صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 May 07
کد خبر: ۴۵۲۶۳۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۲ - ۱۸ فروردين ۱۴۰۵
تعداد نظرات: ۱ نظر

قطر: به نقطه‌ای نزدیک هستیم که وضعیت در منطقه ممکن است از کنترل خارج شود

ماجد الانصاری سخنگوی وزارت خارجه قطر گفت: ما به نقطه‌ای نزدیک هستیم که وضعیت در منطقه ممکن است از کنترل خارج شود.

رویداد۲۴| مقام ارشد وزارت خارجه قطر می‌گوید تحرکات گسترده‌ بین‌المللی برای رسیدگی به بحران جنگ علیه ایران در حال انجام است.

به گزارش انتخاب، ماجد الانصاری سخنگوی وزارت خارجه قطر گفت: ما به نقطه‌ای نزدیک هستیم که وضعیت در منطقه ممکن است از کنترل خارج شود.

وی افزود: ما از برادران خود در میانجی‌گری حمایت می‌کنیم اما به‌طور مستقیم در آن مشارکت نمی‌کنیم.

او ادامه داد: تحرکات گسترده بین‌المللی برای رسیدگی به بحران، به‌ویژه با توجه به مهلتی که دولت آمریکا تعیین کرده است.

الانصاری تصریح کرد: به‌طور روزانه با فعالان در تماس هستیم تا تنش‌ها را کاهش دهیم.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۱۱:۱۳ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۹
ایران چه شروطی را برای قبول آتش‌بس موقت به آمریکا تحمیل کرد؟
ایران برای قبول طرح آتش‌بس موقت دو هفته‌ای با درایت مسئولان کشور و رزمندگان دلاور نیروهای مسلح، شروط خود را به رئیس‌جمهور آمریکا تحمیل کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان - ترامپ در حالی که چند ساعت تا پایان ضرب‌الاجلش برای حمله به ایران مانده بود؛ ضرب‌‍الاجلی که چندین بار مجبور به تمدید آن شده بود،‌ در رسانه اجتماعی خودش خبر از قبول کردن شروط ایران برای برای برقراری یک آتش‌بس دو هفته‌ای داد.

او در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» دلیل پذیرش پیشنهاد پاکستان برای آتش‌بس دوهفته‌ای را اینطور توجیه کرد: دلیل این اقدام آن است که ما پیش از این به تمامی اهداف نظامی خود دست یافته و حتی از آنها فراتر رفته‌ایم، و در مسیر دستیابی به یک توافق قطعی در خصوص «صلح پایدار» با ایران و «صلح در خاورمیانه» پیشرفت بسیار چشمگیری داشته‌ایم. ما یک پیشنهاد ۱۰ ماده‌ای از سوی ایران دریافت کرده‌ایم و بر این باوریم که این طرح، مبنایی عملی و مناسب برای پیشبرد مذاکرات است.

رئیس‌جمهور آمریکا ادامه داد: تقریباً بر سر تمامی موارد اختلاف‌برانگیز گذشته میان ایالات متحده و ایران توافق حاصل شده است، اما این فرصت دو هفته‌ای امکان نهایی‌سازی و اجرای کامل این توافق‌نامه را فراهم خواهد کرد. در مقام رئیس‌جمهور و به نمایندگی از ایالات متحده آمریکا و همچنین کشور‌های خاورمیانه، مایه افتخار است که این بحران دیرینه در آستانه حل‌وفصل قرار دارد.

رئیس‌جمهور آمریکا در حالی شروط ایران پذیرفت که اهداف اعلامی دشمن مانند تغییر نظام سیاسی، تجزیه کشور، نابودی توان هسته‌ای و موشکی ناکام ماند. اهداف عملیاتی مانند ربودن بخشی از مواد هسته‌ای در اصفهان شکست سختی خورد و گروه‌های جدایی‌طلب و تروریست مستقر در اقلیم کردستان عراق، از عملیات زمینی علیه ایران خودداری کردند که در روز‌های آخر مورد اشاره و ناخرسندی شخص ترامپ قرار گرفت؛ ناتو هم که جای خود دارد.

ترامپی که در میدان نبرد با رزمندگان ایرانی فقط مشوق اصلی خود یعنی نتانیاهو را در کنار خود داشت؛ کم‌کم، کم آورد و مجبور به عقب‌نشینی شد. از روز نخست جنگ و شاید روزها و سال‌های گذشته هم بارها و بارها مسئولان عالی جمهوری اسلامی ایران هشدار داده بودند که آمریکا آغازکننده جنگ است؛ اما ایران پایان را رقم خواهد زد.

پیروزی بزرگ و شکوهمند ملت ایران پس از ۴۰ روز مقاومت جانانه در برابر جنایات دشمنان کودک‌کش و وحشی نتیجه مقاومت در ۴ سنگر بود:

۱- سنگر میدان با سلحشوری و عزم و اراده پولادین نیرو‌های مسلح و قهرمان ایران اسلامی
۲- سنگر خیابان با حضور معنادار و حماسه‌گون و منسجم ملت ایران در تجمعات خیابانی در شهر‌ها و روستا‌ها
۳- سنگر خدمت‌رسانی با همت مسئولان خدمتگزار با روحیه جهادی برای مراقبت از هر گونه اخلال در زندگی مردم
۴- سنگر جبهه مقاومت با حضور مقتدرانه و مؤثر عناصر جبهه مقاومت در عراق، لبنان و یمن

این همه نشان می‌دهد درس‌هایی که از امام شهیدمان آموختیم جواب داد و عزت برای اسلام و ایران و ذلت برای دشمنان را رقم زد.

