تاریخ انتشار: ۰۰:۰۳ - ۰۶ بهمن ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۲۱ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

آیا محمد الشیاع سودانی نخست وزیر جدید عراق به سمت آمریکا غش کرده است؟

حمایت علنی محمد الشیاع سودانی نخست وزیر جدید عراق از نیرو‌های آمریکایی نشان دهنده تغییراتی در پشت پرده عراق است. رویداد۲۴ در این گزارش رابطه ایران و عراق در دوره جدید را بررسی کرده است.

محمد الشیاع سودانی

رویداد۲۴ لیلا فرهادی: فارین پالیسی گزارشی درباره تغییراتی در رویکرد عراق نسبت به بالانس روابط این کشور با ایران و آمریکا نوشته است. بر اساس گزارش این رسانه آمریکایی، سه سال پیش در ژانویه ۲۰۲۰ چند روز پس تقابل نظامی بین ایالات متحده و ایران در پی ترور سردار سلیمانی و حمله موشکی تلافی‌جویانه ایران به نیرو‌های آمریکایی در عراق، پارلمان عراق با حمایت نخست‌وزیر وقت، رای نمادینی به بیرون راندن نیرو‌های خارجی داد.

به ادعای مقامات سابق ایالات متحده، در آن زمان بغداد وضعیت تقریباً آشفته‌ای داشت. عوامل گروه کتائب حزب‌الله تحت حمایت ایران به زور افراد را مجبور به رای دادن می‌کردند. جاناتان لرد، یکی از مقامات دفاعی سابق ایالات متحده که اکنون مدیر برنامه امنیتی خاورمیانه در مرکز امنیت جدید آمریکا (CNAS)، یک اندیشکده مستقر در واشنگتن است درباره عراق سه سال پیش به فارن‌پالیسی گفته «بچه‌های کتائب حزب‌الله به اعضای مجلس پیامک می‌دادند و با تلفن‌های همراهشان تماس می‌گرفتند، آن‌ها را تهدید می‌کردند یا به آن‌ها رشوه می‌دادند که از قانون اخراج آمریکایی‌ها حمایت کنند و آن‌ها برای رسیدن به نتیجه، خشونت زیادی به خرج دادند.»

تقاضای محمد شیاع السودانی برای حضور بیشتر نیروهای آمریکایی در عراق

اما به نظر می‌رسد حضور ایالات متحده که قبل از همه‌گیری کرونا به دعوت ضعیف دولت بغداد در عراق، به یک نخ آویزان بود، اکنون به طور نامحدودی در آنجا باقی مانده است. محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر تازه تحلیف شده عراق، در اولین مصاحبه خود با رسانه‌های غربی، به وال‌استریت ژورنال گفته نیاز به ۲۰۰۰ نیروی آمریکایی دارد که در کشور بمانند که و نیرو‌های عراقی را برای مبارزه با داعش آموز بدهند. سودانی به وال استریت ژورنال گفته «ما فکر می‌کنیم به نیرو‌های خارجی نیاز داریم و نابودی داعش به زمان بیشتری نیاز دارد.»

اگرچه حمایت عمومی سودانی از مأموریت ایالات متحده یک چرخش ناگهانی در بغداد به نظر می‌رسد، اما نشان‌دهنده یک حرکت مداوم به سمت واشنگتن در سال‌های اخیر است. مقامات سابق ایالات متحده به فارین پالیسی گفته‌اند که نخست وزیران عراق از زمان عادل عبدالمهدی حمایت قاطع خود را از مأموریت نظامی ایالات متحده در پشت در‌های بسته ابراز کرده‌اند.


بیشتر بخوانید: قوانین جدید خزانه داری امریکا در عراق برای جلوگیری از انتقال دلار به ایران


یکی از مقامات ارشد سابق دولت ترامپ گفته «هر بار که در بسته می‌شد، آن‌ها می‌گفتند ما ۱۰۰ درصد از شما حمایت می‌کنیم، ما نیرو‌های آمریکایی را در اینجا می‌خواهیم، هم برای تضمین پایداری شکست داعش و هم برای مقابله با نفوذ ایران؛ اما همین که در‌ها باز می‌شد، تغییراتی در اظهاراتشان ایجاد می‌شد. چرا که آن‌ها باید با تاریخ خودشان دست و پنجه نرم می‌کردند.»

سودانی به ژورنال گفته که او در مورد احتمال احیای داعش نگران است. این گروه از طریق هسته‌های خود در سوریه به داخل عراق نفوذ می‌کند. این گروه که هنوز استحکاماتی در غرب استان الانبار دارد، نشانه‌هایی از احیای قدرت در شمال نشان داده است و مسئولیت بمب‌گذاری‌های اخیر در نزدیکی بغداد را بر عهده گرفته است.

