابی در کیش تیتر زدند، در حالی که با بررسی ویدیو‌های رسمی این مسابقه به خصوص کلیپ‌هایی که مروبط به بانوان شرکت کننده می‌شود، مشخص است که این مسابقه کاملا در چارچوب قوانین کشور برگزار شده و بانوان شرکت کننده نیز همگی از کلاه مخصوصی که بانوان دونده ایرانی در مسابقات مختلف استفاده می‌کنند، استفاده کرده‌اند. 


بیشتر بخوانید:

ببینید| ویدیوی باورنکردنی از حضور پرشمار زنان در ماراتن کیش

نفرات برتر ماراتن زنان کیش + تصاویر
 

موج سازی رسانه‌ای و سیاسی با اسم رمز همیشگی «عدم رعایت شئونات فرهنگی و اسلامی در بخش بانوان» آنقدر تکراری و عیان شده که حالا دیگر مشخص است که گویی جریان مخفی سیاسی در کشور سعی دارد تا هر روند رو به رشدی را متوقف کند؛ به خصوص در مورد جزیره کیش که در سال‌های اخیر جهش قابل توجهی در زمینه‌های اجتماعی و فرهنگی داشته است.

در این ماراتن، اما چند نکته مهم و قابل توجه وجود دارد که مرور آن‌ها می‌تواند پشت پرده حملات به آن را نیز روشن کند:

علی رغم فشار سیاسی و امنیتی برای برگزار نشدن این دوی ماراتن، اما «محمد کبیری» مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش زیربار این فشار‌ها نرفت و برگزاری این ماراتن و بازتاب آن در شبکه‌های اجتماعی داخل و خارج از کشور نشان داد که وقتی مدیریت کارآمدی بر یک روند رو به رشد نظارت داشته باشد خروجی کار چگونه خواهد بود.

دوی ماراتن کیش تبدیل به یک نماد ورزش همگانی در کیش شده است که فارغ از موضوع ورزشی یک حرکت اجتماعی محسوب می‌شود. فراتر از این موضوع این ماراتن صرفا یک رویداد ورزشی و اجتماعی نیست بلکه یک دستاورد اقتصادی هم برای کیش محسوب می‌شود. با مرور و در نظر داشتن این مسائل به واقع چه کسانی از فلج کردن این روند رو به رشد منفعت می‌برند؟ چه جریان سیاسی می‌خواهد تا هر حرکتی که دستاورد اجتماعی و ورزشی و فرهنگی و اقتصادی را تواما دارد با زدن برچسب‌های ضدحجاب و عدم رعایت شئونات زمین گیر کند؟ آیا به راستی دغدغه این جریان مساله حجاب و آنچه شئونات اسلامی می‌خوانند، هست؟

نکته عجیب‌تر این که همین ماراتن ورزشی در مجموعه رواق دقیقا با همین شرایط ظاهری برگزار شد و بر اساس گزارش‌ها و تصاویر حتی شرکت کنندگان در ماراتن رواق حداقل‌های پوششی را رعایت نکرده بودند. اما در آن مورد نه صدای اعتراضی وااسلاما بلند شد و نه کسی خط و نشان کشید که صبر امت حزب الله و مومنین حدی دارد. چرا؟ چون رواق زیر نظر فرزند یکی از مقامات عالی کشور هست هیچ تذکری هم دریافت نمی‌کند.

مساله دیگر این که دو ماراتن کیش در دو بخش زنان که اولی ساعت پنج صبح بود برگزار شد و بخش دوم مربوط به مردان برگزار شده و هیچ اختلاطی بین زن و مردان صورت نگرفته است؛ بنابراین بخش مهمی از شانتاژ و فضاسازی‌ها علیه این رخداد ابزاری برای تسویه حساب سیاسی یا فشار بر فرد مشخصی در مدیریت این رخداد و این منطقه است.

نباید از نظر دور داشت که این رویداد ورزشی با دستاورد‌های اقتصادی برای جزیره کیش و مردمانش دو گروه را به شدت عصبانی کرده است؛ جریان تند رو خارج نشین که به بهانه آزادی زنان، اتحاد ملی و حتی در برهه هایی اصل امنیت را در کشور هدف قرار دادند و ترسیم تصویر این ماراتن تو دهنی محکمی برای آن‌ها بود. دوم جریان تندرو داخلی که می‌خواهند با فشار‌های امنیتی و سیاسی هم دیدگاه‌های خود برای انزوای زنان را اجرا کنند و هم با راهبرد از کاه کوه ساختن مثل تمامی دوران مدیریت جدید،  کبیری و تیم اش را زیر فشار برای توقف برنامه‌های توسعه گرایانه اش ببرند. البته بعید است با دست به فرمانی که مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش تا به امروز داشته، در مقابل این بازی‌های سیاسی و فشار‌ها تسلیم شود

نظرات شما