صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 May 17
کد خبر: ۴۵۶۷۹۸
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۰ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۵

از سردار آزمون تا مهدی قایدی؛ ستاره‌های ایرانی در امارات در آستانه خروج اجباری؟

جنگ ۴۰ روزه آمریکا علیه ایران و اتهام مشارکت امارات، روابط دیپلماتیک دو کشور را به شدت تیره کرده است. این وضعیت، سرنوشت لژیونر‌های ایرانی شاغل در لیگ امارات از جمله سردار آزمون، مهدی قایدی، سامان قدوس، محمد قربانی و سعید عزت‌اللهی را مبهم کرده و نگرانی از تکرار ممنوعیت‌های پیشین را افزایش داده است.

رویداد۲۴| جنگ ۴۰ روزه آمریکا علیه ایران، معادلات دیپلماتیک در منطقه را به هم ریخته است. در این جنگ، تعدادی از کشور‌های همسایه، از سوی مسئولان ایرانی، متهم به مشارکت با آمریکا شدند. کار به جایی رسید که ایران پایگاه‌های آمریکا در این کشور‌ها را هم مورد هدف قرار داد. اگرچه در این بین سهم تعدادی از کشور‌ها متغیر است ولی سیاست‌های دولت امارات، بیش از هر زمان دیگری مورد انتقاد مسئولان ایرانی قرار گرفت؛ موضوع به حدی جدی شده که رفته‌رفته روابط دیپلماتیک این دو کشور در آستانه قطع شدن و یا قطع شده است. با این وجود، پرسش مهمی که در این بخش مورد توجه فوتبالی‌ها است، سرنوشت بازیکنان ایرانی شاغل در لیگ این کشور است.

عبور از سردار آزمون

سردار آزمون، سرشناس‌ترین چهره ایرانی شاغل در فوتبال امارات است؛ او در باشگاه شباب‌الاهلی امارات مشغول بازی است و یکی از ستاره‌های گران‌قیمت فوتبال این کشور به شمار می‌رود. انتشار یک استوری از سردار آزمون در کنار مقامات اماراتی، جو را به قدری علیه او تشدید کرد که شایعه شد، امیر قلعه‌نویی مجبور به عبور از او برای حضور در تیم ملی شده است. درست است که فعلا سردار آزمون خط خورده و ممکن است برایش تعیین تکلیف شده باشد؛ ولی کار به همین‌جا ختم نمی‌شود. به غیر از سردار، چندین و چند بازیکن ملی‌پوش دیگر ایران هم در امارات حضور دارند که شاید سرنوشت فوتبالی‌شان برای فصل آینده مبهم شود.

شلیک به پرچم امارات

برای تشریح بیشتر آنچه که این روز‌ها در حوزه سیاست بین ایران و امارات در جریان است، همین بس که به تازگی در یکی از برنامه‌ها که ویدیویش در سایت‌های مختلف دست به دست شده، به پرچم امارات شلیک شده است. این بدان معنی است که فعلا اختلاف‌نظر‌ها به قوت خود باقی است و به این سادگی‌ها هم ترمیم نخواهد شد. هرچند در لابلای گفت‌و‌گو‌های جسته گریخته دولتمردان ایرانی بعضی وقت‌ها حساب همسایه با پایگاه‌های آمریکا سوا و این طور تلقی شده که مشکل پایگاه‌های آمریکا در این کشور‌ها است و نه خود آنها، اما ارزیابی‌ها متفاوت است و ممکن است سرنوشت دیگر بازیکنان ایرانی شاغل در امارات را هم تغییر دهد.

ایرانی‌ها قبلا هم اجازه بازی در امارات را نداشتند

همان‌طور که عنوان شد بازیکنان ایرانی زیادی این روز‌ها در فوتبال امارات مشغول بازی هستند؛ بازیکنانی که دست بر قضا تعداد زیادی از آنها در تیم ملی مشغول بازی هستند. همان‌طور که ابتدا عنوان شد، اگر این شکرآبی دیپلماتیک برطرف نشود، احتمال ممنوعیت حضور ایرانی‌ها در لیگ امارات، وجود دارد. موضوعی که اتفاقا چندان تازه هم نیست؛ چراکه پیش از این یک بار سابقه داشته ایرانی‌ها اجازه بازی در امارات را نداشته باشند. ماجرا مربوط به سال‌های نه چندان دور است که اماراتی‌ها اسم لیگ‌شان را با جعل کردن اسم خلیج فارس، تغییر دادند. آن روز‌ها سریعا بازیکنان ایرانی از این لیگ خارج شدند. اگرچه برای خارج کردن تعدادی از این بازیکنان از جمله محمدرضا خلعتبری هزینه زیادی شد؛ ولی دقیقا تا زمانی که اسم لیگ این کشور به لیگ «ادنوک» تغییر نکرد، این ممانعت پابرجا بود. آن روز‌ها امارات متهم به مشارکت در جنگ علیه ایران نبود، اما این روز‌ها اگر چنین اتهامی به قوت خودش باقی بماند، می‌شود انتظار داشت باز هم وضعیت بازیکنان ایرانی شاغل در این کشور، مبهم شود. آیا تاریخ در حال تکرار است؟

منبع: فوتبال ۳۶۰

نظرات شما