فارین پالیسی همچنین در گزارش خود نوشته «سودانی شروع به استفاده از نیرو‌های نخبه مبارزه با تروریسم برای جلوگیری از قاچاق ارز به ایران کرده است؛ اقدام دیگری که احتمالاً سیاست‌گذاران در واشنگتن را خشنود می‌کند.»

این رسانه آمریکایی همچنین از احتمال ورود کمک‌ها و دلار‌های تجاری بیشتر ایالات متحده به عراق خبر داده و گفته روابط هماهنگ‌تر با آمریکا مشابه روابط واشنگتن با سایر کشور‌های خلیج‌فارس، هم محرک اصلی در تغییر مناسبات عراق با آمریکا بوده است.

جلوگیری عراق از ورود دلار به ایران

بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، به تازگی مقامات آمریکایی و عراقی از اعمال فشار بیشتر فدرال رزرو نیویورک در ماه نوامبر بر معاملات بین‌المللی دلار توسط بانک‌های تجاری عراق به عنوان اقدامی برای کاهش پولشویی و انتقال غیرقانونی دلار به ایران و سایر کشور‌های خاورمیانه خبر داده‌اند.

به گزارش رویداد۲۴ به گفته مقامات آمریکایی و عراقی، از زمان اجرایی شدن این رویه‌های جدید، ۸۰‌درصد یا بیشتر از حواله‌های روزانه دلاری عراق که قبلا در برخی روز‌ها بالغ بر ۲۵۰ میلیون دلار بود، به دلیل اطلاعات ناکافی در مورد مقصد وجوه یا اشتباهات دیگر مسدود شده است.

واکنش جریان‌های مورد حمایت ایران در عراق به سیاست جدید دولت سودانی نشان می‌دهد ایران یک بار دیگر عرصه را در عراق به رقیبش یعنی آمریکا باخته است. به گزارش وال‌استریت ژورنال، سودانی قصد دارد در ماه فوریه هیاتی را به واشنگتن بفرستد تا راه را برای دیدار با بایدن در اواخر سال جاری هموار کند. در پی اظهارات سودانی، شبه‌نظامیانی که خود را «جناح مقاومت بین‌المللی» می‌نامند، مسئولیت حمله به وسیله بمب‌های کنار جاده‌ای به کاروان آمریکایی در نزدیکی بغداد را بر عهده گرفته‌اند.

در پی اعمال قوانین مالی جدید، در بیانیه‌ای که از سوی دفتر هادی العامری رئیس ائتلاف فتح و جانشین فرمانده حشدالشعبی، از گروه‌های مورد حمایت ایران منتشر شده او روز ده ژانویه در دیدار با سفیر فرانسه در بغداد گفته «همه می‌دانند دولت آمریکا چگونه از ارز به عنوان سلاحی برای گرسنگی مردم استفاده می‌کند.»

در کنار این تحولات باید مساله استفاده از نام جعلی «خلیج فارس» توسط مقامات عالی‌رتبه عراقی را هم به فهرست سیاست‌های ضد ایرانی دولت جدید عراق اضافه کرد. اخیرا مسابقات فوتبال میان کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس در بصره برگزار شد و در این جام از نام جعلی خلیج عربی استفاده شد.

مقامات ارشد عراقی از جمله محمد شیاع السودانی نخست وزیر این کشور و مقتدی صدر، با تاکید از این نام جعلی استفاده کردند. حسین امیر عبداللهیان وزیر خارجه ایران درواکنش به این اقدام مقامات عراقی و استفاده از نامی مجعول به جای واژه خلیج فارس گفته «سه روز پیش سفیر عراق را فراخواندیم و اعتراض خود را در این زمینه اعلام کردیم، دیروز نیز آقای نخست وزیر عراق در توئیتی به نحوی مسئله را جبران کرد.»

با وجود انتقاد شدید تهران و احضار سفیر بغداد به وزارت خارجه اکنون محمد شیاع السودانی در سفرش به آلمان بار دیگر این اقدام خود را تکرار کرد. السودانی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه دویچه‌وله که نام خلیج، فارس است یا عربی مدعی شد: «کشور‌های خلیج عربی» این یک واقعیت است و نمی‌خواهیم وارد این مسأله بشویم که عده‌ای تلاش کردند برای آن جنجال‌آفرینی کنند.

