صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 05
کد خبر: ۳۱۷۴۶۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۵ - ۱۶ شهريور ۱۴۰۱

اعلام مبتلایان قطعی به بیماری وبا در ایران/ ۸۵ درصد مبتلایان در این ۲ استان

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت آخرین آمار ابتلای قطعی به وبا را در کشور اعلام کرد و گفت: به مردم توصیه می‌شود تا حد امکان از آب شرب شهری یا آب‌های بسته‌بندی شده مصرف کنند.

رویداد۲۴ شهنام عرشی سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: از ابتدای سال تاکنون ۷۳ مورد ابتلا به وبا از ۸ استان کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، بوشهر، کرمان، قم، خوزستان و خراسان رضوی شناسایی و گزارش شده‌اند که حدود ۸۵ درصد از موارد ابتلا به بیماری وبا مربوط به ۲ استان کردستان و کرمانشاه هستند. از ابتدای سال تا الان ۴۵ مورد مربوط به استان کردستان، ۱۷ مورد کرمانشاه، ۲ مورد در آذربایجان غربی، ۱ مورد بوشهر، ۲ مورد جیرفت، ۱ مورد کرمان، ۲ مورد در قم، دو مورد در اهواز و یک مورد در سبزوار  بوده‌اند و موردی از فوت در کشور تاکنون گزارش نشده است.

به گفته وی، اگرچه بیماران حداقل یک و حداکثر ۸۲ ساله هستند اما اغلب مبتلایان در سنین ۶۰-۳۰ سال هستند و حدود ۷۵ درصد مبتلایان مذکر و ۷۵ درصد بیماران شناسایی شده ساکن مناطق شهری هستند.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: به مردم توصیه می‌شود تا حد امکان از آب شرب شهری یا آب‌های بسته‌بندی شده مصرف کنند.


بیشتربخوانید: روش‌های ابتلا و پیشگیری از وبا را بشناسید


عرشی بیان کرد: تشدید نظام مراقبتی وبا به ویژه در قالب اجرای نظام مراقبت سندرمیک در دستور کار اکیپ‌های سلامت قرار دارد.

او افزود: فرد مبتلا به وبا عامل آلودگی را از طریق مدفوع دفع می‌کند. مصرف آب، میوه و سبزی آلوده باعث ابتلای افراد به بیماری وبا می‌شود. به همین دلیل مردم باید بهداشت فردی و شستن دست با آب و صابون به خصوص هنگام مصرف مواد غذایی را نیز فراموش نکنند.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: اگر افراد دچار علائمی مانند ضعف و استفراغ شدند؛ بلافاصله به پزشک یا مراکز ارائه دهنده خدمات بهداشتی مراجعه کنند.

عرشی گفت: افرادی که در زمینه عرضه مواد غذایی مشغول هستند، باید دست‌های خود را با آب و صابون قبل و بعد از شروع فعالیتشان به مدت حداقل ۲٠ ثانیه شست و شو دهند و موادی مانند سبزی را با مواد گندزدا ضد عفونی کنند.

نظرات شما