تاریخ انتشار: ۱۱:۳۱ - ۲۴ تير ۱۳۹۶
تعداد نظرات: ۲ نظر
دبیرکل حزب کارگزاران در گفت‌وگو با رویداد۲۴ مطرح کرد

توقع «کرباسچی» از کابینه «روحانی»

دبیر کل حزب کارگزاران تأکید کرد: بدون شک آقای رئیس‌جمهور باید به عقبه اجتماعی صاحبان آرایی که به او اعتماد کردند، توجه کند و اخیرا هم گفته است که دولت نماینده مردم محسوب می‌شود و طبیعتاً نماینده بخشی که رأی داده‌اند هم به‌حساب می‌آید؛ بنابراین اگر چه آقای روحانی رئیس‌جمهور همه مردم ایران است اما باید این را در نظر بگیرد کسانی که رأی خود را به نام او داخل صندوق انداختند، توقع بیشتری دارند.
توقع «کرباسچی» از کابینه «روحانی»

رویداد۲۴دبیر کل حزب کارگزاران تأکید کرد: بدون شک آقای رئیس‌جمهور باید به عقبه اجتماعی صاحبان آرایی که به او اعتماد کردند، توجه کند و اخیرا هم گفته است که دولت نماینده مردم محسوب می‌شود و طبیعتاً نماینده بخشی که رأی داده‌اند هم به‌حساب می‌آید؛ بنابراین اگر چه آقای روحانی رئیس‌جمهور همه مردم ایران است اما باید این را در نظر بگیرد کسانی که رأی خود را به نام او داخل صندوق انداختند، توقع بیشتری دارند.

اصلاح‌طلبان بدون هیچ چشم‌داشتی در انتخابات 29 اردیبهشت‌ماه تمام‌قد از حسن روحانی حمایت کردند و به‌قدری در به پیروزی رساندن او مصمم بودند که حتی از پخش تراکت در خیابان و بحث با مردم کوچه و بازار هیچ ابایی نداشتند.

 پس از کسب موفقیت حسن روحانی با 24 میلیون رأی اصلاح‌طلبان بارها بر این نکته تأکید کردند که به دنبال هیچ سهمی از دولت آینده نیستند، اما در حد مشاوره حاضرند به رئیس جمهور مشاوره دهند. با این حال به نظر می‌رسد که این مشاوره‎ها حداقل در چینش کابینه باوجود نقد شخص رئیس‌جمهور نسبت به وزرایی از دولت خود که در طول 4 سال با او همراه نبوده‌اند هم موردتوجه قرار نگرفته است و خبرهایی از دولت به گوش می‌رسد که به نظر می‌آید وزرای ناکارآمد بنا نیست تغییر کنند.

در همین حال محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی و رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در نشستی که روز پنج‌شنبه برگزارشده بود ضمن تأکید بر این مسئله که اصلاح‌طلبان به دنبال سهم‌خواهی نیستند در قالب گله از حسن روحانی مطرح کرد که «در انتخابات اردیبهشت هیچ شکی نیست که پیروزی روحانی مدیون اصلاح‌طلبان است. خواهش ما در آستانه تشکیل دولت دوازدهم همراهی و هماهنگی با فراکسیون امید است.»

او همان شب در توییتر خود نوشت: «همراهی، هماهنگی و همدلی با جریان اصلاحات رمز موفقیت دولت دوازدهم است و گفتمان اصلاحات در این مسیر به دنبال سهم‌خواهی نیست»، حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس‌جمهور نیز در پاسخ به این نوشتار رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در توئیتر نوشت: «درست است که گفتمان از جنس سهم خواهی نیست اما امان از سهم خواهی های افراد به اسم جریان.»

حجت‌الاسلام محمدعلی ابطحی نیز در واکنش‌ به بحث‌های اخیر برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب و برخی دولتمردان و مشاوران رئیس‌جمهور درباره کابینه دوازدهم، در اینستاگرام خود نوشت: «نظراتی که از سوی جناح‌های مختلف برای کابینه داده می‌شود، تنها یک ارائه نظر و مشاوره دادن به رئیس‌جمهور است. این را با سهم خواهی نباید اشتباه گرفت. درنهایت این رئیس‌جمهور است که وزیر انتخاب می‌کند و مجلس تائید می‌نماید و صدالبته رئیس‌جمهور در جمع‌بندی نهایی‌اش در پیشگاه همه مردم و به‌خصوص رأی‌دهندگانش باید پاسخگو باشد. نباید بوی نفرت‌آور قدرت ما را به جان هم بیندازد.»

