صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۶ دی ۱۴۰۴ - 2026 January 06
کد خبر: ۴۴۲۲۲۰
تاریخ انتشار: ۰۷:۲۵ - ۱۵ دی ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۴ نظر

عصبانیت «جوان» از واکنش‌ها به تحولات ونزوئلا؛ اگر پوتین زلنسکی را بدزدد هم خوشحال می‌شوید؟

روزنامه جوان در یادداشتی انتقادی، با اشاره به تحولات ونزوئلا و واکنش برخی جریان‌های داخلی، شادی از اقدام غیرقانونی آمریکا را نشانه رفتار دوگانه دانسته و می‌پرسد اگر روسیه نیز دست به ربایش رئیس‌جمهور اوکراین بزند، واکنش‌ها چگونه خواهد بود.

رویداد۲۴| روزنامه جوان در یادداشتی تند و انتقادی، با اشاره به تحولات اخیر در ونزوئلا و واکنش برخی جریان‌های سیاسی داخلی، از آنچه «دودوزه‌بازی سیاسی» می‌خواند، به‌شدت انتقاد کرده است. نویسنده یادداشت، با استناد به تجربه‌های تاریخی و رفتار‌های متناقض برخی فعالان سیاسی، پرسش اصلی را این‌گونه مطرح می‌کند که چرا «آدم، از یک سوراخ دو بار گزیده نمی‌شود، اما بعضی از این آدم‌نمایان نه یک بار، نه دو بار بلکه ده‌ها بار از یک سوراخ گزیده شده‌اند».

در ابتدای این یادداشت آمده است: «چمران گفته بود «هنگامی که شیپور جنگ نو‌اخته می‌شود، مرد از نامرد شناخته می‌شود»، ولی تجربۀ این سال‌ها و این ایام نشان می‌دهد بعضی‌ها حتی اگر شیپور جنگ هم نواخته نشده باشد، نامردی خودشان را نشان می‌دهند.»

نویسنده سپس با مرور تجربه‌های مختلف سیاست خارجی ایران، از دولت ملی دکتر مصدق تا دولت روحانی، تلاش کرده نشان دهد که اعتماد به آمریکا و اروپا نه‌تنها دستاوردی نداشته، بلکه در مواردی هزینه‌های سنگینی نیز به همراه آورده است. او نوشته است: «نه تجربۀ دولت ملی دکتر مصدق در اعتماد و پناه بردن به امریکا برای حل مشکلات داخلی و بین‌المللی درس عبرت است، نه تجربۀ دولت هاشمی رفسنجانی در اعتماد به وعده‌های امریکا و اروپا برای همکاری… و نه دولت روحانی که نه فقط اطلاعات، که همه‌چیز هسته‌ای ما را به امریکا و غرب داد…، اما نه امریکا و نه اروپا یک پاپاسی هم کف دست او نگذاشتند.»

یادداشت جوان، در ادامه به‌طور خاص به ونزوئلا اشاره می‌کند و با مقایسه وضعیت نیکلاس مادورو با تصویر رایج از جمهوری اسلامی ایران در غرب، می‌نویسد: «نیکلاس مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا هم نه به غزه و حزب‌الله و حماس کمک کرده بود، نه شعار نابودی اسرائیل را داده بود…، اما دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا این شیطان بزرگ، بی‌خیال و فارغ از همه قواعد و قوانین بین‌المللی… رسماً به یک کشور دیگر تجاوز کرده و رئیس‌جمهور قانونی آن را و همسرش را در یک عملیات نظامی دزدیده و با خود برده و سازمان‌های بین‌المللی هم در سکوت به سر می‌برند.»

نویسنده در بخش دیگری، میان واکنش دولت‌ها و ملت‌ها تفکیک قائل شده و تأکید می‌کند: «البته حساب مردم «آزاده» و «مرد» دنیا که تا حالا در بارسلونا و مکزیک و برلین و لندن و پاریس و نیویورک و بسیاری از شهر‌های بزرگ دنیا علیه این «دیکتاتوری» عریان امریکا تظاهرات کردند، از حساب دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی جداست.»

نقد اصلی، اما متوجه واکنش برخی جریان‌های داخلی است؛ کسانی که به ادعای نویسنده، از این اقدام غیرقانونی آمریکا ابراز شادی کرده‌اند؛ او نوشته: «حالا در کشور ما همان نامرد‌های مورد اشاره… دارند از عملیات غیرقانونی ربایش یک رئیس‌جمهور قانونی شادی و شعف هورا می‌کنند و کف می‌زنند و توییت می‌نویسند و استوری می‌گذارند.»

روزنامه جوان در ایدامه این پرسش چالش‌برانگیز را مطرح می‌کند که اگر چنین اقدامی از سوی روسیه علیه رئیس‌جمهور اوکراین انجام شود، آیا همین افراد باز هم همین موضع را خواهند داشت یا خیر.

یادداشت با یادآوری جمله مشهور هاشمی رفسنجانی به پایان می‌رسد؛ جمله‌ای که به زعم نویسنده، امروز بیش از همیشه محل تردید است: «دنیای آینده، دنیای گفتمان‌هاست نه دنیای موشک‌ها.»

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رضا
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۵
. مگر زلنسکی هم قاچاق مواد مخدر می کنه ؟چرا طرفدار سازنده های مواد مخدر هستین طالبان و چاورز و
ناشناس
۱۱:۰۶ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۵
روسیه عرضه چنین کاری رو نداره !
اگه میتونست حتما انجام میداد .
روسیه فقط بلده از ج.ا پهپاد بگیره و بر سر مردم بی گناه اوکراین بندازه تا کشتار کنه ! نزدیک ۴ سال جنگ با اوکراین طول کشیده و این همه سرمایه روسیه دود شده ولی ترامپ فقط ظرف نیم ساعت !!!! یعنی ۳۰ دقیقه ناقابل رفتن کاراکاس و مادورو و زنش رو توی خواب دستگیر کردن و بردن آمریکا !!!!
خدایی اگه خود مادورو میخواست بره آمریکا چقدر طول می‌کشید ؟؟؟؟؟؟
ترامپ اینطوری دشمنش رو با خاک مساوی می‌کنه روزی نامه ی جوان نامخترم !!!!
ناشناس
۰۸:۳۷ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۵
بسوزید دل ما شاد تر میشود
ناشناس
۰۷:۳۶ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۵
من یک ویدئو از مادورو دیدم که خیلی عصبانی و ناراحت بود از اینکه نمی آیند او را بگیرند
هی می گفت کام گت می هرمانو
نظرات شما