ورود اولین کشتیکروز به ناوگان ایران
به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی، تمرکز بر استفاده از ظرفیت گردشگری دریایی با دستورات جدی و جدید وزیر راه و شهرسازی و تعامل گسترده سازمان بنادر با بخش خصوصی، بش از هر زمان دیگری درحال نمود خارجی است و این مهم را میتوان از خبر ورود نخستین کشتی اقیانوس پیما به آبهای گرم کشورمان دریافت.
دو هفته بعد از اعلام رسمی خبر ورود نخستین کشتی کروز به کشور از سوی معاون امور دریایی سازمان بنادر ودریانوردی کشورمان، نخستین کشتی کروز اقیانوسپیما با نام «سانی» شامگاه صبح ۲۴ فروردین در بندر کاوه قشم پهلو گرفت.
این کشتی برای ارائه خدمات مناسب و فراهم کردن سفر دریایی ایمن برای گردشگران وارد آبهای خلیجفارس شده است، موضوعی که این روزها به رویکرد اصلی سازمان بنادر در جذب توریست و افزایش آمار سفرهای دریایی تبدیل شده است.
این کشتی سه هزار و ۵۰۰ مترمربع فضای رستورانی، کافیشاپ، استخر و سونا، ۲ سالن سینما، کتابخانه، اتاق مطالعه، سالن برگزاری همایش و اتاق بازی برای کودکان و آشپزخانه ایرانی برای پخت انواع غذاهای ایرانی دارد.
کشتی کروز "سانی" میتواند ۱۵۰ خودروی سواری به همراه ۳۰ کامیون و یا ۲۵۰ خودروی سواری را جابجا کند. کشتی کروز «سانی» برای سفرهای کوتاه مدت چهار تا هفت روزه دریایی توسط کشور سوئد ساخته شده است.
محمد راستاد چندی پیش گفتهبود با این رویداد فصل جدیدی در سفرهای دریایی و گردشگری دریایی کشور رقم میخورد که امیدواریم نتایج خوبی داشته باشد.
او از آشکار شدن نتایج اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی و رویکرد جدید وزارت راه و شهرسازی برای گسترش سفرهای دریایی و ترغیب مردم به سفر دریایی خبر داد و گفته بود:اقدامات و تلاشهای خوبی برای نوروز امسال اندیشیده شده بود؛ به صورتی که در بندر شهیدحقانی، روزانه ۱۳ هزار مسافر دریایی تردد داشتند که ۱۰ هزار نفر آنها فقط در چهار ساعت جابه جا می شدند؛ به بیان دیگر ساعتی ۲۵۰۰ مسافر جابه جا می شد؛ اما با این وجود، هیچ گونه ترافیک و تاخیری ایجاد نشد و سفرها به صورت عادی و روان با سهولت کامل صورت می گرفت.
در عین حال خوشبختانه امسال برای نخستین بار به منظور آرامش خاطر مسافران زن، در مسیر بندرعباس، قشم و هرمز از مهماندار خانم استفاده شد که رضایت خاطر و استقبال مسافران را در پی داشت.
مدیرکل دریایی سازمان بنادر و دریانوردی کشورمان نیز در اولین واکشن به ورود کشتی کروز به آبهای گرم ایران گفت: تعامل سازنده بین سازمان بنادر و دریانوردی، منطقه آزاد کیش و قشم و بخش خصوصی یکبار دیگر ثابت کرد که کشتیهایی در این اندازه که یکی از بزرگترین و استانداردترین کشتیهای مسافری کروز است را برای خدماترسانی به هموطنانمان میتوان وارد آبهای کشور کرد.
او ورود این کشتی اقیانوسپیما را مهر تاییدی بر توسعه سیاست گردشگری دریایی خواند و گفت: با ورود این کشتیها، مردم کشورمان میتوانند سفرهای دریایی ایمن داشته باشند و سبب توسعه سفرهای دریایی با ارائه خدمات مطلوب شود.
موضوعی که بارها به عنوان مشق اصلی سازمان بنادر و دریانوردی از سوی وزیر راه و شهرسازی به این سازمان دیکته شده بود.
عباس آخوندی بارها تاکید کرده است استفاده از ظرفیتهای دریا باید بیش از پیش مدنظر قرار گیرد تا شاهد سفرهای دریایی دورتر از ساحل جزایر ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس باشیم.
او در مراسم بهرهبرداری از بزرگترین پایانه مسافری دریایی کشور در بندر شهید حقانی، گفت:گام بعدی سازمان بنادر و دریانوردی باید هماهنگی با سازمان گردشگری و میراث فرهنگی باشد تا توریسم دریایی و ورزشهای آبی در ایران فعال شود و شاهد سفرهای دریایی دورتر از ساحل جزایر ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس باشیم.
جلیل اسلامی معاون بندری سازمان بنادر و دریانوردی نیز چندی پیش به پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفته بود: صنعت کروز به معنای ترغیب مسافر خارجی به سفر دریایی، یک کار چند وجهی و گسترده بین سازمانهای مختلف است تا بتوانند بین دریا و خشکی هماهنگی ایجاد کنند.
او تاکید کرده بود برای ورود کروز به کشور نیازمند زیرساخت هستیم و توصیه کرده بود که این فعالیت نیازبه هماهنگی سرمایه گذار داخلی و خارجی دارد.