بر این اساس به نظر می رسد در آستانه تشکیل کابینه، درخواست اصلاح‎طلبان بر توجه روحانی به عقبه اجتماعی و پایگاه رای خود، از سوی برخی نزدیکان رئیس جمهور و مشاورانش به سهم‎خواهی تعبیر شده است و مجادله تازه‌ای را ایجاد کرده است.

غلامحسین کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران در گفت‌وگو با رویداد۲۴ در خصوص انتظار از حسن روحانی در رابطه با ترکیب کابینه با توجه به عقبه اجتماعی و پایگاه رایی که در انتخابات برای او ایجاد شده بود گفت: بدون شک آقای رئیس‌جمهور باید به عقبه اجتماعی صاحبان آرایی که به او اعتماد کردند، توجه کند و اخیرا هم گفته است که دولت نماینده مردم محسوب می‌شود و طبیعتاً نماینده بخشی که رأی داده‌اند هم به‌حساب می‌آید؛ بنابراین اگر چه آقای روحانی رئیس‌جمهور همه مردم ایران است اما باید این را در نظر بگیرد کسانی که رأی خود را به نام او داخل صندوق انداختند، توقع بیشتری دارند.

وی در ادامه اضافه کرد: دولت باید دقت داشته باشد کسانی که به روحانی رأی دادند چه اصلاح‌طلب و چه معتدل مطالبات اکثریت آن‌ها چه مواردی را در برمی‌گیرد. این مطالبات بر اشخاص خاصی تمرکز دارد یا اینکه بیشتر بر این نکته تأکید می‌کند که مشکلات کشور حل شود؟

دبیر کل حزب کارگزاران در این خصوص یادآور شد: مطالبات مردم متمرکز بر حل مسائل کشور درزمینهٔ موضوعات اقتصادی، خارجی و داخلی است بحث اشخاص اگر هم مطرح باشد در مرحله دوم یا سوم قرار می‌گیرد. آقای رئیس‌جمهور باید از بین مطالبات اجتماعی که از ایشان انتظار می‌رود، عمل کردن به خواسته‌های اکثریت و آنچه در صحبت‌های انتخاباتی مطرح کرد ترکیبی را انتخاب کند تا بتواند خواسته‌ها را برآورده کند. اگر درنتیجه هماهنگی با مجلس، نهادهای مختلف و نظام ترکیبی را انتخاب کند که فعال و توانمند باشد و بتواند با سرعت بخشی از این مطالبات را عملی سازد به نظر می‌رسد به عقبه اجتماعی رأی خودمتکی بوده است.

کرباسچی در ادامه تأکید کرد: جابه‌جایی در کابینه نیاز است و حتماً باید افرادی ورود پیدا کنند که علاوه بر همراهی توان کار بالایی هم داشته باشند تا بتوانند مشکلات و مسائل حوزه مأموریتی خود را حل کنند و به خواسته‌های مردم توجه نشان دهند، اما اینکه چه کسانی در کابینه انتخاب کنند و یا با چه کسانی ضرورت دارد، مشورت انجام شود، اگر بخواهیم به عقبه رأی مردم دراین‌باره برگردیم، باید به خواسته‌ها و مطالبات بیشتر آنان توجه شود.

وی درباره خواست‌ها و مطالبات مرددم افزود: خواسته‌ها و مطالبات آن چیزی است که اکثریت جامعه به‌عنوان مشکل به آن توجه می‌کنند مانند بحث رکود، مسائل اقتصادی، تنظیم روابط و سیاست خارجی. به عبارتی دیگردرصورتی‌که دولت بتواند مسئله گرفتاری‌های اقتصادی و اجرایی مردم را حل کند به خواسته‌ها و مطالبات اکثریت مردم رسیدگی کرده است.

