آرشیو

عبدالعزیز بوتفلیقه میانجی اسلامگرایان و ناسیونالیست‌های الجزایر

عبدالعزیز بوتفلیقه رئیس جمهور الجزایر بود که توانست این کشور را پس از سال‌ها از جنگ داخلی نجات دهد. بوتفلیقه روز گذشته در سن ۸۴ سالگی درگذشت. رویداد24 در این گزارش زندگی پرماجرای این سیاستمدار الجزایری را بررسی کرده است.

نورالدین کیانوری ؛ کمونیست خوش‌خیال

دکتر نورالدین کیانوری کمونیست ایرانی و پنجمین دبیر اول حزب توده‌ ایران از ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۲ بود. کیانوری از جمله کسانی بود که در بسط جریان چپ در ایران بسیار نقش داشت، با این حال نسل بعدی آنها را به محافظه‌کاری متهم کردند و از دل جوانان حزب تود، سازمان چریک‌های فدایی خلق تاسیس شد که مشی رادیکالی داشت.

دکتر نجیب الله آخرین امید صلح در افغانستان

دکتر نجیب الله رئیس جمهور افغانستان در سال ۱۳۷۵ توسط طالبان اعدام شد. او یکی از محبوب‌ترین روسای جمهور افغانستان بود که پیش‌بینی‌هایش از چگونگی حضور بنیادگراهای طالبان خیلی زود محقق شد. رویداد۲۴ در گزارش چهره‌های خود زندگی دکتر نجیب الله و تاثیر او بر افغانستان را بررسی کرده است.

ببرک کارمل رئیس جمهور کمونیست افغانستان

ببرک کارمل پس از نورمحمد تره‌کی و حفیظ الله امین سومین رئیس جمهور کمونیست افغانستان بود که البته محبوبیتی بسیار بیشتر از اسلاف خود داشت. کارمل از سه جبهه بلوک غرب، بلوک شرق و اسلام‌گرایان مورد هجوم بود و همین باعث شد دولت او سقوط کند و دکتر نجیب جایگزین او شود.

احمدشاه مسعود ؛ قهرمان ملی افغاستان یا قدرت‌طلب ضد صلح؟

احمدشاه مسعود معروف به شیر دره پنجشیر یکی از تاثیرگذارترین چهره‌های معاصر افغانستان است. او برای برخی نماد ملی‌گرایی و تلاش برای مقابله با ارتجاع است و برخی دیگر احمد شاه مسعود را هم نماد ارتجاع می‌دانند و هم کسی که باعث شد افغانستان سال‌ها در آتش جنگ بسوزد. گزارش چهره‌های رویداد۲۴ درباره احمد شاه مسعود را بخوانید.

سعید سلطانپور ؛ نویسنده خطرناک!

سعید سلطانپور از مشاهیر ایران در زمینه تئاتر و شعر بود که فعالیت‌های خود را با نگاهی چپگرایانه دنبال می‌کرد. او قبل از انقلاب دستگیر و شکنجه شد و مدتی بعد آزاد شد اما پس از انقلاب به جرم هواداری چریک‌های فدایی خلق توسط دادگاه انقلاب اعدام شد.

داریوش بزرگ ؛ پادشاه مقتدر هخامنشی

داریوش هخامنشی یا داریوش اول اول معمار اصلی حکومت هخامنشیان بود. وی سنتی را پایه گذاری کرد که بنا بر آن پادشاهان ایرانی در سلک خدایان قرار گرفتند و به حد پرستش بالا برده شدند.

صادق هدایت ؛ نویسنده مرموز ایران

صادق هدایت از مشاهیر ایران بود که نزدیک به یک قرن است که به عنوان غول ادبیات ایران حامی و طرفدار دارد. هدایت در سال ۱۲۸۱ در تهران به دنیا آمد و در ۱۹ فروردین ۱۳۳۰ در فرانسه خودکشی کرد. گزارش چهره‌های رویداد۲۴ درباره این چهره بزرگ ادبیات ایران را در ادامه بخوانید.

میرزا رضا کرمانی ؛ قاتل آخرین شاه مقتدر

میرزا رضاکرمانی فردی مذهبی بود که به شدت از تعلیمات سید جمال اسد آبادی متاثر شده بود. وی برای اثبات ارادت خود به سید، ناصرالدین شاه را ترور کرد. ترور شاه اما پایانی بود بر هزاران سال حکومت سلطانی شاهی در ایران و آنچه قرار بود جایگزین شود چیزی از سنخ تفکرات سید بود.

علی اکبر سیاسی ؛ رئیس دوران کودتا!

علی اکبر سیاسی از مشاهیر ایران بود که در جریان کودتای ۲۸ مرداد رئیس دانشگاه تهران بود. دانشجویان در این دوره بسیار فعال بودند و البته بسیار سرکوب شدند. به همین سبب نقش دکتر سیاسی بیش از دیگر روسای دانشگاه تهران اهمیت دارد. رویداد۲۴ در گزارش چهره‌های خود زندگی او را بررسی کرده است.

حسن صباح بنیانگذار نخستین سازمان تروریستی جهان

حسن صباح چهره‌ای شگفت انگیز بود. وی فرقه‌ای بوجود آورد که در دل تمامی مخالفانش رعب و وحشت افکنده بود و شیوه‌ای را برای تبلیغ و گسترش کیش خود انتخاب کرد که الگوی بسیاری از بنیادگرایان و تروریست‌های قرون بعدی شد. رویداد۲۴ زندگی این شخصیت مرموز تاریخ ایران را بررسی کرده است.

نواب صفوی ؛ پدر معنوی انقلاب اسلامی

نواب صفوی رهبر فداییان اسلام از مشاهیر ایران و از پدران معنوی جمهوری اسلامی است که برای نخستین بار از واژه انقلاب اسلامی استفاده کرد. البته او این واژه را در حمایت از کودتای ۲۸ مرداد به کار برده بود. رویداد۲۴ در گزارش چهره‌های خود زندگی پرماجرای این روحانی جنجالی را بررسی کرده است

محمدعلی رجایی ؛ از نهضت آزادی تا ریاست جمهوری

شهید محمد علی رجایی دومین رییس جمهور ایران پس از ابوالحسن بنی صدر بود که سال ۶۰ توسط سازمان مجاهدین خلق ترور شد. رویداد۲۴ در گزارش چهره‌های خود زندگی او را بررسی کرده و نشان داده چگونه تبدیل به چهره‌ی شد که برای سیاستمداران ایران کارکردی نمادین و البته انتخاباتی پیدا کرده است.

آغا محمدخان قاجار ؛ خواجه حیله‌گر

آغا محمد خان قاجار بنیانگذار سلسله قاجاریه در ایران بود. در دوران پادشاهی او تهران پایتخت ایران شد. آغامحمدخان ۶ ساله بود که توسط عادل‌شاه اسیر و سپس اخته شد که به همین دلیل او را «آغا» نامیدند. رویداد۲۴ در گزارش چهره‌های خود زندگی پرماجرای این پادشاه ایرانی را بررسی کرده است
آخرین اخبار
پربازدید ها
پربحث ترین عناوین