صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 April 25
کد خبر: ۴۵۴۴۵۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۵ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۵

تحریم یک پالایشگاه و ۴۰ شرکت کشتیرانی چینی از سوی آمریکا

آمریکا تحریم‌های تازه‌ای را علیه یک پالایشگاه بزرگ نفت در چین و حدود ۴۰ شرکت کشتیرانی و نفتکش به بهانه نقش داشتن در انتقال نفت ایران وضع کرد.

رویداد۲۴| وزارت خزانه‌داری آمریکا مدعی است که پالایشگاه «هِنگلی پتروکمیکال» در شهر بندری «دالیان» در شرق چین، از سال ۲۰۲۳ تاکنون محموله‌های نفت خام ایران را دریافت کرده که به ادعای واشنگتن این امر صد‌ها میلیون دلار درآمد برای نیرو‌های مسلح ایران به همراه داشته است.

این پالایشگاه که یکی از بزرگ‌ترین پالایشگاه‌های مستقل چین محسوب می‌شود، ظرفیت پالایش روزانه ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام را دارد.

به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، تحریم‌های جدید واشنگتن که شامل ۴۰ شرکت کشتیرانی و نفتکش نیز می‌شود، در راستای اجرای تهدید‌های قبلی کاخ سفید برای اعمال تحریم‌های ثانویه علیه کشور‌ها و شرکت‌هایی که با ایران تجارت می‌کنند، انجام گرفته است.

در کنار این اقدام، دولت آمریکا در راستای این ادعا که فشارهایش را علیه تهران با هدف وادار کردن به پذیرش مذاکره و توافق تشدید کند، از ابتدای ماه جاری میلادی محاصره فیزیکی در تنگه هرمز، آبراه حیاتی تامین انرژی جهان در خلیج فارس اعمال کرده است.

این تحریم‌ها تنها چند هفته پیش از دیدار دونالد ترامپ با «شی جینپینگ»، رئیس جمهور چین، اعمال شده‌اند. تحلیلگران همچنین زمان‌بندی این اقدام را نشانه‌ای از استفاده ابزاری واشنگتن از ابزار تحریم برای اعمال فشار بر پکن ارزیابی می‌کنند.

نظرات شما