آرشیو

تله توسیدید | چگونه ترس، قدرت‌های بزرگ را در دام جنگ با قدرت‌های نوظهور می‌اندازد؟

توسیدید نخستین مورخی است که جنگ را نه صرفاً به‌عنوان روایت نبردها، بلکه به‌عنوان پدیده‌ای سیاسی و انسانی تحلیل کرد. اثر او دربارهٔ جنگ پلوپونزی تلاشی است برای فهم منطق قدرت، ترس و رقابت میان دولت‌ها؛ همان منطقی که امروز در ادبیات روابط بین‌الملل با عنوان «تلهٔ توسیدید» شناخته می‌شود.

آیا سناریوی ونزوئلا در ایران تکرارپذیر است؟ | هشدار یک کارشناس درباره تفاوت‌های ژئوپلیتیکی و هزینه‌های سنگین اقدام نظامی

به گفته یک کارشناس سیاسی حوزه آمریکای لاتین، تحولات ونزوئلا شباهتی با سناریو‌های احتمالی علیه ایران ندارد و تفاوت‌های ساختاری، اعتقادی و امنیتی، امکان تکرار چنین الگو‌هایی را در ایران به‌شدت محدود می‌کند.

حسن آقامیری کیست؟ | مشهورترین خطیب مذهبی اینترنتی ۸ سال حکم زندان گرفت

لایوهای اینستاگرامی سیدحسن آقامیری چه درباره عاشورا و مراسم‌های مذهبی و چه با سلبریتی‌های مختلف عموماً بسیار حاشیه‌ساز و البته جنجالی می‌شود. او حتی به خاطر حرف‌های انتقادی‌اش مجبور شده لباس روحانیت را از تن دربیاورد و خلع لباس شده است.

مارک کارنی کیست؟| نخست وزیر جدید کانادا و چهره شماره یک عبور از بحران‌های اقتصادی

شهرت مارک کارنی که به عنوان نخست وزیر جدید کانادا جایگزین جاستین ترودو شد، به عنوان یک چهره برتر اقتصادی به حدی است که او در سال ۲۰۱۳، اولین فرد غیرانگلیسی بود که به عنوان رئیس بانک مرکزی انگلستان منصوب شد و به مدت هفت سال در این سمت باقی ماند، اتفاقی بی‌سابقه در بیش از ۳۰۰ سال تاریخ این نهاد مالی.

اژه‌ای: پرونده عناصر اغتشاشگر وابسته به بیگانه در اولویت است

رئیس قوه قضاییه گفت: مردم از ما بحق انتظار و مطالبه دارند که هر چه سریع‌تر به محاکمه و مجازات عناصری بپردازیم که در جریان اغتشاشات اخیر، نقش‌آفرینی داشتند و بعضاً مبادرت به اعمال تروریستی کردند و تحریق و تخریب و آدمکشی به راه انداختند.

پشت پرده مرگ جوان الیگودرز چیست؟ | امید سرلک کیست؟

در حالی که پلیس با تکیه بر شواهد اولیه فرضیه خودکشی را در مورد پرونده مرگ امید سرلک، جوان ۲۲ ساله اهل الیگودرز در استان لرستان مطرح می‌کند، حواشی مرتبط با سوابق شخصی متوفی، این حادثه را خبرساز کرده است. درباره جزئیات این حادثه اینجا بخوانید.

شرم الشیخ فقط اسم صلح را یدک می‌کشد | اگر دنبال صلح واقعی بودند باید سراغ ما می‌آمدند

حسینعلی حاجی‌دلیگانی، نماینده شاهین‌شهر، در گفت‌وگو با رویداد۲۴ ضمن انتقاد از اهداف اجلاس شرم‌الشیخ مصر، تاکید کرد که «نشست اسم صلح را یدک می‌کشد، خبری از صلح واقعی نیست» و تصمیم ایران برای عدم حضور در این نشست را درست دانست. او با اشاره به سیاست‌های آمریکا و ترامپ، افزود که ایران در مسیر توقف جنگ و حمایت از کودکان فلسطینی نقش مهمی ایفا کرده است.

یاسر جبرائیلی کیست؟ | رفیق آبگوشت‌خوری رائفی‌پور، ایده‌آلیست اقتصادی و چهره عکس‌های مهم اصولگرایی

یاسر جبرائیلی با ایده‌های خاص اقتصادی به خصوص در زمینه بازار ارز یکی از چهره‌های عکس معروف آبگوشت خوری جوانان نسل سوم اصولگرا است؛ تصویری متشکل از وحید یامین پور، علی‌اکبر رائفی پور و البته جبرائیلی. این عکس تنها تصویر مهمی نیست که جبرائیلی در آن حضور دارد. او چهره حاضر در عکس‌های مهم دیگری نیز در تاریخ اصولگرایی است.

دولت وفاق مغلوب تندروها شده | نادیده گرفتن اقتضائات جامعه نارضایتی خاموش را شعله‌ور می‌کند

آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات در گفت‌و‌گو با رویداد۲۴ ضمن تاکید بر اینکه برنامه‌های نشاط بخش فرهنگی یک ضرورت اجتماعی و سیاسی برای احیای اعتماد عمومی و کاهش نارضایتی‌ها است، گفت: وقتی به‌جای مواجهه اصولی با مشکلات اقتصادی، برخورد با شادی در اولویت قرار می‌گیرد، این تصور تقویت می‌شود که تندرو‌ها هنوز می‌کوشند سبک زندگی مردم را کنترل کنند و دولت در برابر آنها عقب‌نشینی کرده است.

بوی حلوای تندرو‌ها به مشام می‌رسد | از جلیلی تقاضا دارم بازنشسته شود تا مردم رنگ آرامش ببینند

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی با کنایه به مخالفان لاریجانی گفت: بوی حلوای تندرو‌ها کم‌کم به مشام می‌رسد؛ امیدوارم جریان‌هایی مثل جلیلی به جای کارشکنی، کنار بایستند و مجلس هم امنیت ملی را با مصوباتی، چون حجاب فیلترینگ مختل نکند تا مردم روی آرامش را ببینند.

شرایط امروز نتیجه کنار زدن سحابی‌ها و میرحسین‌هاست| جبهه پایداری در یک انتخابات آزاد رای ندارد، اما صداوسیما با بودجه ۲۵ هزار میلیاردی در اختیار آنهاست

رویداد۲۴ در گفت‌و‌گو با مهدی پازوکی، اقتصاددان و از امضاکنندگان بیانیه «تغییر پاردایم حکمرانی»، به بررسی ابعاد محتوایی و حواشی این نامه سرگشاده پرداخت؛ بیانیه‌ای که با واکنش شدید چهره‌های تندرو مواجه شد. پازوکی تأکید می‌کند که این بیانیه تلاشی برای اصلاحات ساختاری به نفع منافع ملی است، نه اعلام تقابل سیاسی. او می‌گوید: «تندرو‌ها از تغییر می‌ترسند، چون در فضای آزاد جایی ندارند.»

محمود کریمی مداح کیست؟

محمود کریمی مداح معروف از طرفداران نوحه‌خوانی سیاسی است و منتقدان پرداختن به سیاست در روضه و عزاداری‌های مذهبی را در یکی از مصاحبه‌هایش «بی‌سواد» خطاب می‌کند.

گفت‌وگوی جنجالی سی ان ان با دیپلمات پیشین ایران | موسویان: اگر هدف تغییر نظام باشد، ایران بمب اتم می‌سازد

سید حسین موسویان، مذاکره‌کننده پیشین هسته‌ای ایران، در گفت‌و‌گو با سی‌ان‌ان هشدار داد که اگر هدف آمریکا و اسرائیل تغییر حکومت در ایران باشد، ممکن است تهران مسیر ساخت بمب هسته‌ای را در پیش گیرد.
آخرین اخبار
پربازدید ها