رئیس سازمان شیلات:
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات کشور با بیان اینکه مصرف مواد غذایی سودمند باید در جامعه فرهنگ سازی و ترویج شود، گفت: اکنون مصرف ماهی به عنوان یک ماده مناسب غذایی در ایران نصف سرانه جهانی است.
رویداد۲۴ نبی الله خون میرزایی روز سه شنبه در جشنواره طبخ آبزیان که در ماهی سرای کرج برگزار شد، افزود: طبق بررسی ها، سرانه مصرف ماهی در جهان ۲۲ کیلوگرم بوده، اما در ایران ۱۱ کیلوگرم در سال است.
وی گفت: فرهنگ مصرف غذایی در سبد خانواده ایرانی دارای اشکالاتی است که باید آن را اصلاح کرد.
رئیس سازمان شیلات کشور بیان داشت: افزایش مصرف بعضی از مواد خوراکی یا کاهش مصرف برخی دیگر از مواد غذایی مانند بالابودن مصرف شکر، روغن، روغنهای اشباع، نمک و کربو هیدارتها و کمبود مصرف پروتئینهای حیوانی از جمله این اشکالات به شمار میرود.
وی گفت: مصارف نادرست خوراکیها، هزینههای سنگینی برای سلامت جامعه به دنبال دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: بانوان ایرانی میتوانند با افزایش سرانه مصرف ماهی به فرهنگ سازی در این بخش کمک کنند.
وی اظهار داشت: یکی از عواملی که در رشد فرهنگها بسیار تاثیرگذار است هم افزایی خرده فرهنگها و در کنار هم قرار گرفتن آنها در جامعه است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد که از آنجا که البرز به واسطه وجود فرهنگهای مختلف نماد کوچکی از ایران است، این استان میتواند در فرهنگ سازی برای افزایش سرانه مصرف آبزیان در کشور کمک موثری کند.
خون میرزایی گفت: شیلات در بخشهای مختلف از جمله حلقههای پیش تولید، تولید و پس از تولید جایگاه برجستهای دارد.
جشنواره طبخ آبزیان در البرز به مدت سه روز ادامه دارد.