تاریخ انتشار: ۲۰:۱۰ - ۰۳ دی ۱۳۹۸
وزیر نیرو:

طرح‌های سازگاری با کم‌آبی در خراسان رضوی و انتقال آب از دریا ملزوم یکدیگرند

وزیر نیرو گفت: طرح‌های سازگاری با کم آبی و تخصیص آب از دریای عمان به استان خراسان رضوی که همزمان به تصویب رسیده‌اند، لازم و ملزوم یکدیگرند و هیچیک به تنهایی راه حل نیستند.

طرح‌های سازگاری با کم‌آبی در خراسان رضوی و انتقال آب از دریا ملزوم یکدیگرندرویداد۲۴ رضا اردکانیان سه‌شنبه شب در مراسم بهره‌برداری از بزرگترین طرح جایگزینی پساب با آب کشاورزی در مشهد افزود: طرح سازگاری با کم آبی استان خراسان رضوی برای افق ۱۴۰۵ و ۱۴۲۰ با رفت و برگشت‌های متعدد در کمیته استانی و کارگروه ملی به تصویب رسید و همزمان با آن شاهد تصویب تخصیص آب از دریای عمان برای جبران کمبودهای دراز مدت و تامین آب در این استان بوده‌ایم.
وی اظهار امیدواری کرد اجرای هر دو طرح با سرعت و پیشرفت خوبی دنبال شود و از دستاوردهای آن در توسعه و رونق خراسان رضوی مردم این استان و زائران حضرت امام رضا (ع) بهره‌مند شوند.
وزیر نیرو مدیریت آب و انرژی را مدیریت بین‌بخشی دانست و گفت: استان خراسان رضوی در حوزه آب و انرژی جزو سرآمدهای مجموعه‌های مدیریتی کشور است و علت آن عینیت پیدا کردن هویت دولت در مقیاس یک استان است.

وی افزود: خراسان رضوی در مدیریت بین بخشی موفق عمل کرده به طوریکه وزارت نیرو، وزارت کشور، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت دادگستری، دستگاه قضایی، سازمان‌های نظارتی، رسانه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد همه دور هم جمع می‌شوند تا پدیده‌ای به نام اصلاح رودخانه "کشف رود" شکل بگیرد.
ارکانیان ادامه داد: انتظار وزارت نیرو از مجموعه مدیران و همکاران در صنعت آب و برق استان خراسان رضوی این است که با افزایش سطح همکاری‌های بین‌بخشی، این استان در عرصه آب و انرژی الگوی موفقی برای سایر مناطق کشور باشد.
وی گفت: دولت به معنای کنار هم قرار گرفتن تعدادی وزارتخانه، دستگاه یا در کنار یکدیگر نشستن تعدادی وزیر نیست، بلکه دولت به تعداد پروژه‌ها و برنامه‌های بین‌ بخشی اطلاق می‌شود.
وی افزود: دولت در جایی ظاهر می‌شود که در اجرای یک پروژه چند بخش باید با هم کار کنند تا محصول مورد نظر تولید شود و مدیر دولتی به مدیری اطلاق می‌شود که در کار بین‌ بخش موفق باشد.
وزیر نیرو بهره‌برداری از دو طرح جایگزینی پساب با آب کشاورزی در مشهد را یک تجربه موفق در تراز بین‌المللی دانست و اظهار داشت: هم‌اکنون ۲۰ میلیون هکتار اراضی در دنیا با فاضلاب خام آبیاری می‌شود و محصولات غذایی آن به بازار عرضه می‌گردد و سازمان‌های عریض و طویلی مانند سازمان جهانی بهداشت، خواروبار و محیط زیست سازمان ملل تاکنون نتوانسته‌اند آنگونه که مورد انتظار است بر این مشکل فائق آیند.

در هفته دهم اجرای پویش "هر هفته الف - ب ایران" از مجموع ۲۲۷ پروژه وعده داده شده توسط وزارت نیرو که قرار است تا پایان امسال بهره‌برداری شود، ۸۶ پروژه با هزینه بیش از ۷۰ هزار میلیارد ریال در ۱۸ استان کشور به بهره‌برداری رسید که از این تعداد ۱۳ پروژه در بخش‌های مختلف آب، برق و آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی با سرمایه‌گذاری بیش از ۵۷ هزار میلیارد ریال می‌باشد که مهمترین آنها پست ۴۰۰ کیلوولت زکریا در شهرستان مشهد است.

سد "زنگانلو" در درگز، آبرسانی به ۳۰ روستا در مناطق مختلف خراسان رضوی، شبکه‌های آبرسانی و تصفیه فاضلاب برای استفاده در بخش‌های مختلف و ایستگاه‌های پمپاژ از دیگر طرح‌های بهره‌برداری شده امروز در خراسان رضوی بود.

همزمان با بهره‌برداری از این طرح‌ها عملیات اجرایی پنج پروژه با سرمایه‌گذاری سه هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال نیز در این استان آغاز شد که از جمله مهمترین آنها آغاز ساخت پست ۴۰۰ کیلوولت امام رضا (ع) با سرمایه‌گذاری بیش از یکهزار میلیارد ریال در منطقه پیرامونی حرم مطهر رضوی است.

منبع: ایرنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما