صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۴ - 2026 February 08
کد خبر: ۴۴۳۸۳۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۱ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت‌و‌گو با رویداد۲۴ مطرح کرد:

وسط یک جنگ تمام‌عیاریم | عمر رژیم صهیونی زیاد نیست و برای ماندن دست به هر کاری می‌زند

سالار ولایت‌مدار، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی می‌گوید که زیر ۵ درصد افراد اغتشاشات دی‌ماه، عامل واقعی دشمن بودند؛ بقیه تحت تاثیر فضا و خوراک مجازی قرار گرفتند. او معتقد است که «دشمن برنامه داشت، اما شکست خورد و ناامید شد».

رویداد۲۴| محمد آیتی: چند روزی است که موج اعتراضات که گاهاً با آشوب توام شده بود در سراسر کشور فروکش کرده است، با این حال همچنان آمار دقیق و قابل استنادی از تعداد کشته‌شدگان و مجروحان ، همچنین از میزان خسارت‌های مالی وجود ندارد. 

نکته قابل توجه اما تاکید مسئولان  و مقامات سیاسی و امنیتی بر حضور و نقش‌ آفرینی عوامل تروریستی و خارجی در وقایع اخیر است؛ حرفی که تازگی ندارد. در سال‌های اخیر، هر بار که کشور با تنش‌های داخلی مواجه شده، بحث از نفوذ دشمن و دست‌های بیگانه به میان آمده است؛ از جریان جنگ ۱۲ روزه تا اغتشاشات دی‌ماه. اما همزمان، ضعف در پیش‌بینی دقیق تحرکات و هزینه‌های سنگین ناشی از این بحران‌ها نشان می‌دهد که دستگاه‌های امنیتی با چالش‌های جدی مواجه‌اند. این دوگانگی، یعنی اعلام نفوذ دشمن در عین بروز خسارت و ناآرامی، پرسش اساسی را پیش روی افکار عمومی می‌گذارد: آیا امنیت کشور ضعیف است یا ابزار‌ها و اطلاعات کافی در اختیار تصمیم‌گیران قرار ندارد؟در چنین فضایی، جوانانی که تجربه و شناخت تاریخی محدودی دارند و فضای مجازی دشمن‌ساز، خوراک ذهنی آنها را شکل می‌دهد، بیشتر در معرض خطا و فریب قرار می‌گیرند. این پدیده نه تنها نشان‌دهنده آسیب‌پذیری ساختاری است، بلکه ضرورت اصلاح رویکرد‌های امنیتی و افزایش هوشیاری در مدیریت ناآرامی‌ها را آشکار می‌کند. 

در همین رابطه، سالار ولایت‌مدار، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به رویداد۲۴ گفت: «ما وسط یک جنگ تمام‌عیار قرار داریم که شروع آن هم به جنگ ۱۲ روزه برمی‌گردد و همچنان هم ادامه دارد. در واقع شاهد یک جنگ تروریستی هستیم، جنگ اقتصادی را داشته و داریم».

شاهد حوادثی هستیم که پیش‌بینی نمی‌شد یا خیلی دور قلمداد می‌شد

وی با تاکید بر تفاوت جنگ با یک اقدام امنیتی – اطلاعاتی ، گفت: « اینکه سرویس اطلاعاتی ما در درون فلان سرویس آدم دارد یا آن‌ها در درون ما نفوذ دارند، اینها بحث‌های ظریف امنیتی است که در شرایط عادی و با پوشش‌های خاص قابل طرح است. در جنگ تروریستی اما این بحث‌ها مطرح نیست. در جنگ تروریستی، دشمن وارد میدان شده و در حال عملیات است و تیر به مغز بغل دستی خودش می‌زند».

وی در پاسخ به اینکه چرا با وجود اینکه گفته می‌شود دستگاه‌های امنیتی ایران قوی هستند، در فواصل نسبتا کوتاه شاهد ناآرامی و درگیری‌هایی می‌شویم که مثل همین حوادث دی ماه گفته می‌شود عوامل بیگانه در آن دست دارند؟ گفت: «هرچه جلوتر می‌رویم حوادثی رخ می‌دهد که یا پیش‌بینی نمی‌شد یا اگر قابل پیشی‌بینی بود، دور قلمداد می‌شد. واقعیت امر این است که عمر رژیم صهیونی زیاد نیست و یا باید دشمنان خودش را از بین ببرد و بماند و یا باید خودش از بین برود. حال آن‌ها برای ماندن دست به هر کاری می‌زنند و نوع رفتار رژیم صهیونی نشان‌دهنده انتحار سیاسی و نظامی است که آن‌ها با وجود اینکه می‌خواهند بمانند و دشمنانشان را از بین ببرند، اما نتیجه عکس می‌گیرند و خودشان به سمت نابودی می‌روند.»

دشمن واقعا برنامه داشت اما شکست خورد و ناامید شد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: «جنگ اقتصادی، سنگین‌ترین جنگ است. به طور مثال، اسنپ بک که وجود خارجی نداشت را قانونی کردند تا فشار را در درون کشور بالا ببرند. حال ما با نسل جوان و یا نسل زد مواجه هستیم که هیچ اطلاعاتی از گذشته ندارند و اشرافی به تاریخ در آن‌ها نیست و تحت تاثیر فضای مجازی که خوراک آن را دشمن می‌دهد، قرار می‌گیرند. طبیعی است در چنین فضایی، این تنش‌ها به وجود بیاید. ۸۰ تا ۹۰ درصد افراد جوانی که در این فضا گول خورده بودند، الان متوجه شدند واقعیت چیست و فرق دوست و دشمن را فهمیدند. مطمئن باشید اگر در آینده اتفاق این چنینی بیفتد، اکثریت این افراد دیگر حضور نخواهند داشت.»

ولایت‌مدار اظهار داشت: «براساس آماری که من دارم، زیر پنج درصد افرادی در این اغتشاشات بودند، در گذشته هم سابقه حضور داشتند. حال امیدواریم که این دست اتفاقات در آینده یا نباشد یا خیلی کمتر شود، ولی دشمن به خاطر شرایطی که دارد این فضا را ایجاد می‌کند. در حال حاضر، فضا به سمت عادی شدن است و نشانه آن، فرار لیدر‌های اغتشاشگر از کشور است، هرچند که خیلی از آن‌ها به دست نیرو‌های امنیتی افتادند. دشمن واقعاً برنامه داشت، ولی شکست خورد و ناامید شد. نیرو‌های امنیتی ما با همه وجود، آماده و هوشیار هستند، ولی متاسفانه در این چند روز گذشته، برخی از مردم ما آسیب دیدند».

 

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۱
ناشناس
۱۷:۴۲ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۲
شما تو انتخابات سالم رای بیار . بقیه پیش کش .
نظرات شما