دبیر کل حزب کارگزاران در خصوص تعداد وزرایی که نیاز به جابه‌جایی دارند، تصریح کرد: معیارهایی وجود دارد که در کابینه تأثیرگذار است دراین‌باره می‌توان به توانمند و جوان‌تر شدن اعضای کابینه اشاره داشت. درزمینهٔ بخش‌های اقتصادی درحالی‌که ظرفیت‌هایی وجود دارد، تمام تمرکز بر چند نفر است این افراد باید جابه‌جا شوند. در جامعه، جوان‌ها و تحصیل‌کرده‌هایی هستند که در بهترین مراکز علمی مدارج بالایی را طی کردند و تجربه هم کم‌وبیش در این مدت داشتند حتی در دولت آقای روحانی در بخش‌های مختلف اقتصادی کسانی مشغول به کار در رده‌های مختلف هستند که هم از تحصیلات بالا و تجربه نسبتاً خوبی برخوردارند و هم به اهداف این دولت آشنایی و اعتقاددارند، منتها شاید زیر 40 سال باشند.

کرباسچی در ادامه اظهار داشت: آقای روحانی باید ریسک کند و از این افراد در رده مدیریت بالا بهره ببرد. روزی که آغاز انقلاب بود، اکثریت اعضای کابینه کسانی بودند که زیر 40 سال سن داشتند. وزیر اقتصاد، رئیس بانک مرکزی و تمام کسانی که امروز در کابینه حضور دارند هنوز 40 سالشان نشده بود ولی در بدترین و سخت‌تر شرایط دولت را اداره کردند. تجربیات نظام و دولت امروز خیلی پربارتر از آن روزها است. اینکه مدیر جوانی در بخشی فعال شود بیاید و آن مجموعه را به حرکت درآورد خیلی کار نشدنی نیست و نباید از آن وحشت داشت.

دبیر کل حزب کارگزاران در رابطه بااینکه چند درصد از اعضای کابینه باید کنار روند نیز خاطرنشان کرد: فکر می‌کنم در بخش‌های اقتصادی صنعت، وزارت اقتصاد، بانک مرکزی به‌خصوص برنامه‌وبودجه باید تغییراتی صورت گیرد. دولتی که امروز می‌خواهد کار کند باید فکر و ذهن وتوان فکر کردن به مسائل با مشکلات و مسائل را داشته باشد و با توجه به مدل‌ها و حرف‌های جدید مسئول این وزارتخانه‌ها و سازمان مربوطه کل مجموعه باید توانمندتر و جوان‌تر شود.

کرباسچی در ادامه یادآور شد: متأسفانه افرادی که در سطح وزارتخانه از 30-40 سال پیش تا الآن به همین شکل مانده‌اند، معمولاً در سطح معاونین هم تغییراتی ایجاد نمی‌کنند زیرا آن‌ها با این مجموعه و ترکیب عادت به کارکردند لذا به نظر می‌رسد بخش‌هایی از فرهنگی و اجتماعی باید با یکسری نیروهای جوان‌تری کار خود را انجام دهند.

وی اضافه کرد: وقتی درصدد هستند برای جوانان مسئولی انتخاب کنند، نباید از یک آدم 60-70 ساله استفاده شود. جوان‌سازی کابینه از مطالبات اساسی بوده که آقای روحانی هم به آن توجه کرد و وعده داد. رقبا آقای روحانی درگذشته حداقل باوجودآنکه تجربه و تحصیلات جوانان حامی آقای روحانی را نداشتند این جرئت را پیدا کردند و یک کارهایی را هم پیش بردند البته با نواقصی همراه بود.

دبیر کل حزب کارگزاران گفت: علاوه بر اشاراتی که صورت گرفت در وزارت علوم و ارشاد نیز درصورتی‌که نیروی جوان مشغول به کار شود، بهتر خواهد بود. مطالبات باید بیشتر بر روی این موضوعات تمرکز پیدا کند و نباید خیلی بر مسئله اشخاص متمرکز شود.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
زود باور
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۴
0
0
دولت.هیچ کاری برای مردم وکشور طی این چند سال انجام نداد فقط سیاسی کاری وتفرقه آقایان فردای پس از مرگ را چطور میخواهی حقی که از بی تدبیری شما ضایع شده جواب بدهید ما که از حق خودمان نمیگذاریم جواب خون شهداء که بماند این رفتار دولت روحانی نقشه شوم است تا با مسئله بیکاری و بدهی به ظاهر زیاد دولت در صدد تشویش اذهان عمومی برآید تا ذهن ملت را سوق به رابطه با امریکا بدهد و یا رهبری را مجبور به پذیرش رابطه با امریکا برای حل مشکلات مردم کند و یا ...
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان