در چهار ماه نخست فعالیت حجتاله صیدی به عنوان رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، شاخص کل بورس رشد قابل توجه ۳۷ درصدی را تجربه کرده است. این عملکرد، بهترین نتیجه در مقایسه با چهار ماه نخست فعالیت روسای پیشین سازمان بورس محسوب میشود و نشاندهنده بهبود شرایط بازار است.
یک کارشناس بازار سرمایه میگوید که ریزش شاخص کل بورس در یک هفته گذشته بیشتر به دلایل سیاسی بوده و با توجه به حجم نقدینگی در کشور، انتظار میرود از اوایل بهمن ماه بار دیگر صعودی شود.
شاخص بورس تهران در جریان فعالیت کاری بازار سرمایه بیش از ۵۰ هزار واحد ریزش کرد.
سه مولفه نرخ دلار توافقی، دلار بازار آزاد و نرخ بهره بر بازار سهام تاثیرگذار است.
بازار سرمایه ایران با جهشی بیسابقه، از مرز ۱۱۰۰۰ همت عبور کرد. این رشد قابلتوجه نشاندهنده تقویت شاخصها و افزایش اطمینان سرمایهگذاران در بازار است.
رحمنی میگوید: حراج همزمان یک نوآوری در مسیر کشف عادلانه نرخ کالاها، کاهش زمان معاملات و عدم تداخل زمانی جلسات معاملاتی بوده است.
اگر نحوه مقابله دولت جدید آمریکا با اقتصاد ایران مانند دوره اول ترامپ باشد، احتمال افزایش نرخ ارز به واسطه تحریمهای اقتصادی وجود دارد و بهطور طبیعی این موضوع میتواند روی بازارهای مالی اثرگذار باشد.
شاخص بورس تهران در اولین روز هفته با کاهش مواجه شد.
هفته گذشته، بازار سرمایه در حالی به استقبال سال نو میلادی رفت که شاخص کل توانست روند مثبتی را تجربه کرده و محدوده ۲میلیون و ۹۰۰هزار واحدی را حفظ کند. این رشد بیشتر بهواسطه تقویت نمادهای کوچکتر و انتقال نقدینگی به بخشهایی از بازار بود که تا پیش از این کمتر مورد توجه قرار گرفته بودند.
در مجموع معاملات هفته اخیر بورس تهران ۲ هزار و ۱۶۹ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد و میانگین روزانه ورود پول حقیقی ۴۳۴ میلیارد تومان بود.
بازار سرمایه طی روزهای اخیر رشد چشمگیری داشته و سیگنالهای مثبتی از بازگشت اعتماد و ورود نقدینگی مشاهد شده است. شاخصکل بورس با عبور از مرز ۲.۹میلیون واحد، رکوردی تازه ثبت کرد و ارزش معاملات خرد به بیش از ۱۲هزار میلیاردتومان رسید. این ارقام نشاندهنده تقویت جریان نقدینگی و افزایش مشارکت حقیقیها در بازار است.
در معاملات صبح امروز، شاخص بورس تهران به نزدیکی کانال ۳ هزار واحد رسید.
اکنون سقف تاریخی شاخص فرو میریزد، ارزش معاملات خیال عقب نشینی ندارد و پولهای سرگردان نیز بازاری ارزندهتر از بازار سرمایه پیدا نکردند. واضحا تداوم این روند اعداد شاخص کل را بیش از پیش رشد خواهد داد.
شاخص کل بورس که روز کاری گذشته ۱.۰۴ درصد رشد کرده بود، امروز نیز ۲.۲۱ درصد مثبت شد.
به نظر میرسد برای یک رالی قوی نیاز است تا بخشی از پول خارج شود و از صندوقهای طلا و پولهای پارک شده در صندوقهای با درآمد ثابت جذب این نمادهای بنیادی و کوچکتر بازار شوند.
تالار شیشهای معاملات هفته پرنوسانی را پشت سر گذاشت؛ اما در نهایت طی آخرین روز کاری هفته با بازدهی مثبت بسته شد. بورس تهران در هفته آینده چه روندی خواهد داشت؟ بهمن فلاح، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با نبض بورس به این پرسش پاسخ میدهد.
شاخصکل بورس پس از تجربه سه روز متوالی منفی در ابتدای هفته، در دو روز پایانی هفته به مسیر صعودی بازگشت و مجددا در آستانه ورود به کانال تاریخی ۲میلیون و ۸۰۰هزارواحدی قرار گرفتهاست.
با جولان دوباره شاخصسازان در بورس، ارزش معاملات خرد به بالای ۱۵هزار میلیاردتومان رسید.
با افت بیش از ۴۲هزارواحدی نماگر اصلی، در سومین روز هفته شاخص بورس مجموعا ۴درصد افت کرد. نماگر هموزن نیز کمتر از ۲درصد کاهش ارتفاع را تجربه کرده است. در این شرایط و با توجه به در روند کاهشی فعلی، باید به بازار برچسب «ریزش» یا «اصلاح» زد؟
در طول سالهای گذشته، شاخصهای بورس به دلایل مختلفی ریزش داشتهاند که ازجمله آنها میتوان به کسریها در بودجه عمومی، افزایش نرخ تورم و کاهش فعالیتهای تجاری اشاره کرد، همچنین اقدامات سیاسی مانند مذاکرات تجاری، تحریمها و تغییرات در سیاستهای مالی یا تغییر در قیمت نفت و کاهش یا افزایش سرمایهگذاریهای بینالمللی نیز در این نوسانات بیتاثیر نبودهاند.