بعد از انتشار مصاحبه السودانی با وال‌استریت ژورنال و در پی اعلام اعمال محدودیت انتقال ارز عراق به ایران، قیمت دلار در بازار ایران به بالاترین حد خود رسید. با این وجود محمد مخبر معاون رئیس جمهور ادعا کرده در روز‌های گذشته «چند میلیارد دلار از دارایی‌های ارزی مسدودشده» ایران آزاد شده و «در چرخه اقتصاد» کشور قرار گرفته است. مخبر توضیح نداد که این پول‌ها در کدام کشور و دقیقا در چه تاریخی آزاد شده است.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
0
12
تاپول داری رفیقتم عاشق بندکیف پولتم!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
1
14
اون کسی که دستور داد موشک وسط اربیل بکوبند نفوذی دشمن است. متاسفانه صاحبان قدرت قادر به درک دیگران نیستند نمی توانند درک کنند عراقی ها از این موشک زدن وسط شهرشان چه احساسی پیدا خواهند کرد
قدرت به مغز آدمی آسیب غیرقابل بازگشت می زند محدود کردن دوره زمامداری قبل از هر چیز بنفع خود حاکم است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
1
4
عراق و سوریه برای ایران و امریکا ارزش حیاتی دارد و سوریه برای روسیه بیایید این دو کشور را از بعد اقتصادی و اعتقادی پوپولیستی نگاه نکنیم فقط از دید استراتژیک ببینیم برخلاف نظر نظامی های ارشد ایران تهاجم ابتدایی امریکا از خلیج فارس و دریای عمان نخواهد بود دلایل فراوانی برای این ادعا وجود دارد بهترین مسیر حمله از طریق سوریه عراق به ایران است که امکان انواع پشتیبانی از اروپا و خدمات رسانی هوایی و دریایی از امریکا به مدیترانه را فراهم میاورد برای همین منظور هم که شده امریکا عراق را ازدست نمیدهد تا در حرکت بعدی بتواند سوریه را هم به چنگ آورد اما در این زمان است که روسیه تهدید می شود و باید مدیترانه را ترک کند و خروج روسیه از مدیترانه یعنی کنترل تنگه جبل الطارق توسط ناتو و دور نگه داشتن روسها از ابهای ازاد و خارج شدن بنادر مجاور اقانوس امریکا خصوصانیویورک از تیر رس روسیه توسط نیروهای شناوری مضافا اینکه نفت عراق توسط شرکت سومو مستقر در سفارت امریکا در بغداد به فروش میرود و عراق تسلطی بر آن ندارد با این شرایط امریکا هیچ وقت از عراق خروج نخواهد کرد مگر اینکه تدابیر دیگری اندیشیده شود که با شرایط افتراق مدیریت اجرایی در ایران و عراق هیچ گاه اجرا نخواهد شد
آزادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
1
15
نخست وزیر عراق برای تامین منافع کشور خودش راه درستی رو در پیش گرفته حتی ونزوئلا هم روابط خودش رو با آمریکا گسترش داده مثل ایران نیست که تمام مسئولان به دنبال نابودی اروپا و آمریکا هستند و اقتصاد ایران رو به نابودی کشوندن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۷
در ایران احمقها در مصدر امورند
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۰:۱۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
2
14
هیچ کس از جمهوری اسلامی دل خوشی نداره. در انزوای کامل قرار دارد. مثل کره شمالی (یا شاید هم بدتر)
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
2
10
خوبه والا این همه جون رفتن این احمق رو از چنگال داعش نجات دادن این هم مزد دستمون مسولان حقتونه این همه از گلوی ملت زدید ریختید توی حلق اینا واین نتیجش
پاسخ ها
....
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۷
همشون که اینو نمیخوان ولی عراق از قدیم و زمان ائمه نمک نشناس زیاد داشته ولی نیروهای مخلصی که تعدادشون زیاد نیست توی حشدالشعبی هنوز هستند میشه بهشون امیدوار بود ولی متاسفانه کسانی که با رای مردم انتخاب میشن معمولا در مورد ایران توزرد از آب درمیان مثل قبلی که همش طرف غرب و عربستان غش میکرد و حاج قاسم و ابومهندس هم تو دوره همون شهید شدند
شهرزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
1
13
خودشونو چسپوندن به امریکا حالا ببین به چه سرعتی پیشرفت کنن ک ما سوار بر لوکوموتیر رعیسی درجابزنیم
پاسخ ها
همه چی دون!!
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۷
البته صحیح آن لوکوموتیرررررررررررررر!!! میباشد(فرهنگ لغات همه چی دون)...!
شهرزاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۷
بله شما درستشو گفتید..خخخخخ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
1
13
بعد از عراق قطعا منتظر نزدیکی سوریه به کشورهای جهان هم باشید این یک واقعیت بین‌المللی است که همه کشورها به منافع ملی خودشون فکر می‌کنند بجز حکومت ایران که به منافع ملی ديگران! چین، کره جنوبی ،امارات، عراق و حتی فلسطین هم از ما فاصله گرفتند تا حالا به همراه کره‌ شمالی منزوی ترین کشور دنیا باشیم البته به لطف این رئیس جمهور شش کلاسه و انقلابی نماهای منفعت طلب بی خاصیت از کره‌ شمالی هم جلو میزنیم و به پیشرفت‌های مد نظر آقایان می‌رسیم.ما رکورد میزنیم!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۷
لبتان هم
همه چی دون!!
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۷
با قطار پیشرفت دولت رئیسی پیش به سوی شکستن رکورد کره شمالی و فتح قله عقب مانده ترین کشور جهان!!!
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
1
13
همه مردم عراق میخواهند زندگی عادی بکنند و نمیخواهند عضو جبهه مقاومت باشند
پاسخ ها
...
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۷
عضو جبهه مقاومت بودن لیاقت میخواد و کار هر کسی نیست
شهرزاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۷
اهای نقطه لیاقت نداریم زوره مگه؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۷
0
6
زمان جنگ در زمستان سال 63نشستی با روسای دانشگاههای کشور داشتیم هریک حرفی و ارائه طریقی برای پیشرفت جنگ و صدور انقلاب میکردند در انتها عرض کردم اینگونه نمی شود صدور انقلاب کرد که به فلان کشور بگوییم بیا انقلاب کن گندم برایت از ارژانتین میاوریم و رادیو تلویزیون از ژاپن و غیره ودر جواب ماقطعا خواهند گفت ما خودمان مستقیم اینها را وارد می کنیم در کمترین زمان و مناسبترین قیمت سختی هم نمی کشیم فی الحال همین وضع است با این تفاوت که خواهند گفت اگر راست میگویید خودتان را تامین کنید که در حال ورود به ابر تورم هستید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۷
0
6
چه گلي به سر اين مملكت زدن كه اونا هم بخوان مثل ما بشن ،يه نگاه ميكنن ميبينن ٤٣ سال ديگه ميخوان بشن مثل الان ما،پيش خودشون ميگن همون نشيم بهتره
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۷
0
3
ای کاش اینقدر که به منافع دیگر کشورها فکر می کردیم یک کمی هم به فکر منافع کشور و ملت خودمان بودیم، والله هم امنیتمان تامین بود و هم اقتصادمان روبراه! و هم جوانانمان سرخورده و ناامید نبودند . این همه جوان را فدای یک مشت بی معرفت و قدر ناشناس نمی کردیم. و بجای ساختن ورزشگاه و بیمارستان و ... در عراق ،بیمارستانها و ورزشگاهها و راههای کشور خودمان را درس و آباد میکردیم که هم ملت و هم خدا راضی باشند.هرچند که دیگر دیر شده ولی باز هم بقول معروف ماهی را هر وقت از آب بگیریم تازه است!؟
سام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۷
0
2
نه تنها السودانی نخست وزیر عراق دست نشانده امریکاست، بلکه لبنان هم به سمت امریکا غش کرده،
از قدیم گفته اند، پول سر امام حسین را برید،
صدر و ومقاوت عراق مثلا هم پیمانان ایران بودند، اما به قول سناتور امریکایی، هر ادمی یه مبلغی دارد، تمامی همم پیمانان ایران را امریکا باپول می خرد، پولی که خودش چاپ میکند، فعلا هنین کاغذ به نام دلار میتواند سرنوشت تک تک ادم ها وکشورهای دنیا را تغییر دهد، درهمین اغتشاشات اخیر، خیلی از دستگیر شدگان اعتراف میکردند که به حساب شان پول واریز میشد، همین پولی که از کاغذ بی ارزش چاپ می شود، اگر مقامات ارشد ایران، اجازه دهند که تجارت را خلافکاران سابقه دار، اعم از مواد مخدر، اسلحه، اورانیوم ووووووووو
بدست بگیرند، ظرف مدت شش ماه انقدر دلار وارد کشور میشود، که ایران گلستان میشود،
یک خلافکار حرفه ای، تکنولوژی خاص خوش را دارد، چه
خلافکار داخلی چه بین المللی، همیشه موفق هستند، مثل امریکا ومافیای اروپا،
هیچ تجاری در دنیا هرگز وهرگز نمیتواند، به مثل یک خلافکار حرفه ای وبا سابقه تجارت کند،
اگر دولت بطور ازمایشی فقط یگ ماه یک عده خلافکار سابقه دار را برای انجام معموریت های ویژه ازاد بگذارند، یا استخدامشان کند، بهتر از پلیس داخلی، بهتراز پلیس اینترپل، بهتر از ارتش بهتر از تکنسین هایی که فن اوری می اورند، بهتر از هر شخص دیگری عمل میکنند،
همواره علم در صدد یافتن راه حلی بوده که سیستم های اکنیتی تولید کند، چرا؟ برای همین خلافکاران، بهترین خلافکاران دنیا را ایران دارد، از کاه کوه می سازند،
نظرات شما