صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - 2026 February 26
کد خبر: ۴۴۸۳۱۸
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۳ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۴

پاسخ عراقچی به سوال خبرنگار شبکه ایندیا تودی درباره جانشینی رهبری

عباس عراقچی امروز در یک مصاحبه به سوالات خبرنگار شبکه ایندیا تودی پاسخ داد. دربخشی از این مصاحبه خبرنگار این شبکه از وزیر امور خارجه درباره جانشینی رهبری پرسید که در ادامه پاسخ عراقچی آمده است.

رویداد۲۴| مجری: برای رهبر معظم انقلاب برنامه جانشینی وجود دارد؟ و آیا روزی خواهد رسید که شاید جدایی‌ای میان روحانیت و ساختار اداره غیرروحانی کشور ایجاد شود؟

عراقچی: این موضوع در قانون اساسی ما پیش‌بینی شده است. مجلس خبرگان وجود دارد که هر زمان لازم باشد، رهبر جدیدی برای کشور انتخاب خواهد کرد؛ دقیقاً همان‌طور که پس از درگذشت آیت‌الله خمینی این اتفاق افتاد.در کمتر از ۲۴ ساعت، آن‌ها رهبر جدید را انتخاب کردند. هر زمان هم که لازم باشد، همین روند تکرار خواهد شد. بنابراین از این بابت هیچ مشکلی نداریم.

در رسانه‌های آمریکا و جاهای دیگر دیده‌ام که صحبت از ترور رهبر و مسائلی از این دست مطرح می‌شود. اما این یک نظام است که بر اساس سازوکاری کاملاً تثبیت‌شده که در خود سیستم وجود دارد، افراد در آن جایگزین می‌شوند. بنابراین هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.

نظام ما وابسته به افراد نیست؛ این یک نظامی است که از سوی مردم حمایت می‌شود. 

 بنابراین من اصلاً نگران نیستم. همان‌طور که در میانه جنگ، فرماندهان ارشد فوراً جایگزین شدند و هیچ مشکلی پیش نیامد و ما توانستیم به دفاع از خود ادامه دهیم، مطمئن هستم اگر چنین چیزی دوباره تکرار شود، برای نظام هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد.

نظرات شما