صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۴ - 2026 February 23
کد خبر: ۴۴۷۸۴۷
تاریخ انتشار: ۰۷:۲۱ - ۰۴ اسفند ۱۴۰۴

روایت کیهان از حواشی اعتراضات دانشجویی؛ پادو‌های ترامپ و نتانیاهو پرچم منحوس شیر و خورشید را بر افراشتند

کیهان نوشت: دشمن که در بازار و خیابان با بی‌اعتنایی مطلق مردم مواجه شد، حالا در یک عقب‌نشینی استراتژیک، سنگر دانشگاه را هدف گرفته است. با بازگشایی حضوری کلاس‌ها، تلاش می‌کنند محیط علمی را به میدان چاقوکشی و عربده‌جویی تبدیل کنند.

رویداد۲۴| روزنامه کیهان در شماره امروز خود، در واکنش به درگیری‌ها و تنش‌های دو روز گذشته در برخی دانشگاه‌های کشور، روایتی صریح و انتقادی از آنچه «طراحی آشوب» خوانده، ارائه کرده و نوشته که فضای دانشگاه‌ها نه صحنه یک اعتراض دانشجویی، بلکه محل «تقابل فرزندان اصیل ایران با پادو‌های اجاره‌ای» بوده است.

کیهان در گزارش خود با تیتر «تو دهنی فرزندان ایران به پادو‌های ترامپ و نتانیاهو در دانشگاه‌ها» نوشت: «فرزندان بصیر ایران، با حضور معنادار و مقتدرانه در صحن دانشگاه، تودهنی محکمی به طراحان آشوب زدند. اقامه نماز، برافراشتن پرچم ایران و طنین شعار‌های دشمن‌شکن در قلب دانشگاه، نشان داد که برخلاف محاسبات غلط دشمن، حریم علم و معرفت، سنگر تسخیرناپذیر انقلاب است.»

بنا بر روایت کیهان، آنچه در روز‌های اخیر در برخی دانشگاه‌های بزرگ از جمله دانشگاه تهران، شریف و امیرکبیر رخ داد، در امتداد تحولات دی‌ماه و با هدف «انتقال التهاب از خیابان به دانشگاه» طراحی شده بود.

کیهان با اشاره به حوادث دی‌ماه، نوشته است: «دشمن که در میدان جنگ سخت و نبرد ۱۲ روزه طعم تلخ شکست را چشید و در فتنه خیابانی دی‌ماه نیز با سیلی سخت ملت ایران به عقب رانده شد، این بار «پس‌مانده» پادو‌های اجاره‌ای خود را برای ایجاد التهاب به محیط مقدس دانشگاه گسیل کرده است.»

در بخش دیگری از این مطلب، بازگشایی حضوری دانشگاه‌ها تصمیمی راهبردی توصیف شده است. کیهان سه پیام برای این اقدام برشمرده و به «تعطیل‌ناپذیری حرکت علمی»، «جریان طبیعی زندگی» و «تمایز صف دانشجویان از اوباش» اشاره کرده است.

این روزنامه تأکید کرده است که برگزاری کلاس‌های حضوری، امکان تفکیک میان اکثریت دانشجویان و «اقلیتی ناچیز» را فراهم کرده است.

کیهان در تشریح جزئیات تنش‌های رخ‌داده، به نقل از مسئول سیاسی بسیج دانشگاه شریف آورده است: «صبح شنبه عده‌ای از دانشجویان عزادارنما با عنوان عزاداری مقابل سلف دانشگاه تجمع کردند، اما عزاداری نکردند و با سر دادن شعار‌هایی علیه ایران و دست و هلهله، فضای دانشگاه را ملتهب کردند… در این اتفاق شاهد «پرتاب چاقو» و هتاکی و فحاشی بودیم ولی دانشجویان انقلابی پای کار ایران ماندند و پرچم ایران را محکم دستشان گرفتند.»

این روزنامه همچنین مدعی کشف «قبضه‌های چاقو» از برخی افراد شده و این مسئله را «تیر خلاصی بر پیکر ادعا‌های واهی جنبش دانشجویی» توصیف کرده است.

در ادامه گزارش، کیهان به برگزاری نماز جماعت در محوطه برخی دانشگاه‌ها اشاره کرده و نوشته است: «صحنه عجیبی بود؛ از یکسو زمزمه «ایاک نعبد و ایاک نستعین» و از سوی دیگر، سوت و کف و جیغ‌های بنفش دانشجونما‌هایی که در کنار نمازگزاران به رقاصی مشغول بودند.»

همچنین به سر دادن شعار‌هایی از جمله «با سنگ و تیر و تیشه، نظام عوض نمیشه» و «بازگشت شاه قاتل؛ زهی خیال باطل» اشاره شده و این شعار‌ها نشانه‌ای از «مرزبندی صریح دانشجویان با جریان‌های برانداز» دانسته شده است.

کیهان در بخش پایانی گزارش خود، به بیانات پیشین رهبر انقلاب در مهرماه ۱۴۰۱ استناد کرده و نوشته است: «دشمن برنامه‌ریزی کرده که دانشگاه تعطیل بشود، نسل جوان سرگرم بشوند، برای مسئولین کشور مسائل جدیدی به وجود بیاید... آنها زهر خودشان را می‌ریزند، کار خودشان را می‌کنند.»

کیهان همچنین نوشت: «نکته تأمل‌برانگیز و البته مضحک تحولات اخیر، سر دادن شعار‌هایی در حمایت از جریان‌های متعفن سلطنت‌طلب و مفسد توسط عده‌ای معدود بود. این «دانشجونماها» که گویی از فضا به صحن دانشگاه پرتاب شده‌اند، با برافراشتن پرچم منحوس شیر و خورشید

- آن هم برای چند ثانیه جهت تهیه خوراک رسانه‌های ضدایرانی-، نشان دادند که دچار شکاف عمیق اطلاعاتی و خلأ تاریخی هستند.»

این روزنامه در جمع‌بندی تأکید کرده است: «دانشگاه تهران، شریف و امیرکبیر و همه دانشگاه‌های ایران‌مان نه زمین بازی «موساد» است و نه حیاط خلوت «سلطنت‌طلبان مفلوک». این‌جا سنگر علم و ایمان است.»

نظرات شما