صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 06
کد خبر: ۳۰۹۷۵۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۹ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر

خانه موزه سیمین و جلال

خانه موزه سیمین و جلال در دزاشیب، خیابان شهید رمضانی، کوچه رهبری، کوچه پسندیده، بن‌بست ارض، پلاک ۱ قرار دارد. مساحت این خانه ۴۲۰ متر مربع و زیربنای آن حدود ۲۵۰ مترمربع است که در ۲ طبقه، زیر نظر سرهنگ معینی یکی از دوستان جلال آل احمد بود، ساخته شده است.

رویداد۲۴ مرضیه نگهبان مروی- خانه‌موزه سیمین و جلال، تا زمان مرگ سیمین در سال ۱۳۹۰، محل سکونتش بود و پس از آن، برای مدتی محل سکونت خواهرش شد؛ تا اینکه پس از مجادله طولانی میان ورثه سیمین و جلال با شهرداری، در ۸ اردیبهشت ۱۳۹۷، مصادف با زادروز سیمین، این خانه به عنوان موزه به روی عموم گشوده شد.

جلال آل احمد در سال ۱۳۳۰ تصمیم می‌گیرد خانه‌ای بسازد، آن هم در یکی از زمین‌های شمیرانات.  سیدعبدالله انوار فرهنگ‌شناس و دوست جلال آل احمد درباره ساخت این خانه می‌گوید: «"برای ساخت خانه آن زمان من سه هزار تومان به او قرض دادم و او نیز هزار تومان داشت. کل بنای این خانه با پنج هزار تومان ساخته شد که هزار تومان آن قرض بود. این خانه ابتدا سه اتاق و یک آشپزخانه داشت و چند سال بعد جلال آل احمد یک حمام برای اینجا ساخت"»

جلال آل احمد، خودش، در ساخت خانه مشارکت کرد و در نامه‌هایی که برای سیمین می‌فرستاد از دست درد‌های خود هنگام تراشیدن سنگ نوشته است.

«"... خانه‌ای که تو می‌سازی هر خشتش با عشق روی خشت دیگر گذاشته می‌شود و برای من از هر قصری مجلل‌تر است و می‌دانم که این عشق روح خانه خواهد بود و در خانه پراکنده خواهد شد. "» (جعفری، مسعود. نامه‌های سیمین دانشور و جلال آل احمد جلد اول. تهران: انتشارات نیلوفر.)

جمله ای که روی در ورودی نوشته شده است
کفش های خانم دانشور
حلقه ازدواج سیمین و جلال؛ سیمین دانشور در سال 29 شمسی با جلال آل‌احمد ازدواج کرد. البته این ازدواج به از نظر خانواده جلال که افرادی مذهبی بودند مخالفت‌هایی به همراه داشت و حتی پدر جلال آل احمد مراسم عقد او را ترک کرد و تا ده سال هم به خانه سیمین و جلال نرفت .
میز غذاخوری
اتاق پذیرایی با ماکت سیمین دانشور و نیما یوشیج همسایه شان
ماکت جلال آل احمد در اتاق کارش. جلال آل‌احمد نویسنده ایرانی بسیاری از آثار خود را در همین قسمت از خانه نوشته است.
پدر جلال آل احمدکه دانش آموخته حوزه بود
اتاق کار سیمین دانشور
وسایل ساده آشپزخانه خانم دانشور
پله های قدیمی و بلند خانه
لباس های خانم دانشور
تختخواب خانم دانشور
ایوان خانه
راه آب انبار
محوطه داخل آب انبار
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد حسین
۰۶:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۵
زنده باد....عالی بود
نظرات شما