تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۱۲ تير ۱۳۹۷

بازار کار از فارغ‌التحصیلان استقبال کند

دومین نشست معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشور با محوریت برنامه های مهارت افزایی و ارتقای توان اشتغال پذیری دانشجو کارشناسی صبح امروز در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

رویداد۲۴-دومین نشست معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشور با محوریت برنامه های مهارت افزایی و ارتقای توان اشتغال پذیری دانشجو کارشناسی صبح امروز در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.محمدرضا آهنچیان، مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی در ابتدای این نشست گفت: در 25 اردیبهشت ما جلسه ای در خصوص طرح مهارت افزایی و ارتقا اشتغال پذیری داشتیم که مقرر شد دانشگاه ها ارزیابی های خود را با ما ارائه دهند. از 25 اردیبهشت اتفاقات خوشایندی افتاده است و با هدف طرح که بسیار برای ما مهم است و آنچه که به عنوان طرح جامع است باید از طرف دانشگاه ها گزارش شود که تاکنون چه اتفاقاتی افتاده است.

وی درباره تعریف اشتغال پذیری گفت: قصد دانشگاه‌ها کاریابی نیست بلکه نوعی آینده گزینی است به صورتی که دانشجویان پس از فارغ التحصیلی روش های ورود به کسب و کار را به خوبی بدانند و باید آنچه مربوط به کسب و کار می شود را در اشتغال پذیری مطرح و همچنین صلاحیت هایی را که احراز کرده در این فضا استفاده کند.

او افزود: گروه های برنامه ریزی سطح یک و دو موظف اند، نیروها را بر اساس بازار کار و تربیت نیروی کار ماهر تربیت کنند. همچنین برنامه درسی باید صحیح اجرا شود. متناسب سازی برنامه ریزی های درسی با شایستگی های حرفه ای مورد انتظار از دانش آموختگان دانشگاهی نیز باید صورت بگیرد.

آهنچیان با بیان اهداف دیگر طرح ارتقا اشتغال پذیری گفت: از اهداف دیگر این طرح می توان به روزآمد سازی و ارتقای کارآمدی برنامه های آموزشی از طریق ترکیب های پیشرفته دانش بشری در تراز ملی اشاره کرد.چشم انداز طرح اصلاح روند توسعه آموزش عالی از طریق بازگشت به ارتقای کیفیت آموزش در دوره کارشناسی است. آمار ها نشان می دهد تعداد دانشجویان دکتری بیش از ده برابر شده است. این انتقاد به آموزش عالی مطرح است که ما روی تحصیلات تکمیلی متمرکز شده ایم و از کارشناسی غافلیم و می توانیم بگوییم در این مورد دچار ضعف شده ایم و در این مدت بیشتر به تحصیلات تکمیلی پرداختیم. امیدواریم این طرح بتواند توجه ما را به سمت کارشناسی جلب کند.

وی ادامه داد: خواهش ما این است که یک درس اختیاری برای این طرح در نظر گرفته شود. علاوه بر این یکی از برنامه های ما این است که تا شهریور ماه یک طرح فرابرنامه ای برای آماده سازی اشتغال پذیری دانشجویان داشته باشیم.

مدیرکل برنامه ریزی آموزش عالی درباره امتیازات تشویقی برای اجرای این طرح گفت: این امتیازات برای چهار گروه شرکت ها و سازمان های همکار، دانشگاها های مجری،مدرس و عضو هیات علمی و دانشجویان در نظر گرفته شده است.

در ادامه مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم بیان کرد: همواره مطرح است که دانش آموختگان آنطور که انتظار می رود نمی توانند در بازار کار شغل پیدا کنند. این مساله چند وجه دارد یک وجه آن این است که دانش آموختگان ما وقتی به خارج از کشور می روند در آنجا از این افراد استقبال می شود و این نشان می دهد در دانشگاه های ما آموزشهای خوبی داده می شود. یک وجه دیگر  است که باید بگوییم که دانش آموختگان ما چطور بتوانند از مهارت های خود استفاده کنند.بخش دیگر اما مربوط به بازار کار می شود که باید از این جوانان استقبال کند.

او افزود: در بخش مهارت افزایی یکی از نکات مهم این است دانشجویان باید مهارت های چندگانه را بیاموزند. مثلا آموزه های تخصصی است که دانشجویان رشته هایی مانند رشته های روانشناسی، علوم پایه و فیزیک، شیمی و..  می توانند به آن توجه کنند. یک بخش دیگر مهارت های بین رشته ای است مثلا کسی که مکانیک خوانده است باید بتواند به مهندسی های دیگر راه پیدا کند.

شریعتی ادامه داد: بخش دیگر مهارت ها عمومی است، یک فرد ممکن است در بهترین دانشگاه تحصیل کرده باشد اما نتواند خودش در جامعه کاری عرضه کند. ممکن است یک فرد تحصیلات خوبی داشته باشد اما نتواند خوب بنویسد، با مهارت های زندگی، هنری، زبانی، فکری و.. آشنا نباشد. به ظاهر این ها ربطی به تحصیلات ندارد اما یقینا به مهارت های اجتماعی مربوط است.

او افزود: جوانان امروز انتظار دارند بعد از تحصیل مستقیما وارد بازار کار شوند و سرجایشان بنشینند و سر ماه حقوقشان را بگیرند. البته این درست است اما تنها هدف ما نیست.

او در خصوص استقبال از دانشجویان خارج از کشور گفت: ما با آغوش باز از دانشجویانی که در خارج از کشور در تحصیلاتشان به مشکل برخورده اند، استقبال خواهیم کرد و تسهیلات لازم را برای آنان فراهم خواهیم کرد زیرا آنان فرزندان این نظام هستند.

منبع: ایلنا
نظرات شما
نظرسنجی
بهترین گزینه برای ریاست مجلس دوازدهم چه کسی است؟
پیشخوان