جمهوری اسلامی ایران برای قبول طرح آتش‌بس موقت دو هفته‌ای با درایت مسئولان کشور و رزمندگان دلاور نیروهای مسلح، شروط خود را به رئیس‌جمهور آمریکا تحمیل کرد. اما شروط ایران برای قبول آتش‌بس موقت دو هفته‌ای که قرار است چارچوب نهایی توقف درگیری‌ها را تعیین کند،‌ چه بود؟

۱- توقف کامل هرگونه تجاوز به ایران و گروه‌های مقاومت هم‌پیمان
۲- خروج نیرو‌های رزمی آمریکا از منطقه، ممنوعیت هرگونه حمله از پایگاه‌ها به ایران و خودداری از اتخاذ آرایش رزمی
۳- عبور محدود روزانۀ کشتی از تنگۀ هرمز به مدت دو هفته، تحت عنوان پروتکل عبور امن تحت نظارت و قواعد مشخص این کشور
۴- لغو کلیه تحریم‌های اولیه، ثانویه و تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران
۵- پرداخت خسارات به ایران با ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری و مالی
۶- تعهد ایران مبنی بر عدم ساخت سلاح هسته‌ای
۷- تعهد ایران مبنی بر عدم ساخت سلاح هسته‌ای در مقابل پذیرش حق غنی‌سازی ایران توسط آمریکا و مذاکره درباره سطح غنی‌سازی
۸- خاتمه‌یافتن همه قطعنامه‌های شورای حکام و شورای امنیت و تصویب همه تعهدات در قطعنامه رسمی سازمان ملل

واکنش‌ها در آمریکا به پذیرش آتش‌بس از سوی ترامپ
پس از آنکه ترامپ در شبکه اجتماعی خودش خبر از پذیرش آتش‌بس داد،‌ «رون فیلیپکوفسکی» تحلیلگر آمریکایی در صفحه خود در فضای مجازی با کنایه به ترامپ نوشت: ترامپ یک ماه پیش گفته بود هیچ توافقی با ایران در کار نخواهد بود مگر تسلیم بی‌قید و شرط!

خبرگزاری اسوشیتدپرس به نقل از یک مقام منطقه‌ای اعلام کرد که طرح آتش‌بس ۲ هفته‌ای شامل اجازه دادن به ایران و عمان برای دریافت هزینه از کشتی‌هایی است که از تنگه هرمز عبور می‌کنند. «ریک ویلسون» استراتژیست آمریکایی در واکنش به این خبر نوشت: ۲ میلیون دلار برای عبور هر نفتکش!

«بن رودز» معاون مشاور امنیت ملی سابق آمریکا هم در واکنش به اعلام آتش‌بس با ایران، گفت: در بهترین حالت، این یک وضعیت فاجعه‌بار برای واشنگتن است.

«ریچارد استنگل» دیپلمات سابق آمریکا و تحلیلگر نشریه تایم هم گفت: اگر توافقی حاصل شود بعید می‌دانم ترامپ بتواند حتی تضمین‌های دولت اوباما را از ایران بگیرد. برنامه هسته‌ای آنها جایی است که از ابتدای جنگ بود؛ و بله، او تنگه هرمز را که قبل از حمله او باز بود، دوباره باز کرد!

همچنین، «ند پرایس» سخنگوی سابق وزارت خارجه آمریکا گفت: ظاهراً جنگ در حالی رو به پایان است که ایران کنترل تنگه هرمز را در دست گرفته و از آن عوارض می‌گیرد و تحریم‌های ایالات متحده بر نفت ایران نیز لغو شده است. اگر این وضعیت به «هنجار جدید» تبدیل شود، ما مقادیر عظیمی از خون، ثروت و اعتبار خود را هزینه کرده‌ایم تا در نهایت ایران را در جنبه‌های کلیدی از نظر استراتژیک قوی‌تر از قبل رها کنیم.

«مکس برنز» دیگر تحلیلگر آمریکایی هم در صفحه خود در فضای مجازی نوشت: بیایید ببینیم چه کسی در جنگ پیروز شد. دونالد ترامپ این جنگ فاجعه‌بار را در ایران به راه انداخت و نتیجه نهایی توافقی است که در آن ایران به این موارد دست می‌یابد: ۱)‌ کنترل تنگه هرمز، ۲) غنی‌سازی نامحدود اورانیوم، ۳) لغو تمامی تحریم‌های ایالات متحده، ۴) لغو تمامی قطعنامه‌های سازمان ملل علیه این کشور و ۵) دریافت غرامت نقدی از ایالات متحده! حالا دوباره بپرسیم، چه کسی پیروز شد؟!
نظرات شما