صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 30
کد خبر: ۲۰۲۷۹۵
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۱ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۲ نظر

طرز تهیه خیارشور (+ نکات کلیدی)

خیار شور یک چاشنی خوشمزه و کم کالری است که در این نوشته طرز تهیه آن را شرح می دهیم.

  رویداد۲۴مواد لازم برای خیارشور:

خیار ریز و قلمی ۲ کیلو
آب ۲ لیتر (۸ لیوان)
سرکه نصف لیوان
نمک نصف لیوان (ترجیحا نمک دریا)
سیر چند حبه
سبزی معطر به مقدار لازم
فلفل سبز به مقدار لازم
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق مرباخوری
نخود خام ۵-۶ حبه



* سبزی‌های معطر برای خیار شور شامل: ترخان، نعنا، شوید، مقدار کمی مرزه و جعفری می‌باشد.



طرز تهیه خیارشور:

برای طرز تهیه خیارشور، ابتدا خیار‌های بومی را بشویید و داخل پارچه قرار بدهید و آن را کاملا خشک کنید سپس سبزی‌های را پاک کرده و بشویید لازم نیست سبزی‌ها را خرد کنید، اما بهتر است آن‌ها را ۲ تکه کنید؛ و اجازه بدهید خشک شوند و روی آن‌ها آبی باقی نماند.
بیشتر بخوانید:
بهترین روش سیب زمینی سرخ کردن (به روش رستورانی)
بعد از خشک شدن خیار‌ها آن‌ها را با یک سوزن یا خلال دندان سوراخ کنید و از طرف دیگر بیرون بیاورید.



آب و نمک و سرکه را مخلوط کنید و اجازه بدهید بجوشند، زمانی که جوشید از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید خنک شوند.



خیار‌ها را داخل شیشه قرار بدهید و لابه لای آن‌ها سبزی و سیر و در صورت تمایل فلفل سبز و نخود خام قرار بدهید.



می‌توانید تخم گشنیز را به صورت پودر یا درسته اضافه کنید. آب و نمک و سرکه که هنوز گرما دارد، تا حدی که انگشت را نسوزاند، روی خیار‌ها بریزید و در ظرف را محکم ببندید.



اگر احتمال می‌دهید که هوا به وارد می‌شود یک کیسه فریزر روی آن قرار بدهید و درب آن را ببندید. سپس آن را در محیط خنک و نسبتا تاریک قرار بدهید و بعد از ۳ تا ۴ هفته بعد آماده مصرف می‌شود.

نکاتی برای طرزتهیه خیارشور:

• علت سوراخ زدن خیار‌ها این است که آب نمک به آن‌ها نفوذ کند و خیار‌ها پوک نشوند و یکدست برسند.



• برای طرز تهیه خیارشور خانگی به هیچ عنوان خیار درختی استفاده نکنید بهترین خیار برای خیارشور خیار‌های بومی می‌باشد.

• علت استفاده از نخود برای ترد شدن خیار شور می‌باشد.

• می‌توانید از سنگ نمک برای خیار شور استفاده کنید.



• اگر نمک خیارشور کم باشد خیارشور‌ها لزج و چسبناک می‌شوند و اگر نمک بیش از حد شود خیارشور پوک می‌شود. پس حتما نمک آن را بچشید و به اندازه اضافه کنید.



• آب و نمک باید کاملا روی خیارشور‌ها را بگیرد؛ و داخل شیشه نباید خالی باشد، زیرا باعث کپک زدن آن‌ها می‌شود.

• تا زمانی که خیارشور کاملا برسد و آماده مصرف شود درب آن را اصلا باز نکنید. فقط گاهی اوقات شیشه را تکان بدهید تا اگر سبزی‌ها و سیر‌ها ته نشین شده اند جابه جا شوند.


نکاتی برای طرز تهیه خیارشور سریع:

برای اینکه خیارشور‌ها زودتر برسند و عجله دارید آن‌ها را درون شیشه با در فلزی قرار بدهید، سپس و تمام مراحل مانند بالا انجام بدهید و سپس آن را به صورت برعکس درون قابلمه‌ای از آب قرار بدهید و آن را روشن کنید اجازه بدهید آب بجوش بیاید و نیم ساعت بجوشد تا خیار‌ها تغییر رنگ بدهند.



سپس اجازه دهید خنک شوند زمانی که سرد شدند آن‌ها را یکی دو روز داخل یخچال قرار دهید تا جا بیفتند و بعد نوش جان کنید.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
Karwan
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۴
مطالب عالی و مفید. دستتون درد نکند
ایرانی
۲۲:۱۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
واقعا سود آدمایی مثل خانم نیوشا ضیغمی بعنوان هنرمند برا جامعه چیه؟ کنار زندگی مرفهشون(خدا بیشتر بده)منتطر میشینن تا زلزله یا سیلی بیاد یا هواپیمایی از باند خارج بشه یا کودک کاری رو ببینن بیزحمت یه استوری نافابل تولید کنن تا بلکه مشکلی از مردم حل بشه!!!
نظرات شما