صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 09
کد خبر: ۱۸۴۵۰۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۵ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

بمب هسته‌ای آمریکا چگونه بر هیروشیما فرود آمد؟

خروج رسمی آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد، آن هم چند روز مانده به سالگرد بمباران اتمی هیروشیما از ‏جمله طنز‌های تلخ تاریخ است که گویی فقط کسانی، چون دونالد ترامپ توانایی خلق آن را دارند.

رویداد۲۴ ایالات متحده جمعه گذشته از ‏پیمانی که ساخت (انباشت) موشک‌های اتمی با برد ٥‌هزار کیلومتر را برای آمریکا و روسیه محدود می‌کرد خارج شد. ‏خروجی که به عقیده بسیاری از تحلیلگران سیاسی سوت آغاز مسابقه تسلیحاتی از نوع اتمی را بار دیگر در جهان به صدا ‏درآورد.

احتمالا امروز نیز همچون سالیان گذشته جهان خاطره کشته‌شدگان بمباران اتمی هیروشیما را گرامی خواهد داشت، ‏اما این یقینا باعث نخواهد شد تا قدرت‌های اتمی به دنبال راهکار برای عقب نماندن از واشینگتن و مسکو در توسعه تسلیحات ‏اتمی خود نباشند. ‏

٧٤‌سال پیش در چنین روزی، برابر ٦ آگوست ١٩٤٥ میلادی، ساعت ١٥: ٨ به وقت محلی، نخستین بمب اتمی تاریخ بر ‏فراز هیروشیما منفجر شد. اما برای دانستن تاریخچه این بمب باید چند سالی به عقب برگردیم و نامه مشهور آلبرت اینشتین ‏خطاب به فرانکلین روزولت رئیس‌جمهوری وقت آمریکا را مرور کنیم.

در این نامه که‌سال ١٩٣٩ به نگارش درآمده اینشتین ‏به روزولت هشدار داده بود آلمان نازی بشدت مشغول تحقیق بر روی ساخت سلاح‌های هسته‌ای است و با توجه به این ‏حقیقت، ایالات متحده نیز باید هرچه زودتر تحقیقات مشابهی را برای دستیابی به این فناوری آغاز کند.

این نامه را باید ‏سرآغازی بر اجرایی شدن پروژه منهتن - مجموعه فعالیت‌های منجر به ساخته شدن نخستین بمب اتمی آمریکا - قلمداد کرد. ‏در این پروژه که بریتانیا و کانادا نیز ایالات متحده را همراهی می‌کردند دانشمندان و فیزیکدان‌های بزرگی، چون رابرت ‏اوپنهایمر و انریکو فرمی تنها با هدف استفاده نظامی از دانش هسته‌ای گرد هم آمدند و به کمک هم شیطانی‌ترین سلاح تاریخ ‏بشر را تولید کردند.

فرانکلین روزولت آن‌قدر زنده نماند که به ثمر رسیدن پروژه منهتن را ببیند و این جانشین او هری ترومن بود که نهایتا افتخار ‏استفاده از نخستین سلاح هسته‌ای تاریخ و دود کردن بیش از ١٠٠‌هزار انسان در یک لحظه را به نام خود ثبت کرد. در ‏جریان کنفرانس پوتسدام - ١٧ جولای تا ٢ آگوست- که ژوزف استالین، وینستون چرچیل و هری ترومن مشغول جنگ بودند، ترومن از طریق یک تماس محرمانه در جریان آزمایش موفق بمب اتمی در ایالت نیومکزیکو قرار گرفت.

این ‏در حالی بود که در آن تاریخ ٣ ماه از مرگ آدولف هیتلر می‌گذشت و جنگ جهانی دوم در اروپا به پایان رسیده بود، اما ژاپن ‏همچنان در شرق آسیا سرسختی از خود نشان می‌داد. حالا همه چیز مهیای یک آزمایش واقعی با قربانیان واقعی بود. ‏

ماموریت به یک بمب افکن بویینگ بی-۲۹ نیروی هوایی ایالات متحده به اسم «انولاگی» که برگرفته از نام مادر خلبان آن ‏سرهنگ پل تیبت بود سپرده شد تا نخستین بمب اتمی تاریخ به اسم «پسر کوچک» را بر فراز هیروشیما رها کند. ٣ روز بعد ‏نیز «مرد چاق» تقدیم اهالی ناکازاکی شد تا کسی گمان نبرد قتل‌عام هیروشیما فقط یک تصادف بوده است! ‏

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
شاهد
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۸
پوتین قبلا با ساخت موشک جدید انرا نقص کرده بود
نظرات شما