تاریخ انتشار: ۱۵:۵۵ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۷
با اشاره به شروع نمایشگاه ایران فارما؛

۳۶۰ شرکت داخلی به همراه ۱۴۰ شرکت خارجی در نمایشگاه حضوردارند/ مشکلات رفع می‌شود

عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران بابیان اینکه قرار بود ارز دولتی برای دارو تاپایان شهریور اختصاص یابد، گفت:متاسفانه تاکنون کمتر از ۵۰ درصد این ارز را دریافت کرده ایم.

۳۶۰ شرکت داخلی به همراه ۱۴۰ شرکت خارجی در نمایشگاه حضوردارند/ مشکلات رفع می‌شود

رویداد۲۴ مرتضی خیرآبادی روز شنبه در نشست خبری چهارمین نمایشگاه بین المللی ایران فارما (دارو و صنایع وابسته) اظهارداشت: متاسفانه به رغم اینکه رئیس جمهور آمریکا مدعی شده است که در تحریم ها دارو و تجهیزات پزشکی مستثنی شده است اما واقعیت این نبوده و ما شاهد هستیم شرکتهای خارجی را از همکاری با صنعت داروسازی ما منع کرده اند.

وی با انتقاد از تناقض در رفتار رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد: در حال حاضر از طریق بانک های خارجی برای انتقال ارز دارو تحت فشار هستیم. زیرا دولت آمریکا موافقت نکرده که ما بتوانیم از طریق چند بانک مورد نظر ارز دارو را منتقل کنیم.

خیرآبادی با عنوان این مطلب که در حال حاضر انتقال ارز دارو تا ۸۰ درصد بسته شده است، افزود: مابقی این انتقال نیز در آینده مشخص خواهد شد.

وی با تاکید بر بازسازی صنعت داروسازی کشور تصریح کرد: متاسفانه تحریم ها به گونه ای بوده که حدود ۱۰۰ شرکت خارجی را از آمدن به نمایشگاه امسال محروم کرده اند و آنها تحت فشار تحریم های آمریکا تصمیم گرفته اند به نمایشگاه ایران فارما نیایند.

عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با انتقاد از کم کاری بانک مرکزی در تامین ارز دارو، گفت: قرار بود ارز دولتی برای دارو تا پایان شهریورماه تخصیص یابد که تاکنون کمتر از ۵۰ درصد آن را دریافت کرده ایم و بانک مرکزی هنوز ارز لازم را اختصاص نداده است.

خیرآبادی تاکید کرد: اگر دولت ۱۰ درصد حمایت خود از صنعت خودرو را برای دارو داشته باشد، ما هیچ مشکلی برای تولید دارو در داخل نخواهیم داشت.

همچنین احمد شیبانی در این نشست خبری، گفت: ما این نمایشگاه را در شرایطی برگزار می کنیم که صنعت داروسازی کشور وضعیت خوبی ندارد.

وی با اشاره به ایجاد ۳۵ هزار مترمربع فضا برای برگزاری نمایشگاه، اظهار داشت: ۳۶۰ شرکت داخلی به همراه ۱۴۰ شرکت خارجی از ۲۴ کشور دنیا در این نمایشگاه حضور فعال خواهند داشت.

شیبانی با اشاره به جایگاه کشورهای چین و هند در صنعت داروسازی دنیا، خاطرنشان کرد: ما در این نمایشگاه دو پاویون برای این دو کشور اختصاص داده ایم.

به گفته وی ۲۰ شرکت دانش بنیان نیز در نمایشگاه امسال حضور خواهند داشت.

وی در ادامه به وضعیت صنعت داروسازی کشور اشاره کرد و گفت: صنعت داروسازی مشکلات زیادی دارد ولی به معنای این نیست که ما بخواهیم این نمایشگاه را برای طرح مشکلات صنعت دارو برپا کنیم زیرا مطمئن هستیم این مشکلات رفع خواهد شد.

رئیس هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با اشاره به سابقه ۷۰ ساله صنعت داروسازی کشور یادآور شد: در حال حاضر بیش از ۹۷ درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود.

وی از فعالیت ۱۰۰ کارخانه داروسازی در کشور خبر داد و گفت: ما به لحاظ دانش فنی صنعت دارو در جایگاه خوبی قرار داریم اما این صنعت نیاز به بازسازی و نوآوری دارد تا بتواند بیش از پیش توسعه یابد.

شیبانی با انتقاد از اینکه از رقم صادرات دارو راضی نیستیم، تصریح کرد: بخشی از مشکل صادرات دارو مربوط به صنعت بوده و بخشی از آن کشورهای هدف هستند.

به گفته رئیس هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، صنعت داروسازی علاقه مند صادرات است زیرا علاوه بر نفع اقتصادی، برای آنها اعتبار نیز کسب می کند اما متأسفانه برای نوسازی صنعت، دچار گردش مالی هستیم که می بایست دولت از این صنعت حمایت کند.

نظرات شما
نظرسنجی
بهترین گزینه برای ریاست مجلس دوازدهم چه کسی است؟
پیشخوان